WK Allround Hamar (4 & 5 maart)

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 24 feb 2017.

?

Wie wordt wereldkampioen allround mannen?

 1. Sven Kramer

  29,4%
 2. S. Kramer (NED)

  29,4%
 3. Sven the Man

  23,5%
 4. Svennie

  5,9%
 5. Svenwel

  11,8%
 1. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Tja, het ziet er dus naar uit dat Roest het allroundstokje gewoon over gaat nemen als Kramer stopt. Al kan dat nog wel een jaar of drie duren (als we Sven mogen geloven), waarbij de grootmeester op den duur misschien wel zou kunnen worden ingehaald door zijn jongere ploeggenoot.

  Ik had bij de KNSB Cup voorspeld dat Patrick Roest dit seizoen echt zou doorbreken. Het lijkt erop dat die voorspelling is uitgekomen.
 2. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Op basis van de 1500 & 5000 van Roest dit weekend is naar mijn idee de kans aanwezig dat hij volgend jaar eeen onderdeel kan gaan worden van de olympische ploegenachtervolging.
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Lijkt er inderdaad op... nog een paar jaar rijpen en kan de eerste worden die Sven gewoon verslaat.

  Kan zomaar TP behalen ten koste van Jantje B.
 4. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Hoe kom je daar nou weer bij ?

  Jij kan dat wel willen/denken maar dat gaat echt nooit gebeuren

  Bij totaal gebrek aan tegenstand wint Svennie de komende 10 jaar ook nog alles op zn sloffen , dan is die Roest er allang weer mee gestopt

  Wel realistisch blijven aub
 5. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Zelfs Sven kan niet voor eeuwig zo goed blijven... toch, toch??:eek:
 6. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  wat denk je nu zelf ?!

  bij totaal gebrek aan concurrentie wint sven ook nog als hij 55 is wedden ?
 7. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Waarom schrijf je 10x per dag hetzelfde en kom je zelden met inhoudelijk boeiende posts? Ik probeer al een jaar je te negeren en dat lukt redelijk, maar ik kon het nu toch niet laten om het je te vragen.
  JohnZero en EenBrabander vinden dit leuk.
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Je zou zeggen dat hij er perfect geschikt voor is. Heeft meer snelheid dan Bergsma en Douwe de Vries, meer tempohardheid (rijdt makkelijker snelle rondjes) dan Blokhuijsen en meer duurvermogen dan Verweij. Bovendien heeft hij een skeelerachtergrond en schaatst hij technisch gezien heel makkelijk. En nog een voordeel: er is een behoorlijke kans dat hij zich individueel plaatst voor in ieder geval de 1500 meter.

  Maar in de twee races die hij tot nu toe reed was hij niet sterk. Dat kan onervarenheid zijn of een tijdelijk vormdipje. Moet bijna wel. Hij moet zeker in de kern wordt meegenomen. Ik zou nu verder gaan bouwen met het zevental Kramer, Bergsma, Blokhuijsen, Douwe de Vries, Roest, Verweij en Stroetinga. Je hebt er nu niet drie die er ver bovenuit steken, zoals vier jaar terug, dus houdt het lekker breed. Kramer is een zekerheidje, bij de andere zes hangt het van de vorm af die ze volgend seizoen hebben.

  Deze zomer lekker met zijn zevenen naar een waddeneiland, zou ik zeggen. :)
  Tsuki vindt dit leuk.
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Gebaseerd op de stijgende lijn van Roest (en zijn prestaties op 1500 en 5k dit weekend), lijken me zowel Kramer als Roest me een zekerheidje voor TP; Blokhuijsen, de Vries en eventueel Verweij moeten dan maar laten ze zien dat ze zowel een snelle TP-start als 8 snelle rondjes aankunnen - die combinatie kunnen Bergsma en Stroetinga niet aan en dat heb je volgend jaar, met een nog beter Japan, wel nodig om 'zeker' te zijn van goud. Helaas zullen wellicht geen van deze drie zich voor een individueel nummer plaatsen, hooguit Verweij voor de 1500m. PS: De Vries heeft het voordeel dat hij met Kramer en Roest kan trainen op de TP, want is dan gewoon een Lotto-Jumbo treintje.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Matige 1500... Mwoah. In Berlijn derde in de WB, binnen een seconde van Nuis en Yuskov, voor Roest, Pedersen en Swings. Op het WKA was zijn 1500 iets minder, maar nog steeds evensnel als bijvoorbeeld Davis.

  Simulaties zeggen in dit geval maar weinig. Onervaren sprinters zijn voor het echie vaak veel sneller op een 500 meter dan in een trainingswedstrijd. Bergsma verraste ook iedereen bij zijn eerste NK allround door volgens mij een seconde onder zijn trainingstijd te gaan zitten. Sven heeft ook wel eens seizoenen gehad dat hij bij trainingswedstrijden 37,5 reed en dan op het EK ineens een seconde sneller.

  In zijn eerste volle ronde bij die 1500 meter in Berlijn was Michael trouwens sneller dan Roest, Swings, Pedersen, De Haitre, Henriksen... Het zegt lang niet alles, maar toch.

  Vorig jaar 37,4 bij een trainingswedstrijd. Dit jaar beter geworden op de 1500 meter. Plus een wedstrijd met goed ijs, waar het er echt om gaan. Ik sluit niet uit dat hij 36,9 (10,7+26,2) had kunnen rijden op de 500 meter. En dan was het heel spannend geworden voor brons.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  ik vind jouw post ook niet boeiend , sterker nog je bent mij nog nooit eerder opgevallen dus je zal wel nieuw zijn
  in dat geval welkom beste kerel en laten we elkaar vooral blijven negeren :cool:

  Als men 10x per dag onzin gaat verkondigen dat Sven de beste aller tijden voorbij gereden gaat worden door welke nobody dan ook dan moet ik daar natuurlijk tegen in gaan

  je bent fan of je bent het niet he :D
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Dus dit alles... best hope scenarios op neerleggen, alleen maar om een niet- Oranje podium klein beetje spannend te maken?! Het leek wel alsof Michael als titelkandidaat werd gezien.
  Zijn podiumplaats... moet hij nog stappen maken daarvoor denk ik. Misschien volgend jaar.
 13. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat was een dag nadat hij 37.7 reed (10.77-26.67 = 37.44). Lijkt me dat dat wel redelijk dicht op zijn maximale mogelijkheden ligt. Vul je al zijn beste resultaten in dan levert dat nog steeds maar een vierde plek op. Voorlaatste kolom is beste prestaties dit jaar opgeteld, bij Michael vorig jaar (500m + 10km SLC) meegeteld. Laatste kolom is werkelijk gereden in Hamar. Voor Michael voorlaatste kolom * 1.0022.

  Sven Kramer NED 36.71 105.14 368.95 761.08 146.709 148.425
  Patrick Roest NED 36.38 105.47 379.14 801.46 149.521 149.128
  Jan Blokhuijsen NED 36.33 106.50 375.20 787.61 148.735 149.698
  Peter Michael NZL 37.82 106.74 374.04 785.55 150.083 150.413
  Sverre Lunde Pedersen NOR 36.63 106.26 378.17 818.30 150.786 150.539
 14. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Echt onzin, er komt een moment dat ook Kramer verslagen kan worden, de leeftijd zal ook bij hem gaan tellen, ik denk eerder dat hij dat voor wilt zijn door te stoppen zolang hij nog de ongeslagen status heeft. Zodra hij merkt dat hij het echt moeilijk krijgt zal dat het moment zijn dat hij stopt, zo is hij ook wel weer.
  Je kunt een realistische fan zijn of een niet realistische fan.
 15. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Het lijkt me toch dat hij die al wel geprobeerd heeft. En Sven kennende, al begin van vorige zomer...
  Nickel vindt dit leuk.
 16. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik ben toch benieuwd hoe dat allemaal gaat lopen.

  Remember ene K. Verweij? Ene J. Blokhuijsen. Die zouden hem ook gaan opvolgen. Ze kwamen dichtbij toen ze met hem trainde. Maar er kwam wrijving, opeens zaten ze niet meer in Team Kramer en ze schaatsen allebei voorlopig niet meer zoals ze ooit konden...
  Nickel en ZeeKoei vinden dit leuk.
 17. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Daarbij moet men eerst even duidelijk maken wat men met het stokje overnemen bedoelt.
  Roest zal ongetwijfeld wel de potentie hebben om een keer wereldkampioen allround te worden, wellicht ook nog wel 2 of 3 keer, maar de suprematie van Kramer al die jaren is van een uitzonderlijke klasse, daar komt niet snel iemand dichtbij in de buurt. Kramer is in dat opzicht gewoon uniek te noemen. Of Roest ook altijd zal winnen met zulke overmacht waar Kramer veel toernooien mee won waag ik te betwijfelen en daarom biedt dat dan weer kans voor allrounders uit het buitenland.
  Zodra het tijdperk Kramer voorbij is zal het lang niet altijd zomaar even een Nederlander zijn die de allroundtitels binnen harkt.
  Miekusss, Duif en Tsuki vinden dit leuk.
 18. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  vooral die K. Verweij had het Kramer knap lastig kunnen maken allround, zeker als mentaal even sterk was, dan hadden we heerlijke "sablikova-wust"-achtige toestanden kunnen meemaken bij de heren
 19. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Wat is daar mis mee? Steeds hetzelfde plaatsen doen er hier zoveel. Vooral dingen als "Goed gereden van die of die" maar blijkbaar stoort men zich gemiddeld minder aan dat soort chauvinistische prietpraat.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  We hebben de afgelopen jaren mogen genieten van drie uitzonderlijke schaatsenrijders. Zowel Sven Kramer als Martina Sáblíková reden op hun negentiende al een wereldrecord. Dat heeft Ireen Wüst niet gedaan, maar die haalde dan wel weer op die leeftijd een Olympische titel. Ongeëvenaarde talenten. Sang-hwa Lee haalde op haar zestiende al een WK-medaille, die mag ook wel in dit rijtje.

  Trevor Marsicano reed ook op zijn negentiende een wereldrecord en werd wereldkampioen, maar hij raakte overtraind en zijn carrière was weg.

  Van de huidige generatie lijkt Tingyu Gao een toptalent van een dergelijk niveau: hij is net 19 en heeft al tien 34'ers gereden, waarvan meer dan de helft op laagland. Vergis je niet, Gao's 34.99 is de allereerste laagland-34'er van een junior ooit. Inmiddels is zijn laagland-PR 34.69, een tijd waar je zonder meldonium niet zo een-twee-drie aan komt. Ja maar hij komt uit China dus hij is op zijn 20ste opgebrand? Ja maar hij heeft een Nederlandse coach.

  Min-seok Kim heeft in ieder geval de potentie om heel groot te worden, maar hij is nog maar 17 en heeft geen Sven Kramer als trainingsmaat, dus even afwachten. Als Seung-hoon Lee niet was gevallen, had hij met Zuid-Korea de jongste wereldkampioen ooit kunnen worden op de WK afstanden. (Zuid-Korea had een gigantische voorsprong op Nederland op het moment van de val).

  Pien Keulstra was zo ongeveer het grootste talent op de langste afstanden sinds Wüst en met name Sáblíková, maar na haar eetstoornis is ze zich toe gaan leggen op de echt heel erg lange afstand: de triatlon.

  Koen Verweij was ook een supertalent, maar we weten hoe het met hem is gelopen. Maar zeg nooit nooit bij Koen.

  Als we naar nieuwe kampioenen moeten zoeken van het kaliber Kramer/Wüst/Sáblíková, moeten we het denk ik toch van deze categorie hebben. De categorie Eric Heiden dus ook. Die had "makkelijk" tot en met pakweg 1990 kunnen heersen, maar hij heeft dat niet gedaan.
  alexander79 en Sidekick vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina