WK allround en sprint, Inzell, 7-10 maart 2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 feb 2024.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Het WK Sprint was een heerlijk voorgerecht en nu maar hopen dat het hoofdgerecht de verwachtingen waarmaakt.

  Aan het WK sprint bij de mannen kleeft wel het gevoel van hoe goed zou Jordan Stolz het gedaan hebben. Het interessante is dat we hem vandaag een 500m op dezelfde ijsbaan gaan zien schaatsen. Het komt eigenlijk nooit voor dat we een afwezige onder zeer goed vergelijkbare omstandigheden een dag later in actie krijgen. Rijdt de Amerikaan laag in de 34 seconden, dan weten we voldoende.
  G1ant vindt dit leuk.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  In de voorbeschouwing van de Telegraaf zeer uiteenlopende opvattingen over de kansen van Jordan Stolz.

  Onze bondscoach Rintje Ritsma zegt letterlijk dat Jordan Stolz op zijn sloffen wereldkampioen wordt. Zijn voormalig coach Geert Kuiper denkt daarentegen dat Jordan Stolz geen wereldkampioen wordt, omdat de lange afstanden te lang voor hem zijn. Andere oud toppers (Stefan Groothuis, Ard Schenk en Hilbert van der Duim) twijfelen. Dat Ard Schenk Davide Ghiotto als concurrent noemt, neem ik minder serieus.

  Persoonlijk denk ik dat Jordan Stolz de verwachtingen gaat overtreffen. Hij kwam gisteren erg zelfzeker over en zal ongetwijfeld weten hoe zijn vorm is. Ik zie dit fenomeen zomaar een 6.10 op de 5km rijden en dan is het toernooi net als in het tijdperk Sven Kramer al na twee afstanden beslist.
  ZeeKoei, HaagscheBluf, mi en 3 anderen vinden dit leuk.
 3. Tuft

  Tuft Active Member

  Dit ging gisteren een stuk beter volgens mij!
  Ko Savabli, chicagodude en RodyTur10 vinden dit leuk.
 4. Ole22

  Ole22 Member

  Mocht het Takagi en Stolz lukken dit weekend (of andere buitenlanders), zou het voor de 2e keer sinds 1995 zijn dan NL geen wereldkampioen meerkamp heeft. Alleen in 2006 had NL geen wereldkampioen allround of sprint, toen werden Davis en Klassen wereldkampioen Allround en Zjoerova en Cheek wereldkampioen sprint. NL haalde toen enkel 2x brons met Kramer en Jan Bos. Aangezien er toen geen WK afstanden was maar de Spelen in Turijn, had NL dat jaar helemaal geen wereldkampioenen ;)

  De mannen allround waren bijna altijd zeker in de afgelopen periode, op 2022 (VDP) en 2011 (Skobrev) en de jaren 2004-2006 (Davis 2x en Hedrick) na . Schouten/Krol/Leerdam werden in 2022 kampioen en in 2011 redde Ireen Wust de eer voor NL. In 2004 en 2005 werd Wennemars wereldkampioen, in 2004 samen met Timmer en Groenewold.
 5. schaatsfan79

  schaatsfan79 Member

  Net interview van de NOS met Johan de Wit. Takagi doet definitief mee. Gaat ze weer een 37 laag rijden? Ben ook wel heel benieuwd naar Beune
  chicagodude, G1ant, RodyTur10 en 3 anderen vinden dit leuk.
 6. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Wat een heldin!
 7. Tuft

  Tuft Active Member

  Tuitert presenteert de uitzending vandaag ivm trieste familieomstandigheden Henry Schut. Hij doet het heel aardig tot nu toe!

  Ik word er wel een beetje kriebelig van dat ze het nog steeds over 'De coolste baan van Nederland' hebben m.b.t. de WK in 2018. Een prachtige ambiance, maar dat label is toch een beetje een marketingverzinsel met een flauwe woordgrap.
  CasperW, Duif, G1ant en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Het wordt dringen voor de 8 plekken bij de slotafstand in het vrouwentoernooi. Deze 500m gaat ons al veel vertellen. Kan Beune bijvoorbeeld op snelheid komen? Heeft Groenewoud echt weer betere benen dan tijdens de Noord-Amerikaanse trip? Kunnen rappe vrouwen als Sato en Han hier verrassen zoals Team Gold al het hele weekend verrast?

  Voor het goud lijkt het me relevant of ADJ binnen een seconde van Takagi kan blijven op de 500. Alle trage stayers zoals Lollo en Wiklund zullen sowieso hopen op een PR als ze richting het podium willen gaan.
 9. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Toch weer kippenvel (en een brok in mijn keel) als ik de laatste meters zie van Tagaghi op het zeer memorabele, geweldige WK toernooi op de Coolste Baan van Nederland in 2018. Als Wüst Tagaghi omhelst en haar op sleeptouw neemt voor de ereronde.....veeg mij maar op.:)
  G1ant vindt dit leuk.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Simulatie WK allround dames op basis van seizoenstijden. Lastig om de relevante data bij elkaar te harken.
  Donkerblauw is Calgary, lichtblauw is van vorig jaar om te corrigeren voor het feit dat SLC niet meegenomen wordt. De 3km van Takagi is van de OS, anders wat het 4:04.77 geweest.

  Simulatie_WKallround_dames_seizoenstijden.jpg

  Takagi daarmee nipt voor Groenewoud. Beune wordt hier onderschat vanwege een zwakke 500 meter, ook de 3km is wat ondergewaardeerd.

  Dan op basis van gecorrigeerde tijden. Voor Groenewoud zijn ook haar één na beste races uitgerekend, de 5km is van vorig seizoen waarbij haar NK afstanden (6:49.53) tijd niet is meegenomen. Daarmee zou ze naast het podium eindigen.

  Simulatie_WKallround_dames_gecorrtijden.jpg
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Waarom zegt bijna iedereen steeds Marijke GroeneWOLD ?
 12. Arvid

  Arvid Member

  Gewenning vanwege Renate?
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ja, maar die doet al bijna 15 jaar niet meer mee. Erg slordig allemaal
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, we hadden natuurlijk een zeer bekende schaatser Groenewold nog vrij recent
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Oehh Wiklund
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Ik had de inleiding gemist en de tv zacht staan , was wat verbaasd maar hulde dat hij de microfoon oppakt en het doet! En sterkte voor Henri!
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  als ze echt kans wil maken zal het ook wel moeten denk ik. Takagi zal toch wel ongeveer een seconde op ARDJ en 1.5 op Beune willen pakken om echt een kans te hebben.

  mik ben wel benieuwd vooral omdat ik moeilijk kan inschatten wat Takagi momenteel op de 3k kan, en ook omdat ik denk dat Beune wel eens zou kunnen verrassen op de 500.
  Groenewoud hoop ik dat ze weer een beetje vorm terug heeft, dan kan het echt leuk worden.

  toch denk ik dat het tussen Beune en ARDJ gaat. Het is wel heel veel gevraagd van Takagi uiteindelijk, en bovendien kan het lastig zijn je op te laden na een grote overwinning waar ze duidelijk uitgelaten over was
 18. Duif

  Duif Well-Known Member

  Néé dat is niet goed van Antoinette. Stijve en houterige race.
 19. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Wiklund heeft zich met een 40er uit het toernooi geschaatst. Helaas. Ik had gehoopt op een wederopstanding van Ragnerok Wiklund.
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 20. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wat denken we Takagi gaat doen? Ik zou 37.4 -37.5 al heel wat vinden

Deel Deze Pagina