Weissensee: schaatsen tijdens NL-se activiteiten?

Discussie in 'IJs' gestart door Els den Iep, 7 jan 2024.

Tags:
 1. Els den Iep

  Els den Iep New Member

  Beste mensen,
  Op 28 januari arriveer ik voor een potje skieen in de buurt van de Weissensee.
  Ik wil de kans aangrijpen om ook eens op dat beroemde ijs te rijden.
  Juist in die periode zijn er echter allerlei Nederlandse activiteiten.
  Is het ijs tijdens die activiteiten voor publiek toegankelijk?
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  Formeel is het openbaar terrein. Maar op dagen dat de Alternatieve Elfstedentocht Toertocht geschaatst wordt vinden ze het niet fijn als je er tussen gaat rijden. Organisatie en EHBO enzo hebben het druk genoeg en dan zijn ze niet blij als ze ook nog tijd kwijt zijn aan mensen die helemaal geen officieel deelnemer zijn. Toen ik er in 2020 was, was de toertocht op het kleine meer, maar kon je ook op het grote meer schaatsen (alleen niet onder de brug door), dus dan kon je als niet-deelnemer daar terecht. Behalve dan dat het precies die ene dag flink ging dooien :(

  Op andere dagen zijn er wedstrijden van de profs. Maar dan kun je prima ook zelf schaatsen. Zolang je er maar op let dat je niet op het parcours zit. Beetje afhankelijk dus van welk rondje ze gebruiken. Gewoon goed opletten.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 3. Els den Iep

  Els den Iep New Member

  @proeme dank voor het duidelijke antwoord. Ik zal met de situatie met gezond verstand beoordelen.
  Als je zelf nog gaat: ik hoop dat het goed vriest deze keer.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  in 2020 vroor het ook goed. Op 1 dag na. De dag van de tocht... ben na 100km gestopt. 200km was toch al niet haalbaar meer en op het slechte ijs zag ik veel te veel valpartijen met botbreuken als gevolg. Ik vond het niet verantwoord om verder te gaan. Heb de rest van de week heerlijk en veel geschaatst :)

  Deze winter ga ik niet. Hopelijk volgend jaar weer.
  Els den Iep vindt dit leuk.
 5. Remco75

  Remco75 New Member

  De toertochten zijn in jouw week op dinsdag 30 januari en vrijdag 2 februari.
  Hoewel het dan hartstikke gezellig is, kun je dan beter als "toerist" niet tussen de deelnemers gaan schaatsen zoals Proeme al schreef.
  Met een beetje mazzel gaat het grote meer nu dichtvriezen. Je kunt de situatie op de Weissensee volgen via www.natureislauf.at en www.weissensee.nl met op beide sites een link naar verschillende webcams.
  Ik ga zelf (als het meezit) op vrijdag 26 januari schaatsen en heb in 2020 waarschijnlijk op dezelfde dag geschaatst als Proeme. Ik ben toen na 187,5km gestopt, dus 1 rondje voor de finish. Ook ik vond het niet meer verantwoord en was pas net hersteld van een sleutelbeenbreuk. Die medaille had ik toch al in de pocket van vorige edities, dus het heilige MOETEN was er bij mij ook wel af ;-)
  proeme en Els den Iep vinden dit leuk.
 6. Remco75

  Remco75 New Member

  En anders ga ik gewoon skieen in Nassfeld-Hermagor, ook leuk :D

Deel Deze Pagina