Wielen inline skates vertonene slijtage aan buitkant

Discussie in 'Techniek & training' gestart door Drizzt, 11 jun 2013.

 1. Drizzt

  Drizzt New Member

  Enige tijd geleden heb ik K2 inline skates aangeschaf om het skaten op de weg te proberen. Maar al na 10 km vertonen de voorste wielen (set van 4 wielen) behoorlijk zichtbare slijtage aan de buitenkant van de wielen. Van wat ik allemaal lees is slijtage aan de binnekant normaal, maar ik lees niets over de buitenkant. Is mijn techniek zo belabberd? Normaal gesproken op ijs kan ik toch behoorlijk vooruit komen en dit lukt op de straat ook wel, maar kost dus wel mijn wielen op een afwijkende wijze.
  Tevens krijg ik erge last van verkrampte/pijklijke voeten in de stugge, hoge schoenen. Dit kan te maken hebben met het feit dat ik "O" benen heb en dat de hoge schoen van de inline skates mijn onderbeen overcompenseerd en dat ik zo iets naar binnen kom te staan met de wielen, maar dit is niet echt direct zichtbaar. Ik lijk er recht op te staan. Misschien dat na langere tijd de schoenen wat meer naar mijn voeten/onderbenen gaan staan en dit minder wordt?

  Heeft iemand enige suggesties / tips/ opmerkingen / ervaring?

  Bij voorbaat dank.
 2. Hoi Drizzt,

  Welkom op het forum.

  Moeilijk te zeggen zo wat er aan de hand is. Bedoel je met slijtage aan je voorste wielen dat het nieuwe eraf is, of zie je na 10km al dat het wiel éénzijdig duidelijk al is afgesleten (geen regelmatige vorm meer als je in de rolrichting erover heen kijkt)? De buitenkanten kunnen ook behoorlijk meeslijten, zeker als goed 'overkomt' en op de buitenkant inzet, of als je veel bochtentechniek traint linksom en rechtsom.

  Misschien heb je hele zachte wielen die niet goed matchen met je gewicht. Maar 10km lijkt me in alle gevallen wel erg snel.

  De verkramping gaat over. Dat is net als met nieuwe schaatsen. Waarschijnlijk duurt het ook ff voordat je op je inlines ontspannen je balans vindt. Kan ook nog zijn dat je minder ontspannen bent door onbewuste val-angst. Asfalt is pijnlijker dan een glijer op ijs.

  Succes
 3. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Wieltjes slijten niet evenveel aan binnen- en buitenkant. Daarom wordt aangeraden om deze regelmatig om te wisselen.
  Op de vraag waarom ze bij jou zo snel aan de buitenkant slijten kan ik geen antwoord geven. Misschien anderen hier wel, anders zo ik deze vraag aan de betere skeelerwinkel gaan stellen. Zij kunnen je dan ook adviseren over welke wieltjes het beste kan gebruiken.
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Slijtage aan de buitenkant van de wielen is wel vreemd. Je zou dan denken dat je afzet met de buitenkant van de wielen al vraag ik me af of dat technisch mogelijk is ...
  De standaard K2 wielen bij de fitness skates zijn inderdaad niet veel soeps. Ik heb de Mach 90 model vorig jaar, hardheid 83a (witte wielen) en vrij snel al slijtage. Na een paar ritjes heb ik maar mijn oude Matter race wielen van 7 jaar terug erin gezet en dat rolt al een heel stuk beter. Tweede minpunt waren de aparte spacers waardoor je de lagers er niet met een gewone tool uit kunt krijgen.
 5. Berry23

  Berry23 New Member

  Misschien wat mis met je skates? Als je overtuigd bent van je eigen techniek moet het daar bijna wel aanliggen..

Deel Deze Pagina