WK allround en sprint 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 14 nov 2021.

 1. TdH

  TdH Member

  Ik zou het wel erg vreemd vinden als Femke en Michelle niet worden opgesteld vanwege dat EK, Leerdam heeft dit seizoen namelijk nog geen enkele teamsprint gereden.
  sysya en Marcel Vos vinden dit leuk.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Misschien een gek idee, maar zou Schulting dan nog een optie zijn? Zij is natuurlijk meer gefocust op shorttrack, maar even voor mijn beeld, zou een type Schulting kunnen werken?
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Er wordt topsporters niet voor niks sterk geadviseerd (en veel bonden stellen het zelfs verplicht) om na een corona besmetting eerst een hartonderzoek te ondergaan voordat je weer serieus gaat trainen. De ontsteking aan het hartzakje wat gewoon te vaak voorkomt om als niet relevant te bestempelen is alles behalve prettig en juist jonge gezonde mensen die veel sporten lopen daar risico op (ontsteking wordt ook erger door zware inspanning). Tijdens de Africa cup waren er drie spelers die met serieuze gevolgen te maken kregen na een corona besmetting en om die reden het toernooi moesten verlaten.

  Dus ja wat je zegt, buiten dat je andere ziek kan maken zijn ook die langdurige gevolgen nog steeds een risico en dat risico is te groot om besmette mensen maar gewoon rond te laten lopen.
  Mcat vindt dit leuk.
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Iemand met de juiste vaardigheden zou een anime-opening moeten maken over het Nederlandse schaatsteam met Jan Coopmans als antagonist.
  Inimene vindt dit leuk.
 5. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  I heard your plight. I'm on it.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Kok start toch morgen, maar de reden is bullshit. Als Kok niets gezegd had was het niet gebeurd, daar ben ik van overtuigd.

  upload_2022-3-4_15-53-32.png
  Camila, G1ant, HaagscheBluf en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik kan me niemand herinneren in het verleden in welke sport dan ook die communicatief zo tekort schoot als Coopmans keer op keer laat zien. Dat maakt hem volkomen ongeschikt voor een bondscoach rol. Laat he lekker in 1 of andere commissie gaan zitten waar hij zelf niks hoeft te communiceren.
  G1ant vindt dit leuk.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Mee eens. Net alsof Kok ineens veel beter presteert dan ze tot nu toe heeft gedaan dit seizoen :rolleyes:

  Of Coopmans heeft tegen de SLC gezegd dat Kok gewoon moet starten omdat het de meest logische keuze is, of de SLC heeft zelf koude voeten gekregen.
  G1ant vindt dit leuk.
 9. Mikay

  Mikay Active Member

  Wat een zak hooi is de bondscoach die we hebben. Ze zijn beter af met niemand dan met hem.
  chicagodude vindt dit leuk.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik wil Coopmans dan wel eens over de SLC horen. In het artikel van de NOS heeft Coopmans het alleen maar over zijn eigen keuzes en zijn eigen redenen. Volgens Lorca wordt de SLC wel genoemd bij elk persbericht van de KNSB, maar de meeste mensen (ook de echte kenners) krijgen hun schaatsnieuws van de NOS, en daar wordt de SLC nauwelijks genoemd.
  G1ant vindt dit leuk.
 11. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Coopmans 87e brevet van onvermogen was het niet selecteren van Kok. Zijn 88e is het terugkomen op zijn besluit. In de selectieregels staat duidelijk dat de Bondscoach op maandag zijn selectie definitief had moeten hebben. Hij schept een gevaarlijk precedent met deze herroepingen. En dit is al de 2e keer. Een BC moet vooraf nadenken over zijn beslissing en daarna achter zijn besluit blijven staan.
  chicagodude vindt dit leuk.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Bovendien communiceert hij op deze manier ook dat hij eigenlijk helemaal geen duidelijke ideeen of strategie heeft vwb deze onderdelen.

  COmmuniceert hij toch nog iets op vrij duidelijke manier :D
  G1ant vindt dit leuk.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Die hele meiden teamsprint ploeg zou gewoon moeten weigeren überhaupt te starten. Wat een zak hooi die BC.
  G1ant vindt dit leuk.
 14. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dubreuil mag ook niet starten vandaag vanwege een positieve test. Hij heeft verder geen klachten of symptomen. TOPSYSTEEM!

  Waarom dit toernooi organiseren als je je schaatsers niet aan de start wil hebben? Doe het dan virtueel, dan heb je nergens last van.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Wat waardeloos dit. Devalueert de waarde van deze titel enorm. Wat ben ik blij dat dit de schaatsers bespaart is gebleven in de Chinese bubbel.

  Gisteren zeiden we het thuis voor de buis nog: als je positief test mag je niet meedoen, maar ondertussen is heel Noorwegen van de maatregelen af. En een groot deel van de schaatsers loopt gewoon zonder mondkapje in de rondte, terwijl je toch wel redelijk kunt spreken van een uitbraak onder de schaatsers. Zie dan maar eens onbesmet te blijven.
  G1ant vindt dit leuk.
 16. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Uitgerekend de klassementsleider die eruit valt. Fijn!
 17. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ter ere van Dubreuil's gesneuvelde titelkansen heb ik zijn openingen op de 1000 meter van dit seizoen op een rijtje gezet (die van de race in Quebec City kon ik niet vinden). Hij is echt de koning van snel openen. De enige die hier eventueel mee kan wedijveren is Keiichiro Nagashima in seizoen 2008/2009.

  upload_2022-3-4_17-5-7.png
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Wat zonde van Dubreuil! Het toernooi wordt er niet interessanter op zo.
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Enorm kloten, vooral voo hemzelf, maar ja, dat risico is er nou eenmaal op dit moment.

  Het wordt met de voortschrijdende inzichten vwb. de relatief erg kleine risicos met de huidige varianten wel steeds minder te verdedigen om zo strict mensen uit te sluiten.
  Camila en G1ant vinden dit leuk.
 20. Kristian

  Kristian Active Member

  TV3 (Norway): The test for Dubreuil was conducted to be able to go to the Netherlands next week end -- a test he could have made AFTER todays competitions... :(
  Camila, EenBrabander en Duif vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina