World Cup finale 17 en 18 maart 2018 Minsk

Discussie in 'Lange baan' gestart door ChefSpijker, 12 mrt 2018.

 1. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De massastart is ook niet max. Op de lijst staan maar 8 mannen en 13 vrouwen. (16 mochten er starten). En de bij de ploegen is het helemaal zielig. Er mochten er 6 starten (vanuit de top-8). Bij de mannen zijn er 3 op de achtervolging en 3 op de sprint, bij de vrouwen 4 om 2.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Hier speelt gebrek aan interesse, maar ook geldgebrek toch echt een rol. In elk geval Canada heeft keuzes gemaakt op basis van budget.  Maar zie ik nu goed dat Linda de Vries hier nog een afscheidswedstrijd gaat rijden?

  Jammer dat NL niet mee doet met de teamsprint bij de heren en dames. De Jong, Leenstra, Van Beek zou best een goede opstelling zijn. En bij de heren Ntab, Mulder, Mulder, Nuis, Otterspeer, Krol, Smeekens, Verbij, Schipper... Die zouden 2 of 3 topteams kunnen opstellen.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Simon en Irene Schouten moeten het op de massastart zonder teamgenoot doen. Ben benieuwd wat dat gaat opleveren (met name bij Simon, want Irene rijdt wel vaker alleen)
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Tegenvallende Nederlandse afvaardiging. Zeker op de lange afstanden had ik meer gehoopt (no Bergsma, Blokhuijsen en Bob).

  Wel opvallend dat van die MS inschrijvingen. We hebben toch geen limiet bereikt? Waarom dan niet Wijfje inschrijven bij de dames (heeft een heel aantal leuke MS wedstrijden gereden op nationaal niveau)? Bij de mannen... nou oké, daar is niks tussen de aanmeldingen. Kooiman kun je opzich best proberen, maar pure snelheid genereert hij niet (hoeft niet per se, maar geniet voorkeur bondscoach) en daarna is er ook niets...

  Nou ja, Simon Schouten kan slim koersen en profiteren van anderen. Brengt weer een ander racetype met zich mee. Met de sprint zit het ook wel goed (vorige week Swings nog verslagen na een zware twee weken).
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Deelnemers moeten binnen de top-24 van het klassement staan. Wijfje en Kooiman staan dat denk ik niet.
 7. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Des te meer reden om deze regel aan te passen. Slechts 11 deelnemers (en dan nog niet eens de top 11) is toch een lachertje.
 8. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Chef Spijker zegt toch ook dat er 3 ritten zijn op de 500?

  Bij de 1500 staan er 11.

  Mee eens!!!
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Klopt. Bij de heren hadden op de MS ook Verweij en Bergsma kunnen starten (maar maximaal 2 per land) en bij de dames had Janneke Ensing kunnen starten (maar die is al weer aan het wielrennen).
  Nederland staat niet bij de eerste 8 op de team sprint (want maar in 1 van de 3 wereldbekers aan de start gekomen) en dus te zwak om bij de wb-finale te mogen starten.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik snap niet dat de ISU zo halsstarrig vasthoud aan een kalender met zo'n slot. Zo'n seizoenafsluiting moet een feest zijn en dat is dit, voor de 4e keer op rij, gewoon niet.
  Giel1, Duif, proeme en 2 anderen vinden dit leuk.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Eens, dit is gewoon een aanfluiting.....helaas. Ik kan er persoonlijk ook niet echt warm of koud van worden, hoewel de 1000 bij de mannen wel een erg sterk veld is. De 5k is ook best aardig.

  Bij de vrouwen zijn de 1000/1500 best goede velden, 3k just ok.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  A ha. Ergens snap ik die regel natuurlijk wel. Als het een finale is (je had immers elders al punten kunnen binnenhengelen), dan moeten de besten van het seizoen meedoen. Maar als je op een MASSAstart uiteindelijk met slechts 11 man aan de start staat... Tja. Roei dan met de riemen die je hebt en probeer er voor de toeschouwers die een kaartje kopen nog wat van te maken en versoepel die regels dan. Maak er inderdaad een mooi feestnummer van als afsluiting (zat nieuwe gegadigden die het nu wel eens willen proberen, zou ik zo denken). Er zijn geen halve finales hoop ik? :D
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Inderdaad. Laat de WK Afstanden ook de WB afsluiting zijn (of hou de WB Finale voor het WK) en hou nu een traditioneel ijsgala. Een ijsgala waarbij je bijvoorbeeld ook de Oscar Mathisen award kunt uitreiken, of misschien een eigen award van de ISU, de wereldkampioenen nog een keer in het zonnetje kunt zetten en gewoon kunt zorgen dat er allemaal lachende gezichten in beeld zijn.
 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wel een aardige strijd in de kantlijn voor het overall klassement tussen Yuskov en Lorentzen, dat dan weer wel. Verder nog een spannende strijd op de 3/5 bij de vrouwen waar zeker 4 in aanmerking komen voor de winst in het klassement. Lorentzen vs. Nuis voor het 1000 klassement is ook nog leuk. Misschien tussen Shikova en Herzog voor de 1000. de rest is geloof ik gelopen.
 16. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  http://live.isuresults.eu/2017-2018/worldcup/ladies.pdf

  Er kloppen dingen niet. In ieder geval de MS-uitslag in Calgary (3.8), geeft als top-5, schrik niet:
  Daldossi, Risku, Urvantseva, Cooper, Kamiya.
  in plaats van
  Pechstein, Rigas, N.Takagi, Alusalu, Lollobridgida

  Ik snapte er eerst weinig van, maar klein onderzoekje leerde dat de startnummers van de top-5 in Calgary (245,236,260,237,249) voor dit document zijn gekoppeld aan degenen met die startnummers in de volgende WB in Salt Lake City. Het is een beetje in de marge, maar dat zou andere puntentotalen beteken:

  Pechstein (270 -> 370, plek 13 -> 9)
  Rigas (50 -> 130, plek 40 -> 22)
  N.Takagi, Alusalu (0 -> 70/60, rond plek 30)
  Lollobridgida (170 -> 220, plek 17 -> 16)

  Het zou dus kunnen dat dit op meer plekken nog fout zit, hoewel ik in de gauwigheid niets extra's vond.

  EDIT: Yes, precies wat ik dacht. http://live.isuresults.eu/2017-2018/worldcup/men.pdf zelfde fout waarschijnlijk bij de Calgary MS voor mannen.

  EDIT 2: Waajoo, er klopt nog veel meer niet. Er ontbreken punten, de combinatie-WC in Erfurt staat niet in de tabel, waardoor scores niet optellen. Maar ook bijvoorbeeld bij Giovaninni, die staat op 110 punten in de tabel, maar hij heeft er maar 60 op de losse onderdelen, onder andere omdat de MS Calgary niet goed is ingevoerd.
 17. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Intussen zijn de lotingen voor dag 1 en 2 (behalve 2e 500 meters uiteraard, da's nog afhankelijk van uitslag 1e 500) er: http://live.isuresults.eu/2017-2018/minsk/

  Bij de heren verder geen afhakers. Bij dames geen Golikova op 1000, Njatun wel. Geen Sablikova en Kikuchi op 3000, Lollo wel. En op 1500 geen Voronina. Aydova heeft maar besloten om de 500 toch te doen waardoor we 4 (nouja 3,5) ritten hebben! 't Feest kan niet op.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Geen Nuis op de 1500?!

  Op alle vier de teamonderdelen staan de drie landen voor het podium al vast, alleen de volgorde niet. #farce
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat ligt niet aan de teamonderdelen, maar aan de rare opzet dat er allerlei schaatsers apart zouden moeten invliegen voor deze onderdelen en dat teams die wel aanwezig zijn niet mee mogen doen. Echt, als je iets wil afschaffen is het wel de WB finale.

  Nou is het ook tegelijk met Milaan-San Remo, dus het seizoen is al voorbij. En voor de diehard winterfans is er het WK Shorttrack.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 20. Duif

  Duif Well-Known Member

  Jarenlang bestond de WC finale uit 24 deelnemers per afstand. Simpelweg de eerste 24 van het klassement en als er mensen niet waren kwam de Nr 25, 26 enz. in aanmerking. Werkte prima en Thialf ging vaak 3 dagenlang uit zijn dak. Waarom is hier van afgestapt ? Het hoeft natuurlijk niet ieder jaar in Thialf. Inzell of de Noordamerikaanse banen is ook prima.
  fransvanbakel, ZeeKoei, Lorca en 3 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina