Scheen / knie beschermers

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Kiter, 31 okt 2016.

 1. Kiter

  Kiter New Member

  Ik ben opzoek naar een set scheen beschermers en mogelijk ook knie beschermers.
  Dit omdat bij het bochten rijden in grote groepen ik soms (tot zoverre) de schaats van mijn voorrijder bijna ik mijn schenen heb gekregen.

  Welke scheen en knie beschermers gebruiken jullie en/of adviseren jullie?
 2. Spits

  Spits Active Member

  Heb er zelf geen of ervaring mee, maar G-form protectors lijken geschikt voor wat je zoekt bij het schaatsen; flexibel (voor o.a. knie hoeken ) en toch bescherming .
 3. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

 4. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Ik gebruik de scheenbeschermers van Zandstra. Zitten comfortabel. Bijna iedereen gebruikt die volgens mij. Enkelbeschermers heb ik van Icetec.
 5. inlineskaterdanny

  inlineskaterdanny New Member

 6. Joris180

  Joris180 Active Member

  Als knie beschermer heb ik bij een schaatswebshop een McDavid hex knie/elleboog beschermer gekocht. Nu ik het product in huis heb twijfel ik over de werking, het lijkt redelijk dun foam. Op de beschrijving staat protect only body to body contact. Iemand ervaring mee?
  http://hyro.nl/mcdavid-hex-valbescherming-voor-knie-elleboog
  ( overigens niet bij deze webshop gekocht,
  op die websit staat het product niet meer)
  Laatst bewerkt: 10 mrt 2018
 7. inlineskaterdanny

  inlineskaterdanny New Member

  Alle beetjes helpen natuurlijk, maar valbescherming is wel iets anders dan bescherming tegen snijwonden. Een zachte tik met een mes houdt zo'n valbeschermer vast wel tegen, maar een schaats die er vol in gaat denk ik niet.
 8. Joris180

  Joris180 Active Member

  Bedankt voor de reactie. Als bescherming zat ik hier meer aan valbescherming te denken dan aan snijbescherming.
 9. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Het is natuurlijk altijd een fijne balans tussen beveiliging en comfort. Je kan jezelf helemaal inpakken in het foam, maar of je dan nog lekker schaatst? Uiteindelijk is schaatsen een hele veilige sport met relatief gezien, weinig (zware) blessures. Soms lijkt het allemaal behoorlijk riskant om met zo veel schaatsers op zo'n kleine baan zo hard in de rondte te schaatsen met scherpe messen aan de voeten. Maar in de praktijk blijkt dit toch vaker goed te gaan dan fout. En zelfs wanneer iemand valt leidt dit vrijwel nooit tot zware blessures. Het aantal mensen dat op de EHBO beland is, vergelijken met andere sporten als voetbal of hockey relatief heel erg laag. Uiteindelijk is een helm, een paar snij-vaste handschoenen en snij-vaste scheen/enkelbeschermers genoeg om de zwaarste blessures (doorsnijden van pezen en hoofdletsel) te voorkomen. Alle overige bescherming is mijns inziens overkill of biedt een vorm van schijnheiligheid.

Deel Deze Pagina