Het grote transfertopic 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 feb 2010.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat het aanbod minder zou zijn was al lang bekend. Dat ze het op een ultimatum hebben laten aankomen betekent ook dat ze dan de konsekwenties moeten aanvaarden. En niet gaan lopen miauwen dat de sponsor het voorstel intrekt.
  2. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    De reactie van van Riessen: http://nos.nl/audio/155884-van-riessen- ... ntrol.html

    Belangrijkste conclusies:
    - van Riessen wist niet dat ze eruit zouden stappen, maar dat was ook niet van belang aangezien van Riessen toch al had gekozen voor het team.
    - ze is ook vandaag niet op de hoogte gesteld van het besluit van de drie.
    - Ze is niet zo verbolgen als Tuitert en Smeekens maar vindt het wel vervelend allemaal.
    - Orie had al rekening gehouden met dit scenario en ze hebben dan ook al een aantal vervangers op het oog.

    Al met al een begrijpelijke en sympathieke reactie van van Riessen.
  3. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Toch vreemd dat de andere dames Laurine niet op de hoogte hebben gesteld :? Zij was toch een belangrijke trainingspartner van hen en is nu de enige overgebleven vrouw. Al kan dat laatste wel weer worden opgelost met een paar andere vrouwelijke sprinters.
  4. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    In Rusland komen er nu 1 nationaal hoofdteam en 2 reserve teams. De twee reserve teams zullen worden
    gevestigd in Kolomna en Chelyabinsk.
    Hier de voorlopige samenstellingen van de teams ;

    Nationaal hoofdteam:
    Mannen: Denis Anisimov, Aleksej Belyakov, Yaroslav Vikulin Aleksey Esin, Yevgeny Lalenkov, Aleksander Lebedev, Dmitry Lobkov, Andrey Panov, Aleksander Rumyantsev, Ivan Skobrev, Timofej Skopin, Aleksey Suvorov, Vladimir Shirokov.
    Vrouwen: Angelina Golikova, Yevgeniya Dmitrieva, Olga Danilova, Svetlana Kaykan, Yekaterina Lobysheva, Yekaterina Malysheva, Yulia Nemaya, Elena Sokhryakova, Tatyana Ushakova, Olga Fatkulina, Kristina Tsybina, Anna Chernova, Yekaterina Shikhova.

    Reserve team 1, Kolomna:
    Mannen: Filipp Balabanov, Kirill Golubev, Yevgeny Groshkov, Ignat Klimov, Denis Koval, Paul Kulizhnikov, Pavel Lysykh, Ruslan Murashov, Yevgeny Nazarov, Denis Sedov, Timofej Skopin, Sergey Chadaev, Anatoly Chechetov.
    Vrouwen: Nadezhda Aseeva, Anastasiya Vorontsova, Tatyana Karannikova, Yulia Kozyreva, Lyudmila Malovskaya, Aleksandra Schelkonogova.

    Reserve team 2, Chelyabinsk:
    Mannen: Pavel Baynov, Igor Bogolyubskiy, Pavel Gulyaev, Marcel Gumerov, Pavel Dashchenko, Mikhail Kochnev, Yevgen Kulikovskikh, Igor Nefedev, Konstantin Nikitin, Aleksander Rudopysov, Stepan Solovyov, Ivan Solodukhin.
    Vrouwen: Anna Karnaukhova, Mariya Lavrukhina, Julia Skokova, Mariya Sukhanosova, Kristina Tsybina, Olesya Chernega.
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Volgens mij zegt ze in het begin dat ze wel wist dat er wat zou kunnen gebeuren maar dat ze bewust voor het Control team heeft gekozen dinsdag. Daarna zegt ze dat ze vandaag niet gebeld is etc. Dus ze voelde wel wat aan maar had het toch niet verwacht is mijn conclusie. Ik vind het een zeer volwassen en goede reactie van Van Riessen. Geen vervelende uithalen.
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    En traint het nationaal hoofdteam dan met z'n allen bij elkaar :eek: wel een groot team zeg!
  7. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    De Russen zetten breed in. Er zijn er een paar die dubbel staan genoteerd. Tsybina krijgt het helemaal druk. :D
  8. Regenboog

    Regenboog Member

    Goh wat een negatieve reactie over Mark. Waarom mag hij zijn teleurstelling niet uiten? Wat heeft dat in hemelsnaam met zeuren te maken? Hij geeft gewoon heel eerlijk aan hoe het voor hem is. Volgens mij heeft dat totaal niets te maken met zijn Olympische overwinning, maar betekent het dat hij een mens met emoties is, zoals (hopelijk) ieder van ons.

    Verder ben ik het er wel mee eens dat Gerritsen en de Boer een behoorlijk risico hebben genomen met dit avontuur.
  9. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Pfoe, ben een dagje niet op het forum en ik kan gelijk 8 pagina's bijlezen in dit topic. Enerzijds begrijp ik de reacties hier wel dat de drie dames een groot risico nemen om bij Control weg te gaan zonder een nieuwe optie. Aan de andere kant zijn dit wel dé drie dames, die sponsortechnisch het meeste marktwaarde hebben. Ok, Ireen Wüst heeft dat ook. Maar Timmer, Gerritsen en Boer zijn uitermate interessant voor een sponsor.

    Timmer omdat 99% van Nederland weet wie ze is, ze er goed uitziet en zomaar opeens belangrijke wedstrijden kan winnen. Ook heeft Timmer her en der de connecties, DSB kwam tenslotte ook via het kamp Timmer bij de langebaanploeg.
    Gerritsen omdat ze één van Neêrlands knapste schaatsers is, en veel prijzen pakt, en daarnaast Olympisch zilver heeft gewonnen.
    Boer omdat zij een hele grote kans maakt om aankomend seizoen wereldkampioen Sprint te worden, mits ze Gerritsen achter zich laat. Qua uitstraling misschien iets minder interessant dan bovengenoemd duo, maar de prijzenpotentie is wel hoog bij Boer.

    Als daarbij ook nog een Friesinger om de hoek komt kijken, dan heb je al helemaal een powervrouwen team.

    Kortom, ik zie het nog niet zo somber in voor die drie. Met privé sponsorgelden kunnen zij het waarschijnlijk ook nog wel een tijdje uitzingen zonder sponsor. Ik hoop dat er een grote naam is die in het schaatsen zal stappen, zodat het vrouwenschaatsen met een powervrouwenteam meer exposure zal krijgen dan het nu heeft in Nederland.

    Oh, en ik hoop dat Bruintjes en Oenema nu bij Control kunnen, die hebben nu toch geld over en plek vrij?
  10. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Ja die trainen met zn allen. Vandaag gaan ze naar Mallorca waar de eerste trainings sessie is..de reserve teams gaan naar Sochi
  11. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Ja een paar staan er dubbel..waarschijnlijk omdat t nog niet zeker is waar zij bij gaan trainen. Dit is ook een voorlopige lijst..sommige namen staan er ook niet eens bij, maar misschien dat die alleen gaan trainen.
  12. schaatsfan79

    schaatsfan79 Member

    Het hele schaatswereldje staat zo wel behoorlijk op zijn kop. Ik ben erg benieuwd waar de dames mee op de proppen zullen komen. Aansluiting bij Team Friesinger eventueel met Nesbitt klinkt vrij logisch. Peter Mueller is ook wel een optie lijkt mij. Het blijft toch een beetje gissen naar de oorzaak. Ik bedoel dat je om zo'n ultimatum de boel toch niet laat klappen?! Ze moeten volgens mij wel overlegd hebben. Nou ja we zullen het wel horen t.z.t..

    Ook vind ik het erg opvallend dat een aantal grote namen nog steeds zonder ploeg zit, zoals Bos, Nijenhuis, Bob de Jong en Valkenburg. Zeker de laatste 2 hebben het afgelopen jaar toch goed gepresteerd. Zou Valkenburg alsnog naar TVM gaan of toch naar Hofmeier?
  13. moon

    moon New Member

    Schaatser Jongejan naar APPM

    Schaatser Ben Jongejan rijdt vanaf komend seizoen voor APPM. Dat maakte trainer Johan de Wit zaterdag bekend. Jongejan komt over van VPZ, dat onlangs stopte met sponsoring van het schaatsteam.

    Met de komst van Jongejan, die een éénjarig contract ondertekent, heeft APPM de selectie rond. Het team bestaat uit de sprinters Ronald Mulder, Michel Mulder, Lars Elgersma en Jacques de Koning. De Koning kwam over van Hofmeier. De overige vier rijders zijn de allrounders Ted-Jan Bloemen, Tim Roelofsen, Boris Kusmirak en Jongejan.
  14. Koen

    Koen Well-Known Member

    en dan vergeet je toch Thijsje Oenema maar even, die reed ook gewoon in Vancouver
  15. ewax

    ewax New Member

    Ja sorry hoor, maar ik was al een beetje teleurgesteld over zijn kinderachtige reactie op dat schaatsgala, 'ik ga nooit meer' , omdat ze meneer te weinig noemen.
    En nu weer zeuren over dit. Dus hem een zeur noemen is niet overdreven negatief, is gewoon het gevolg van alles wat je op een bepaald moment voelt/denkt gelijk maar op twitter neer te zetten.
  16. Cindy

    Cindy New Member

    Ik kreeg vandaag de nieuwe Sportweek binnen en er stond een klein intervieuwtje in met Simon Kuipers ik dacht is wel leuk om te plaatsen omdat het over zijn overstap naar TVM gaat.

    Simon Kuipers, je stapt over van Control naar TVM. Vertel eenst over je dilemma.
    "Dilemma? Iedereen denkt dat ik Control heb veralten omdat het daar een beetje rumoerig is, maar ik heb er vrij lang voer nagedacht. Ik ben op de terugvlucht vanuit Vancouver door Sven Kramer gevraagd. We zaten naast elkaar. Ik heb zeven jaar onder Jac Orie getraind en was toe aan iets nieuws, aan andere ploeggenoten."

    Was je verrast door de vraag van Kramer?
    "Niet echt, want ik wist dat ze snelle jongens zochten."

    Je weet, alles draait bij TVM om Kramer, niet?
    "Ja, ik weet dat men dat denkt, maar ik vermoed dat het wel meevalt. We hebben al een paar keer getraind op de fiets en elkaar een aantal keren thuis opgezocht. En Sven, die zorgt goed voor zijn mensen. Ik denkd at Sven en ik behoorlijke concurrenten worden op de 1500 meter."

    Opmerkelijk: je verhuist van een ploeg waarvan iedereen zegt dat het trainingsprogramma van hoog niveau is, naar een team waar vorig jaar nogal wat vraagtekens zijn gezet bij de trainingsaanpak.
    "Ik heb daar veel over gesproken met TVM-coach Gerard Kemkers en ik heb natuurlijk een rugzak met zeven jaar trainingsaanpak van Jac Orie. En ik weet dat ik een goede schaatser ben. Ik heb het zeven jaar op deze manier geporbeerd en nu ga ik wat anders doen."
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Leuk interview met Kuipers, bedankt voor het plaatsen. :D Leuk dat Kramer hem zelf gevraagd heeft, het geeft maar weer eens aan dat Sven aardig wat in de melk te brokkelen heeft. En wie weet brengt Simon Kuipers wel waardevolle informatie in TVM over andere trainingsmanieren dan ze de afgelopen jaren hebben uitgevoerd. Ik ben heel benieuwd hoe het Kuipers vergaat bij TVM, ik hoop erg goed.
  18. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Zo krijgt Kramer natuurlijk ook insider informatie over de Orie-aanpak, die afgelopen seizoen voor een aantal mensen succesvol leek te zijn. In het kader van nieuwe impulsen zoeken is die informatie natuurlijk erg handig.

    TVM draait natuurlijk veel om Kramer, maar dat zal ook wel komen omdat de andere allrounders altijd de mindere van Kramer zijn. Kuipers kan op een ander vlak, de middellange afstanden uitblinken en daarmee denk ik ook voldoende aanzicht kunnen krijgen.

    Ik dacht overigens vanmorgen nog, als APPM nog een allrounder zoekt is Jongejan misschien wel wat! En mijn gedachten hadden het kennelijk bij het juiste eind. Ben benieuwd of Jongejan weer op zijn oude niveau kan komen en komend seizoen weer mee kan doen om de internationale startbewijzen.
  19. schaatsfan79

    schaatsfan79 Member

    Sorry Koen, ik noemde maar wat namen. Elma de Vries en ook wel Natasja Bruintjes vallen ook in de categorie 'grote namen zonder ploeg'.
  20. Danou

    Danou Active Member

    Reed net in de auto en naast me kwam een auto staan met Olympische sporter erop. Druk bellende, vooral niet het op verkeerd letende, Annette Gerritsen erin.

Deel Deze Pagina