Wereldkampioenschappen allround 2015, Calgary, 7–8 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 16 feb 2015.

 1. Koen

  Koen Well-Known Member

  ja ik ook :) en spandoek hele toernooi ook mooi in beeld.
 2. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Lieve medeforummers, het was een mooi weekend! Jammer dat we geen wereldrecords kregen door het mindere ijs, maar allrounden (met de 10 kilometer!) blijft absoluut het mooiste dat er is! Op naar volgend jaar in Berlijn, waar ik zelf bij wil zijn.

  En nu tijd voor bed, slaap lekker allemaal. Dan maar dromen over wereldrecords ;)
  ZeeKoei, Tuttifrutti, Sidekick en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  1. Nederland 3 3 5
  2. Tsjechië 3 0 0
  3. Noorwegen 1 2 2
  4. Rusland 1 2 1
  5. USA 1 1 0
  6. Canada 1 1 0
  7. Frankrijk 0 1 0
  8. België 0 0 2
  9. Polen 0 0 1
  Toch medailles voor negen verschillende landen.
  LeeMoZovski vindt dit leuk.
 4. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Klopt, hetzelfde kun je voor Sablikova zeggen.
 5. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  We raken wat verwend met sterke (Kramer) tijden op de 5km, maar de 6:07 is nog steeds een toptijd.
  Op de 3km is er 1 uitschieter geweest in 3:53, en op de 5km heeft kramer 3 uitschieters onder de 6:05.

  De 3:55 was wel de sterkste tijd van het weekend, gevolgd door de 1:52 van Njatun.
  De enige echte tegenvaller is de 1500m van Yuskov.
 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Korte tijd tussen 1500 en 10k: absoluut.

  Rest geloof ik niet zo in. Einde van het seizoen wordt volgens mij niet minder hard gereden dan in februari. Zou ik wel bewijs voor willen zien. Ik ken genoeg topraces in maart.
  Dat het geen piekmoment was. Ach. Worldcupwrdstrijd in het olympisch seizoen vorig jaar waren dat nog veel minder. En toen ging t snoeihard. Ik denk dat dit voor t gros van de rijders de op-een-na belangrijkste wedstrijd van het jaar was. Als dat al niet genoeg is voor toptijden...

  Zeker als ik vergelijk met tijden tijdens trainigswedstrijd vorige week, zeg ik: ijs was net niet goed genoeg.
 7. Tsuki

  Tsuki Active Member

  Wat er ook mee te maken zou kunnen hebben is dat Sábliková, bij gebrek aan kunstijsbanen in Tsjechië, vaak traint in Inzell en Collalbo en daardoor misschien meer aan de ijlere lucht gewend is dan Wüst.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 8. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Als Kramer zijn ijzers een andere ronding geeft vanwege het ijs, er meerdere schaatsers zijn geweest die zeggen dat het ijs zwaar is, dan ligt het dus ook gewoon aan het ijs.
  Helemaal met je eens met de conclusie dat het ijs gewoon niet goed was. Te zacht, hoorde je overal.
  Als het ijs beter was geweest, had Sáblikóva minstens 1 WR gepakt.
  En Njatun misschien ook wel eentje.

  Als een zwaan wit is, moet men niet allerlei redenen gaan verzinnen waarom die ook best zwart zou kunnen zijn.
  G1ant en leenstrafan vinden dit leuk.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Sábliková reed een Europees record en de tweede tijd ooit.

  Kramer reed een tijd die Fabris (minstens drie keer), Bergsma, Lee, De Jong ook al eens hadden gereden, zeer hard, niet echt uitzonderlijk.
 10. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Ik kan er niks aan doen, maar ik heb toch een beetje een meh-gevoel na dit WK.

  Waar ik wél heel blij van wordt is het feit dat de Noren zo goed scoren (bonuspunten voor Haagschbluf wegens verbluffend rijm) dit hele seizoen.
  Zowel op sprint als op allroundniveau.
  Ik vraag me toch af of het feit dat Pedersen als trainer weg is daar debet aan is.
  Iemand daar ideeën of feitenkennis over?
 11. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ik heb genoten! :D Het Allrounden blijft toch het mooiste wat er is!

  Heel mooi voor Sverre Lunde Pedersen dat hij nu op het podium staat! Hij reed ook een prima WK! Heel even dacht ik nog dat het zilver zou kunnen gaan worden tijdens de aparte race van Yuskov.. maar brons is ook gewoon prachtig!

  Kramer en Sablikova hebben ook gewoon weer een heel goed toernooi gereden! Blijft toch ook mooi en indrukwekkend om te zien!
  vergeer vindt dit leuk.
 12. Mey

  Mey Well-Known Member

  Daar noem je nog een belangrijke reden: het is een na-olympisch seizoen. Veel sporters zijn dan net iets minder getraind dan een jaar eerder.

  Dat het de op-een-na-belangrijkste wedstrijd is voor de aanwezigen klopt. Maar er zijn er ook welwat afwezig. En voor de aanwezigen is het moeilijk om te pieken. Je hebt ca 6 weken nodig om na een vorige topvorm weer in topconditie te komen. Topvorm kun je geen 4 weken volhouden, en dus is de periode na de wk afstanden te kort (of te lang) geweest om hier dezelfde vorm te kunnen halen.uitzonderingen daargelaten. Dat zie je bij kramer en yuskov terug: die waren top op de wk afstanden met wereldrecords laaglandbanen. Hier zijn ze gewoon een stuk minder goed. Dat zie je goed aan het verschil met de rest op hun beste afstand. Conclusie wat mij betreft: IJs was niet in topconditie, maar maakte toptijden nog altijd mogelijk. De meeste schaatsers waren nog minder in topconditie. Iedereen die denkg dat kramer wereldrecords is misgelopen door het ijs denkt te mechanisch over de steeds breekbaarder wordende topsporter kramer.
 13. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Ik denk dat Skarli meer aansluit bij de belevingswereld van de huidige schaatsers maar met name Hoiseth doet ook goede dingen op technisch vlak. Daarnaast denk ik dat het gewoon tijd is voor Pedersen en Njatun om door te breken. Over Hvammen weer ik dan niet zoveel.


  www.passion-for-skating.com
  Tsuki, Tuttifrutti en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 14. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Sondre Skarli, de nieuwe/huidige trainer, doet het geweldig! En ik weet niet wat hij gedaan heeft maar hij heeft er voor gezorgd dat de Noren dit weekend op hun best waren! Heel goed gepiekt. Al zijn ze het hele seizoen ook al wel goed bezig! Skarli had wel veel ideeën/plannen over de trainingsopbouw en dat heeft heel goed uitgepakt! Zal morgen ff opzoeken wat het nu precies was.. Skarli is nog maar 28 en er waren aan het begin van het seizoen twijfels of hij het wel kon maar nu na 1 seizoen heeft hij al laten zien dat hij de perfecte trainer is! En beter als Pedersen..... Nu heeft Pedersen wel een goede basis gelegd denk ik! De schaatsers rijden niet in 1 jaar opeens zo goed. Daarvoor hebben ze al meerdere jaren hard getraind!

  Verder sluit ik mij ook aan bij @Passion-for-Skating ! Mooi gezegd!
  Tsuki en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 15. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Het ijs was niet supersnel EN Kramer was gewoon minder sterk. Sablikova was in supervorm maar rijdt nauwelijks sneller dan haar tijd in Sochi. Ligt dus ook aan het ijs.
 16. Mey

  Mey Well-Known Member

  En niet aan het feit dat ze een uur eerder nog een 1500 moest rijden. gisteren reed ze nog wel een supertijd, terwijl de omstandigheden vandaag beter zouden zijn geweest. gezien het verschil dat ze me de rest maakt heeft dat meer met die 1500 te maken dan met het ijs.

  En zoals ik mijn conclusie al begon: het ijs was niet in topconditie. Maar het is onjuist om alles daaraan op te hangen.
 17. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Na olympisch seizoen argument: waarom ging t dan zo snoeihard bij t WK afstanden? En bij t vorige WK in Calgary, na olympisch jaar, werden er door de toppers veel meer PRs gereden. Adelskalendern ging toen compleet overhoop. Nu totaal niet.

  Piek-argument. Zit echt wel iets in. Maar toch: Kramer piekte in t verleden vaak in februari bij WK allround en was dan in maart bij WK afstanden toch nog een stukje beter. En iemand als Linda de Vries heeft geen WK afstanden gereden, kon honderd procent hiervoor pieken, en reed ook geen bijzondere tijden. Pieken moet in t schaatsen ook niet te zwaar overschat worden. Hoeveel baanrecords zijn er niet gereden bij gewone Wereldbekerwedstrijden of kleinere wedstrijden zelfs.
 18. Basje

  Basje Active Member

  Helaas alles moeten doen met radioverslag, wat helaas niet goed te volgen was. Net nog even de beelden van alles teruggekeken en alle schema's erbij gepakt.

  Sablikova heeft een fenomenaal weekend gereden, stak er met kop en schouders boven uit. De 3.55 was ook echt de sterkste tijd van de week, bijzonder knap. Ook een Ireen in vorm had hier nog flink haar best voor moeten doen om te winnen van Sablikova. Verder Njatun met een geweldige 1.52.70 Ik hoop ontzettend dat ze dit gaat doorzetten de komende jaren en dat ze zich vaker kan bemoeien met podiumplaatsen.

  Sven verdiend gewonnen, twee goede races gereden vandaag, daar was niet veel tegen in te brengen. Contin eindigt zijn toernooi erg leuk, ik hoop ook dat hij de naweeën van zijn ziekte snel kwijt is, want ook hij is een man om in de gaten te houden. Verder ook erg blij met de races van Pedersen en de laatste dag van Swings.

  Maaaaaar... toch blijf ik er heilig van overtuigd Yuskov de man is die Kramer op een allroundtoernooi kan verslaan. Hij kan op zoveel punten nog winst maken. Misslagen op ''zijn'' afstand, een ingehouden bocht op de 500, gekke rondetijden in een vijf en tien. Het siert hem enorm dat hij na een langzame ronde meteen weer kan versnellen na een goed rondje op zowel de 10 als een 5, maar het blijft natuurlijk raar en waarschijnlijk erg onnodig. Ik kijk echt uit naar de dag dat Yuskov ook nog eens een echte vlakke 5000 gaat rijden, zonder enige uitschieters. Gelukkig hoeft hij waarschijnlijk nog maar een jaartje de 10 kilometer te rijden, dus daar hoeft hij geen aandacht aan te besteden. Laat hem maar lekker trainen met de snelle jongens als Kulizhnikov want hij staat echt op het punt de 1500 te gaan domineren met de snelheid die hij de laatste tijd ontwikkelt. Zelfs met een matige race wint hij afgetekend deze 1500m, dat zegt al genoeg.

  Yuskov gaat ook wel op de nieuwe allroundtoernooien de te kloppen man worden. Het gaat heel lastig worden om hem te verslaan op een toernooi over de 500 ,1000 ,1500 en 5000 meter. Verder ben ik nog benieuwd of Yuskov ook de 1000 meters gaat rijden. met zijn 1500 rondetijden gecombineerd met opening 17.1-16.8 kan hij serieus om de podiumplaatsen meedoen.

  Poe, ik merk wel dat ik een enorme Yuskov fanaat ben geworden. Dat was ik al enigszins sinds hij rondrijdt na zijn schorsing, maar het begint nou wel grotere vormen aan te nemen :D

  Een mooi toernooi gezien, ondanks de magere tijden. Hopelijk is er over twee weken nog wat te beleven en anders maar lekker wachten tot volgend seizoen.
  Tsuki, vergeer, leenstrafan en 2 anderen vinden dit leuk.
 19. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Goh, ik bedenk me net dat het morgen weer gewoon maandag is.
  De combinatie schaatsen op tv en samen met jullie op het forum, brengt me altijd een beetje in een paralelle wereld.
  Een wereld waarin het goed glijden is, en hopen op WR's en waarin zelfs sukkels als ik zomaar de 10 km zouden kunnen rijden.
  En dan ook nog eens op klapschaatsen.
  Tijd dat ik daar weer uitstap en de lente in ga.
  Over 2 weken nog een "Senf nach die Speise" noemde @leenstrafan het mooi, maar eigenlijk is het seizoen toch wel klaar.
  Bij deze wil ik alle feiten en kennismeesters danken voor alle cijfers, statistieken, gemiddelden en voorspellingen.
  Het leuke daaraan blijft, schaatsen is onvoorspelbaar, één mispeer en daar gaat je statistiek!
  Eén valpartij (Koentje) en weg is de voorspelling!
  En @LeeMoZovski wil ik danken voor zijn heerlijke, roerende, pakkende, enthousiasmerende, geweldige schrijfsels.
  En @leenstrafan voor het trouw openen van draadjes bij ieder wedstrijd, hoe onbenullig ook. (En de leuke grappen:))
  Natuurlijk ook de webmasters, dank voor het beheren van dit geweldige forum! Hulde!!!
  Driewerf hoera, etcetera (Hey, weer een briljant rijm van Haagschbluf ;))
  En verder iedereen dank voor de gezelligheid, het samen delen van drama's (dat is gezamenlijk toch makkelijker dan alleen voor de buis) en de vele mooie ritten.
  En dan denk ik als eerste rit toch aan de fabelachtige rit van Yuskov in een kolkend Heerenveen.
  Ach, wat the fuck, kan mij het schelen; dank je wel Denis!!!!!:)
  Laatst bewerkt: 8 mrt 2015
 20. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  De 5km van Sablikova was uitzonderlijk...er is niet zo vaak harder gereden. is snelste tijd sinds 2012..dus Sablikova heeft wel gepiekt

Deel Deze Pagina