Scheid namen met een komma.
De bovenste zijn snijvaste scheenbeschermers. Ze beschermen tegen hoog opgetilde schaatsen van je voorganger. De onderste zijn snijvaste...
Dat komt mij bekend voor. Maar alleen als er geen of weinig druk op de schaatsen staat. Zodra ik weer gewicht op het ijzer zet, is het gezwabber...
Gelukkig hebben andere fabrikanten sinds 2005 niet stilgestaan of stilgezeten. Viking-schoenen zijn zonder uitzondering slapper dan Maples of...
Skeelers met vijf wielen zie je al jaren niet meer. Doe jezelf een plezier en spaar nog even door. Het skeelerseizoen loopt toch op zijn eind....
Je moet zeker terug naar de winkel. Daar ben je toch al een paar keer geweest om de schoen te laten 'bewerken'? Schoenen moeten geen pijn of...
De meeste slijptafels hebben twee hoogte-aanslagen, waardoor de ijzers altijd even hoog in de tafel zitten. Heeft jouw slijptafel geen...
De Lion-schoen is wel thermoplastisch, staat op de Raps-site. Voor klein bedrag (ong. €20) kun je een hoop ellende voorkomen.
Razendsnel naar een echte schaatsspecialist. De Raps Lion is thermoplastisch, dus als ze (beide schoenen!) in de oven geweest, worden ze helemaal...
Mijn slijptafel heeft ook geen voor- of achteraanslag. Ik zet altijd de achterkant van mijn schaatsen gelijk met de tafelrand. Daarbij gebruik ik...
Heb een aantal jaren met de V8-klapset gereden, met tevredenheid. De veer is niet te spannen. Het lijkt me meer een kwestie van smeren. Ik...
Te scherp? Daar hoor ik nooit iemand over klagen. Of heb je ijshockeyschaatsen en wíl je juist remmen? Bedenk dan dat remmen ook een techniek is...
De schaatsijzers kunnen zijdelings versteld worden onder de schoen, bij de hak en de voorvoet. Die afstelling is mm-werk, voor L vaak anders dan R.
Niet repareren, wel restaureren. Ze worden nooit meer kaarsrecht. Het is de vraag of je dat merkt bij het rijden. Op kunstijs misschien?
Jesse is zeker lid van een schaatsvereniging (16/17 jaar, rijdt al een paar jaar, lange afstand, les(=training), wedstijden). Die jongens hebben...
Thermoplastische schoenen gaan pas goed zitten als ze in de oven geweest zijn. Dan zitten ze niet meer strak, ook niet bij de malleoli. Na...