Wereldbeker 6, Quebec, 2-4 februari 2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 29 jan 2024.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Haha leest Hersman mee?? Klassement zou al bekend zijn.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  na die opmerking checkte is isuresults en stond daar inderdaad het klassement, met de juiste uitslag van vandaag. Niet jouw screenshot.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik heb echt veel respect voor hoe de commentatoren vaak rijdens de massastart de schaatsers goed uit elkaar kunnen houden. Ik heb er echt ontzettend veel moeite mee omdat de capnummers vaak slecht te lezen zijn vanuit het camerapunt. Als je dan ook nog wat pakken hebt die op elkaar lijken wordt het in de chaos die de massastart soms is al helemaal moeilijk.

  Anyway, mooie massastart met prachtige sprint van Sasaki. Chung had een veel snellere slotronde, maar Sasaki was te ver weg.
  G1ant vindt dit leuk.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Sasaki is de jongste winnaar ooit van een individuele wereldbekerwedstrijd bij de mannen, als ik het (niet helemaal bijgewerkte) overzicht van Speedskatingstats erbij neem. De Duitser Adeberg was de jongste tot nu toe als 18-jarige, ook Stolz was 18 bij zijn eerste zege. Bij de vrouwen was Sang-hwa Lee wel jonger dan Sasaki: bij haar eerste 500m-zege was Lee 17 jaar en 8 maanden, Sasaki wordt over 8 dagen 18. Lee won ook al eens een 100m toen ze net 17 was. Op de team pursuit wonnen Erbanova en Jae-won Chung al eens als 16-jarige.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 5. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Ik keek vanmiddag live naar de isuresults website bij de B-groep Mass Start. Je zag de pagina een paar keer per minuut veranderen. Waarschijnlijk staat de bewerkpagina op 'publiceren' of zoiets.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  “Hij gaat nu terug naar Japan voor WK Junioren en dan weer naar SLC voor WK Afstanden.”
  Dit schrijft Edwin Visser over Sasaki op Twitter.
 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Iets met Aziatische junioren en veel te vroeg opbranden...
  G1ant, Duif, chicagodude en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 8. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Jenning De Boo start zondag op de 2e 500 meter, maar moet dat wel in de B-groep doen.
 9. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Een WK in eigen land laten schieten is ook wel een opgave. Dat kun je zo'n jongen moeilijk ontzeggen. Ze hebben hem toch ook wel redelijk beschermd dit seizoen door hem niet naar de World Cups in Europa te sturen. Heeft toen een dikke maand geen officiële (inter)nationale wedstrijd geschaatst.
  chicagodude vindt dit leuk.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Daar heeft de Japanse schaatsbond goed over nagedacht. Daarom heeft de bond hem een speciale reis gegeven van Hachinohe (waar het WK junioren is) terug naar Noord-Amerika (waar het WK afstanden is). Daarmee wordt hij goed voorbereid op het vele reizen als schaatser en het zien van allerlei landen.

  Nou, hij begint dus in Hachinohe, en hij moet naar Noord-Amerika, dus hij vliegt meteen de goede kant op, namelijk naar Beijing. Vanaf daar neemt hij de trein naar Pyongyang, en vanaf daar vliegt hij in een keer naar Perth. Vanaf daar komt de boot, en dan de hondenslee, naar het middelpunt van de Zuidpool - weer even een beetje wennen aan de koude omstandigheden die je hebt op een ijsbaan. Dan weer goede kant op, naar Kaapstad, even een vlucht terug naar Bangkok om wat meer in Aziatische sferen te komen, en dan een lijnvlucht naar Amsterdam. Tja, de vlucht van Sindre Henriksen naar Japan vanuit de VS ging ook via Schiphol, dus dit kan prima. Dan nog eventjes de laatste vlucht naar Salt Lake City, zoals ik schreef in mijn post, en - o ja - het WK afstanden is in Calgary, dus er kan nog wel een vlucht bij!
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Esther Kiel werd 16e, 14e, 13e, 20e en 18e op de 1500m dit seizoen in de WB, maar toch start ze in rit 6 vandaag. o_O
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dan moet er tijdens de race iets misgegaan zijn met zijn schaats. Dat kan wel.
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Poeh ja. ALs ik snel even kijk, zou hij vanmiddag met een rechtstreekse vlucht van Montreal naar Tokio kunnen. Daar komt hij dan maandag eind van de middag aan (plaatselijke tijd). Ik neem aan dat hij dan dinsdagochtends met de Shinkansen naar Hachinohe gaat en hij dinsdag tegen de lunch aankomt.
  Terug heeft hij het tijdsverschil mee. Als hij volgende week maandagmiddag uit Tokio naar Calgary vliegt (met overstap in Vancouver) komt hij ook maandagmiddag aan.
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het gaat mis op het moment dat je middelmaat veel te veel gaat beschermen. In een fatsoenlijk puntensysteem zou ze de helft van de punten overhouden. Plekken 15 t.e.m. 20 worden nu heel erg overgewaardeerd. Hoe lager in de A groep, hoe meer een plek wordt overgewaardeerd. Verder kun je vaststellen dat er regels zijn die subtoppers teveel beschermen:
  - top 6 van de World Cup uitslag mag de volgende keer weer in de A groep starten. Dit was top 3.
  - top 8 van de World Cup eindstand vorig jaar krijgt een wild card. Voorbeeld: Kars Jansman werd vorig jaar 6e en haalde als hoogste klassering een 4e plek. Zo iemand hoef je niet te beschermen. Kijk je verder naar de eindstand lange afstanden dan zie Swings op plek 5 met één podium plek. Die hoef je ook niet te beschermen., Plek 4 dan: Ghiotto met 4 podiumplekken. Die verdient wel bescherming. De top drie haalt meerdere podiumplekken. Zou het dan een goed idee zijn om als extra voorwaarde te stellen dat iemand meerdere podiumplekken gehaald moet hebben om beschermd te worden?
  - top 6 WK afstanden vorig jaar krijgt een wild card. Ichinohe eindigt als 6e op de 5km op 8 seconden van het podium. Die hoef je niet te beschermen. Bergsma en Bosker worden 4 en 5 maar waren in de World Cup nergens, die hoef je ook niet te beschermen op basis van één uitschieter. Bergsma zou je op de 10 km wel willen beschermen met een 2e plek op het WK.
  De situatie Schouten in Stavanger (moest B groep 5km rijden vanwege slecht resultaat in Beijing) zou je kunnen oplossen door wild cards te geven voor de 3 én 5km op basis van de WK afstanden.
  Zo bescherm je alleen de echte toppers en zet je het mes in allerlei bescherming van middelmaat/subtoppers.
 15. Yorick_1996

  Yorick_1996 Member

  Je extra voorwaarde mbt podiumplekken gaat het weer een stuk ingewikkelder maken omdat niet elke afstand even vaak gereden wordt. Hetzelfde met de 6e plek van Ichinohe; waar leg je de grens; moet je binnen x% van de winnaar eindigen?

  In mijn optiek moet NL de regels voor het WCKT aanpassen; en werken met een gecombineerd klassement voor de 5/10 Heren en 3/5 Dames met meer weging voor de eerste afstand; waarbij schaatsers gestimuleerd moeten worden om alle vier de World Cups te rijden. Niet wat af en toe gebeurd, dat een bups schaatsers ingevlogen wordt voor alleen de langste afstand. Het is een gecombineerd World-Cup Klassement; dus zo zou het, mijns inziens, ook aangepakt moeten worden.
 16. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Wel eens met je dat de plekken 15-20 worden overgewaardeerd, maar de bovengenoemde regels zijn mijns inziens volledig terecht. Als je 6e kan worden in een daguitslag, ben je absoluut geen subtopper en heb je een langer verblijf in de A-groep gewoon verdiend. Want: Vosté reed in november vrij treurig, maar is inmiddels dik en vorm en hoort met zijn 4e plek ‘gewoon’ in de A-groep. Terechte bescherming.

  Het probleem is inderdaad dat een Van Elst 18e, 17e, 20e en 20e kan worden in een A-groep én 11e in een B-groep tussendoor en ze nog maar in die A-groep blijft vanwege de resultaten van notabene Sandrine Tas vórig seizoen.
  chicagodude, VorstM, RodyTur10 en 2 anderen vinden dit leuk.
 17. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Gister slechts één beslissing, de 1500m bij de mannen. Wederom eindigde Ning voor Stolz en dat wordt voor Ning dan een financiële klapper met zo’n €30.000. Onderaan de streep zijn dit de wijzigingen wat betreft startbewijzen voor volgend seizoen:

  1500m heren:
  +1 Frankrijk
  +1 Duitsland
  +1 Italië
  -1 Finland
  -1 Kazachstan
  -1 USA
 18. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  WK afstanden in Salt Lake City?
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Calgary natuurlijk. Dat was een fout in de tweet die ik citeerde. De auteur merkte het zelf later op. Ik had de fout zelf niet door
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Geen Shinhama op de 500m. Ook geen Morozova op de 1500m vrouwen, maar het verbaasde me sowieso al dat zij wel in de loting stond. Ji-woo Park slaat de massastart over.

Deel Deze Pagina