WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

 1. Rondje27 9

  Rondje27 9 Active Member

  Igor Pieters, is het jongetje naast Sven, nu volgens mij jeugdtrainer in Deventer
  G1ant en strawbale vinden dit leuk.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klopt, maar ook een heel aantal niet, het is ook wel ergens op gebaseerd, een Joy Beune deed het heel goed bij de junioren en ik geloof echt dat zij het goed gaat doen bij de senioren, maar dat betekent niet dat iedere goede juniore ook goed wordt bij de senioren. Roxanne van Hemert en Remco Oldeheuvel waren ook ooit wereldkampioen junioren, Helen van Goozen ook. Daar tegenover staan ook genoeg schaatsers die zelfs nooit op zo'n WK komen, zoals Esmee Visser of nooit winnen maar bij de senioren domineren zoals Sablikova
 3. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Is Ireen al genomineerd voor de Oscar Mathisen Trofee?
  Eagle en Duif vinden dit leuk.
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Klopt. Overigens werd Sablikova 2e op het WK junioren in 2006 (en deed ze ook in 2003, 2004 en 2005 al mee).
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ze heeft hem in 2014 al eens gewonnen, maar het zou me niks verbazen als ze om deze tijd genomineerd wordt. Eerste vrouw in Europa onder de 1,53. Maar Krol volgens mij ook de eerste man onder de 1.43.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Had ik gezien idd, maar ja daar wint ze niet en dat is toch bijzonder wanneer ze een jaar later het EK bij de senioren wint en we van de winnares volgens mij weinig meer gezien hebben (ik ken haar volgens mij niet, maar ik kan het mis hebben).
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  *proest*

  Geniale bijdrage dit :D
  Camila vindt dit leuk.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Het seizoen is nog niet afgelopen. Stel je voor dat er straks iemand onder de 6 minuten rijdt in Calgary of SLC op de 5km. Bovendien is het een Noorse prijs, dus de kans dat Pedersen 'm krijgt is best groot.
 10. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Nee hoor, zo eenkennig zijn de Noren niet. De laatste Noor die de prijs kreeg was Adne Sondral in 1998, totdat Havard Lorentzen hem vorige week ontving.
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Dan moet de foto na de 2e 500m genomen zijn, want dat was de enige medaille van Igor.
 12. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Sowieso was de rit van Pedersen natuurlijk ook fenomenaal, iets van 8x op rij 29,0 of 29,1 met een langzaamste ronde van 29,3. Dat moet 1 van de vlakste races ooit zijn geweest. En natuurlijk met 2 seconde voorsprong de snelste tijd ooit gereden in Europa. Ik hoop dat 'ie naar Pedersen gaat.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Misschien iemand wel onder de 1,40 of 1,50 op de 1500 of misschien eindelijk een verbetering van het WR op de 3km
  EenBrabander vindt dit leuk.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik gok, na Calgary & SLC, op SLP, voor de 1e onder de 6 min op de 5000m én voor zijn 1e plaats op de Adelskalendern (35.6 - 1.41.4 - 5.59.9 - 12.42.2 -143.500)
  proeme en EenBrabander vinden dit leuk.
 15. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Gebeurt niet vaak dat toppers bij de pupillen uiteindelijk ook bij de senioren de dienst uitmaken.

  Persoonlijk verhaal: ik sprak de moeder van Thomas in die tijd vrij vaak omdat mijn jongere broer en de oudere zus van Thomas bij elkaar in een klein ploegje zaten en ik vaak langs de baan stond als liefhebber. Ik weet nog goed dat ik haar sprak in de week na die Viking Race waarvan jij deze uitslag post, bij de B pupillen. Ze vertelde toen over een superklein Noors mannetje die alles op een hoop reed. Dat was dus Pedersen. Moet ik altijd aan terugdenken op momenten dat Pedersen en Krol met elkaar strijden, zoals gisteren.

  De foto die ik poste is denk ik van 1 of 2 jaar later. Want de nummer 3 herken ik inderdaad ook als Igor Pieters, die ook in Deventer reed.
  EDIT: nee, jaar of twee jaar later kan niet, als ik de uitslagen zie. Moet 2005 bij de pupillen B zijn geweest. Waarschijnlijk de huldiging van één afstand.
  Laatst bewerkt: 11 feb 2019
  Camila, Duif en strawbale vinden dit leuk.
 16. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Nu je dat zo zegt... Er is 144,8 nodig. 35,87 heeft 'ie al, daar hoeft in principe niks meer vanaf. 1.41,5 moet mogelijk zijn, kijkende naar zijn 1500 gisteren. Als hij dat weet te koppelen aan 6.04 en 12.50 is 'ie er al me dunkt. Dat is toch alleszins mogelijk. Idem dito voor Roest trouwens. Eindelijk verschuivingen in de top van de Adelskalender?
  strawbale vindt dit leuk.
 17. Forza

  Forza Active Member

  Verbij gaat als eerste onder de 1.07.50 in Europa en Sablikova als eerste onder de 6.45 (2de tijd ooit!). Je kan bijna iedereen wel de prijs geven!
  alexander79 vindt dit leuk.
 18. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Hij kan ook nog het WR vierkamp (145.742) pakken. En dat alles 25 jaar na de vorige Noor.
  Klassen's puntentotaal is voorlopig nog onbereikbaar, lijkt me.
  Laatst bewerkt: 11 feb 2019
 19. Forza

  Forza Active Member

  Sven krijgt ook nog de kans om zijn 500m tijd te verbeteren en Davis voorbij te gaan.

  edit: Als Sven wat meer 500 meters had gereden, dan had hij bijna 10 jaar aan top van de Adelskalender kunnen staan. Dan zou hij in deze lijst 2de staan in plaats van 20ste:
  http://www.schaatsstatistieken.nl/index.php?file=adelskalender&type=geschiedenis
  Ik vind het toch wel een smetje op de erelijst van de beste allrounder aller tijden. Zou Davis het nog 51 dagen volhouden om nr 2 te worden?
  Laatst bewerkt: 11 feb 2019
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Die was ik nog vergeten! Wat een ziek weekend was het ook. Afwachten dus, denk dat het dan degene wordt die een WR rijdt, tenzij het er natuurlijk meerdere worden. Poeh je zal die beslissing maar moeten maken, niet te doen dit seizoen.

Deel Deze Pagina