2-4 november World Cup Kwalificatie

Discussie in 'Lange baan' gestart door proeme, 24 okt 2018.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Er zijn maar 3 massastarts in de wereldbeker voor het WK. Als je daarvan de eerste 2 skipt, dan zou het zo maar kunnen dat je op de derde (in Heerenveen) ook niet mag starten. Want als de quota voor het WK nog niet binnen zijn, is het verstandiger degenen te laten rijden die in Japan al puntjes verzameld hebben, dan een nieuwe op te stellen. En aangezien de nationale massastarts ook massaal gemeden worden, gaan we dus weer eens naar het WK zonder een ingespeeld duo.
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Voorbarige conclusie. Vanuit de marathon kan ook een prima ingespeeld duo komen. Schouten en Kleibeuker?
    Lorca vindt dit leuk.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Of Schouten en Groenewoud, aangezien die beiden wel de nationale competitiewedstrijd reden en 1e en 2e werden (edit: kan waarschijnlijk niet op het WK gezien het onderstaande).

    Al meen ik wel dat Irene Schouten in het AD interview van laatst aangaf dat zij zich individueel dient te plaatsen voor het WK om mee te mogen doen aan de Mass Start wedstrijd. Gezien het niveau op de 3.000m en 5.000m kan dat nogal een lastige opgave worden. Als dat zo is, wordt het misschien geen ingespeeld duo. Groenewoud zie ik zich niet individueel plaatsen (goh) en Kleibeuker is al 40 en geen fulltime prof meer (al liggen er op de 5.000m nog altijd kansen natuurlijk).

    Maar als je op het WK uiteindelijk bijvoorbeeld Visser en Schouten kan opstellen heb je wel twee types die elkaar goed aanvullen, eenzelfde strategie als Kleibeuker/Schouten kunnen hanteren en individueel genoeg intrinsieke klasse hebben om de buitenlandse concurrentie te pijnigen.
    Laatst bewerkt: 27 okt 2018
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    oh, is dat zo? Sinds wanneer? Was andere jaren niet zo toch?
  5. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Nee, dat was voorheen inderdaad niet zo. Misschien dat de reglementen voor het WK zijn aangepast. Of dat dit nieuw beleid is geworden binnen de KNSB. Ik ben nu even te lui om de reglementen op te zoeken, maar misschien is er nu een max 20 regel zoals bij de OS?

    Zie ook hier: https://www.ad.nl/schaatsen/selecti...s-voor-schouten-een-tussenwedstrijd~a5de463a/
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    hmm, die nieuwe regel had ik nog gemist.

    Maakt mijn dilemma serieus: moet ik als fan hopen Irene tegen te komen op de Weissensee of moet ik hopen dat ze naar het WK gaat?

    Dat leek geen dilemma omdat ze toch wel naar het WK zou gaan voor de mass start, maar nu weet ik dat ineens niet zo zeker meer...
    Lorca vindt dit leuk.
  7. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Haha, ik als marathonliefhebber zeg Weissensee, maar alleen als ze dat ding integraal gaan uitzenden op de NOS :D
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    gewoon naar toe gaan. Is mooi!

    (wij hakken morgen de knoop door of we naar de Weissensee gaan of toch eind februari naar Zweden)
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik kan geen dergelijke regel vinden voor het WK afstanden. Internationaal mag je iedereen opstellen die de limiettijd heeft gereden, en nationaal staat er:
    "Rijders en reserve voor de Team Pursuit, Mass Start en Team Sprint worden geselecteerd door de Bondscoach."

    Maar misschien heeft deze voor ons nog onbekende man/vrouw zichzelf extra regels opgelegd?
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Er was een tijdje terug wel sprake van dat ze ook op het WK naar 10 per land per geslacht wilden (of ging dat over het EK afstanden?).

    Edit: ja, dus. Dat gaat over het EK. WK heeft dat dus (nog) niet?
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    mja, ik kan me ook niet goed voorstellen dat Schouten de regels niet goed kent
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Weinig sporters kennen de regels van hun sport net zo goed als de fans. Dus het zou best kunnen dat Schouten met de EK afstanden van vorig jaar in haar hoofd zit en denkt dat dat ook voor het WK dit jaar telt.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Heb het nagevraagd... hij lijkt toch echt te zijn gestopt en Jan Blockchain te worden.
    Ik weet inmiddels ook waar Morrison en Donnelly heen zijn, dankzij een reactie van de enige echte Denny Himself:
    Camila vindt dit leuk.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De trainingswedstrijd in Thialf was voor een aantal schaatsers dé laatste kans om zich te plaatsen voor het WCKT. Bij het rijden van de a-of b-limiet per afstand kunnen schaatsers zich nog tot 29 oktober a.s. plaatsen voor het toernooi. Dan moeten ze natuurlijk wel eerst én de a- of b-limiet rijden én sneller zijn dan de langzaamste rijders van die limiettijden, danwel sneller zijn dan de langzaamste schaatsers van de afgelopen Holland Cup wedstrijd in Deventer. Zodoende kunnen schaatsers net op de valreep een plekje 'inpikken'.

    Dat lukt bijvoorbeeld easyJet aanwinst Tjerk de Boer op de 1500m die met een tijd van 1.49 de b-limiet rijdt en zijn ploeggenoot Simon Schouten van de lijst af kiepert. Die laatste had tot op heden nog niet de b-limiet gereden (9 tienen erboven) en was de langzaamste gekwalificeerde van de Holland Cup wedstrijd. Dat zal Schouten vast niet ervaren als het einde van de wereld - anders was ie er gisteren in Heerenveen wel bij geweest (hij had nog een schorsing uit te zitten bij de marathon).

    Op de 5.000m deed Chris Huizinga van Jumbo nog een ultieme poging om zich te plaatsen, maar hij schiet met 6.34 flink tekort om de benodigde b-limiet (6.31) te halen. Die limiet had hij nodig om Bart Mol van de lijst te wippen, maar dat lukt niet. Jammer dat hij zich niet zo best ontwikkeld vooralsnog. Misschien dat hij nu wat meer marathons gaat rijden. Best een attractieve rijder.

    Op de 1.000m plaatst Bosker zich nog door onder de B-limiet te rijden (1.10.90). Kijken of hij dat ook gaat doen, maar waarschijnlijk is dat dit snelheidstraining was. Bij participatie duwt hij de laagst gekwalificeerde, Jongman, van de lijst.

    Op de 500m geen wijzigingen. De b-limiet werd niet behaald door schaatsers die zich nog niet geplaatst hadden. Roest zit met 4 tienden boven die limiet redelijk dichtbij en blijkt al vroeg verdraaid snel. Maar dat wisten we al.

    Dames:
    3.000m: slechts 2 deelnemers. Visser was al geplaatst. Juniore Kok (groot talent met meerdere titels op zak) rijdt een indrukwekkend PR (4.22) maar komt niet in de buurt van de b-limiet (4.12).
    1.000m: van de niet-geplaatste schaatsters rijdt alleen Wijfje onder de b-limiet in een sterk PR van 1.17.17 en daarmee zit ze ook heel dik onder de a-limiet. Hetzelfde geldt hier als bij Bosker. Snelheidstraining of echte deelname?. Zeer waarschijnlijk dat eerste. Boogaard verblijft de komende week desalniettemin op de wipstoel.
    500m: Wüst rijdt onder de a-limiet (39.40) in 39.15 en mag eventueel meedoen in de plaats van Miedema (laatste op de plaatsingslijst via de Holland Cup, maar heeft ook de b-limiet gereden). Zal ze niet doen, durf ik met zekerheid te stellen.

    En zo zijn de definitieve deelnemers per afstand ingevuld. Hier de (nog niet bijgewerkte) deelnemerslijsten: https://www.schaatsen.nl/media/37404/dames-wc-kwalificatietoernooi.pdf / https://www.schaatsen.nl/media/37415/heren-versie-2.pdf
    Laatst bewerkt: 28 okt 2018
    McSmit vindt dit leuk.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @Lorca
    En dan noem je niet dat Verbij 1:08.33 rijdt en Krol 1:08.41... Dat is zelfs een laagland-PR voor Krol!
    Ik bedoel: !!!!!!!!!!!!!!
    Dan wordt het toch nog spannend tussen hen en Nuis.
  16. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Volgens mij lees je langs het onderwerp van mijn post heen ;) Die gasten waren natuurlijk al lang en breed geplaatst.

    Maar om er toch even op in te gaan; ja, die tijden waren echt verdraaid snel.
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    toch apart dat we daar dan helemaal niks van gehoord hebben...
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hij is niet meer actief op Twitter en heeft zijn Instagram verwijderd.
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    maar zelfs niet een kort berichtje op nos.nl "Blokhuijsen stopt met schaatsen"...
  20. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Boeker en Wijfje hebben zich nog niet geplaatst voor de langste afstand. Dat zou nog kunnen via de 3/5 km. Lukt dat niet, dan denk ik dat ze die 1000 meter gewoon gaan rijden op zondag.
    Lorca vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina