Amerikaanse schaatsers

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 7 mrt 2005.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik ben niet zo weg van de Amerikaanse schaatsers. Dat komt omdat ik altijd het idee heb dat hun het alleen voor de prijzen doen, met name de olympische spelen. Ook zo iemand als bvb. Parra, die zorgt ervoor dat hij op zijn best is op de olympische spelen om goud te winnen, en dan schaatst hij de 3 jaar daarna slecht. Ik heb altijd het idee dat hun toch wel een gouden medaille wilden op de olympische spelen en daarom maar gingen schaatsen. Dat vind ik niet eerlijk als je kijkt naar de Nederlanders, die rijden alle wedstrijden, die leven echt voor hun sport. Ik heb altijd het idee dat het de amerikanen alleen om de prijzen gaat en het hele schaatsen hun weinig boeit.
  2. Helmud

    Helmud New Member

    Ik snap je punt niet echt. Voor de Amerikanen zijn de olympische spelen vaak het enige wat telt, omdat de rest in hun land niets zegt. Heeft denk ik met de sportbeleving in Amerika te maken. Alleen de hoofdprijzen tellen, de rest is troost.
  3. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Mijn punt is dat ik dat dus geen juiste instelling vind. Je doet sport omdat je het een geweldige leuke sport vind waar je je mee bezig wilt houden. Bij hun is de sport 2e keuze en doen ze alleen mee omdat ze met hun favoriete sport geen olympische medaille kunnen krijgen.
  4. Jan Smeekens-lover

    Jan Smeekens-lover New Member

    Noem 't een kwaliteit..

    Over 10 jaar weet niemand meer wie er dan en dan een één of ander onbenullig WB-wedstrijdje won, maar wel wie dat deed op de Olympische Spelen..
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik bedoel kampioenschappen zoals WK's geen worldcups.
  6. Krijn

    Krijn Member

    Vaak zie je dat individuele sporters in amerika niet veel hebben, een sportcarriere is dan vaak hun enige uitweg. Wanneer zij hier dan de eeuwige roem willen hebben is een medaille op de OS het enige wat telt. Ik vind het juist super dat een schaatser zoals Parra naar 1 wedstrijd toeleeft. Het is voor Parra altijd een droom geweest en als je het dan flikt om die ene dag ergens in februari goud te winnen dan is dat gewoon mooi en hebben de andere pech. Er kan er maar 1 winnen. En net wat Helmud zegt de sport in de VS heeft een veel andere betekenis dan in Nederland.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind het ook juist knap van die Amerikanen, pieken als het er echt toe doet. En met welke reden ze dat dan doen maakt mij niet uit. Ik heb hetzelfde met Lance Armstrong, die krijgt veel commentaar omdat hij alleen de Tour rijdt (dit jaar rijdt hij trouwens meer, haha), maar hij piekt wel als het echt moet. En dan loop je ook het risico dat je helemaal niets wint. Nederlanders doen meer aan risico spreiding.
  8. mi

    mi Well-Known Member

    inderdaad monique, ben het helemaal met je eens.

    Echter wel het volgende: mensen als Romme en de Jong kunnen er ook voor kiezen om alles op het WK afstanden te zetten, ze moeten echter wel world cups schaatsen om zich te plaatsen voor het WK!
    De Amerikanen hebben in die zin wel iets meer de "luxe" echt alles op alles te kunnen zetten....
  9. Krijn

    Krijn Member

    voor de 1500 meter geldt die luxe in amerika ook al niet meer, daar zijn er toch ook zeker al een stuk of zeven die mee doen om de prijzen, maar voor de overige afstanden heb je wel gelijk. In amerika hebben ze het wel makkelijker met de plaatsing
  10. lepeltje

    lepeltje New Member

    Ik vind de Amerikaanse instelling prima. De meesten komen toch uit een achtergrond waar de enige manier om er te komen in het leven het leger of de sport is.

    Dat je zegt dat Parra er niks voor doet vind ik overtrokken. Die man werkt in de homedepot voor benefits voor hem en zijn gezin. Hij is adviseur van Bush (ok nou IS Bush een ei, maar ok) en uit zijn boek is geciteerd op de replublican convention.
    Een Romme verdient hier meer dan genoeg en presteert nagenoeg niks. En ik zie Van Aartsen nog niet citeren uit het boek van Romme!

    Parra kun je een beetje vergelijken met Barbara de Loor, die slaapt nb boven het krachthonk in Inzell en schaatst van de spaarcenten en een sporadische sponsor. Behalve dan dat als Barbara volgend jaar niks presteert, ze wordt afgekraakt en Parra tot aan zijn pensioen de Gold medallist is, of ie in Turijn nou wel of niet presteert....

    Laat de Rommes van Nederland maar in de zomer bij de Gamma werken afdeling tuinschermen!
  11. sharky

    sharky New Member

    Romme presteert nagenoeg niks, hummm beetje overdreven lijkt me (1 x Europees kampioen, 2 x Wereldkampioen allround, 4 x wereldkampioen 10K, 3 x wereldkampioen 5K en Olympisch kampioen 5 en 10K en da´s alleen het goud, ´t is maar wat je niks presteren vind, wat zou Parra´s ene gouden medaille zijn in dat licht, wel erg veel minder dan niks :roll: :p , sorry Lepeltje die kon ik even niet laten gaan en ik denk dat je je over Parra´s financiele toestand van tegenwoordig ook niet heel veel zorgen hoeft te maken, Amerikanen verdienen niet veel met schaatsen, dat klopt, behalve als ze olympisch goud winnen)

    Amerikanen kunnen zich erg goed focussen op een ding (alhoewel, Davis(?)) Een olympische medaille is voor hen het hoogst haalbare en daar zetten ze alles voor aan de kant en kunnen ze rijk mee worden. En zeker voor schaatsten geldt een gewone medaille levert een bijzin op ergens in de krant als ze geluk hebben. Het is een andere manier van met sport omgaan. Anders is net per se, slechter of beter.
  12. Anna

    Anna New Member

    Wat een gezeur!!!!
    De Amerikanen moet er echt wel veel voor doen!! De meesten hebben naast het schaatsen ook nog een maatschappelijke baan of ze studeren.
    Ook de Amerikanen moeten ondertussen vechten om zich te kwalificeren voor world cup's en WK's.
    Ik vind juist dat al die Nederlandse schaats(s)ters onwijs verwend zijn met al hun sponsor geld. Het is misschien wel goed voor de sport in Nederland maar het slaat eigenlijk nergens op. En dan zeuren ze ook als ze is verliezen. Het ligt altijd wel ergens aan.

    Ik denk dat de Amerikanen het juist verdienen om in Turijn op het hoogste podium te staan. Trouwens niet alleen Amerikanen ook andere nationaliteiten hebben het net zo als hun.
  13. HAI

    HAI New Member

    Ook voor Amerikanen is een gouden plak geen garantie voor eeuwige roem en financiele onafhankelijkheid. Casey Fitzrandolph is daar een goed voorbeeld van.
    Maar niet alleen de Amerikanen pieken op het juiste moment, ook de Noren weten nu hoe het moet.
    Wil Nederland goud delven in Turijn dan zullen ze een kiene selectie procedure moeten ontwikkelen. Maar dit zal wel wishfull thinking zijn gezien de missers die er dit jaar weer gemaakt zijn bij de plaatstoewijzing. Wie kan nou ook van te voren bedenken dat er 2 kanshebbers vallen of 2 man tegelijk eindigen. Dat komt tenslotte eens in de 10 eeuwen voor. Of ben ik nu te cinisch ?
  14. Mark

    Mark Active Member

    Dat laatste is 100% waar, het ligt altijd wel ergens aan als je verliest. Anders had je namelijk gewonnen.
  15. Arjan

    Arjan New Member

    haha, waarom zouden de Nederlanders het meer verdienen dan andere landen? Denk je dat ze daar minder hard trainen? Pff, de Nederlanders worden in de watten gelegd. Goede contracten, 20 fysiotherapeuten, 3 trainers etc.... Een truck om krachttraining in te doen! Ga zo maar door!

    Buitenlanders trainen ook hard; met veel minder faciliteiten!
  16. pad

    pad New Member

    sabine:
    wat een onzin!! denk je dat dit bij de nederlanders anders is?
    natuurlijk wil iedereen plezier houden in het sporten, zonder plezier zul je immers niet goed presteren... maar voor de profs is het hun beroep geworden, en er moet wel brood op de plank komen, voor de overwinningen krijgen ze vaak bonussen e.d. duzz.. dat is dan een extra dik belegde boterham, het is dan ook hun keuze als ze sommige wedstrijden links laten liggen.
    ze trainen allemaal hard en willen allemaal het hoogste bereiken, dit is een olympische titel duzz.. daar werken ze naar toe... ik denk dat het juist wel goed is dat de nederlanders nu wat minder hebben gewonnen dan vorig jaar (de concurrentie zit dus niet stil)
    een topsporter zet alles opzij voor zijn of haar sport, altijd met maar 1 doel voor ogen: de beste worden!!
    dus laat ze lekker pieken op de olympische spelen! ze doen en laten er genoeg voor... als zij ervoor kiezen om iemand anders wereldkampioen te laten worden dan is dat hun keus...
  17. Lynn

    Lynn New Member

    Verder is het zo dat de nederlanders wel meer last hebben van druk enzo, die media-aandacht. Heb je de kijkcijfers gezien van afgelopen weekend? Iedereen kijkt mee! Een Amerikaan heeft die druk natuurlijk niet, die rijden meer in de anonimiteit.
  18. lepeltje

    lepeltje New Member

    Amerikanen hebben een hele andere beleving van sport. Kijk maar naar de vader van Chad. Al was Chad van het weekend op elke afstand 1e geworden.. als hij volgend jaar zilver haalt is dat allemaal niks waard.

    In Nederland werd Jochem het jaar na de 2 Olympische medailles al de grond in getrapt! Wij koesteren helemaal niet wat we hebben, kijk maar naar Ritsma, die rijdt beter dan een Michaud maar Ritsma is al afgeschreven. Het is dat Veldkamp 2x bij de eerste 10 reed, anders was hij ook onder het ijs geschoffeld...

    Jammer.

Deel Deze Pagina