Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

 1. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Mensen van wie je afscheid wil nemen betrek je in het algemeen juist niet bij het maken van een reorganisatieplan. Die informeer je als eerste zodra je je plan rond hebt.
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Als je verder wil met een bedrijf praat je daarover met de oprichter, zeker als die oprichter één van de meest bekende Nederlanders is. En als die bekende Nederlander dan ook nog eens goede contacten heeft met de pers, weet je zeker dat je 100% zeker moet overleggen met die oprichter.

  Ik denk echt dat Wüst begrip had gehad voor een verder gaan zonder haar. Maar geen begrip voor gekonkel achter haar rug om, en terecht. De ploeg bestaat dankzij haar.


  Jij vergelijkt het met een reorganisatie, maar dan is het wel een reorganisatie waarbij de oprichter eruit wordt gekieperd door de rest en de rest volledig door gaat. Het plan was alleen Wüst te dumpen. En niet door haar dat eerlijk te zeggen, maar door haar te laten geloven dat de hele ploeg stopt.
  strawbale en Monique vinden dit leuk.
 3. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  @anonieme
  Er zijn wel meer redenen, bijv:

  De gemiddelde TV kijker van schaatswedstrijden is tussen de 55 en 60, marketing technisch niet de meest interessante groep omdat die mensen via reclame moeilijk te beïnvloeden zijn.

  Verder rijden de toppers alleen nog maar drie NK/EK/WK kampioenschappen per seizoen dus hoeveel heeft een sponsor daar aan? Bij geen enkele sport is de verhouding tussen trainingsuren (kosten) en wedstrijduren (opbrengsten) voor de sponsor zo slecht als bij schaatsen.

  En schaatsen is verder een beetje typisch Nederlandse sport geworden waar ook nog wat buitenlanders aan mee doen (het korfbal-syndroom). En dat betekent weinig tot geen internationale exposure.
  Laatst bewerkt: 16 apr 2018
  De Keizer vindt dit leuk.
 4. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Ireen was oprichter maar natuurlijk geen eigenaar van de ploeg. En dan gebeurt zoiets vaker, ook de oprichter van EasyJet is zo ooit buiten de deur gezet.

  Verder had JL denk ik ingeschat dat Ireen sowieso naar de pers zou rennen en die herrie konden ze in de fase dat het plan nog helemaal niet rond was niet gebruiken.

  Er wordt nu gezegd dat het alleen maar over de slechte communicatie ging maar als je kranten nog eens naleest ging het wel degelijk ook om het feit dat Ireen geen contract meer kreeg.

  Kortom het verhaal heeft twee kanten en hoe vervelend ook, degene met de geldbuidel trekt dan altijd aan het langste eind. Zeker in een situatie dat er kennelijk nauwelijks andere potentiële sponsors zijn want het blijft nog steeds onheilspellend stil.
  Laatst bewerkt: 16 apr 2018
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @Paul Lamote: ja, in de kranten wel. Maar niet op twitter bijvoorbeeld. Het "achter haar rug om" leefde duidelijk meer dan het niet verlengen van het contract zelf.

  En dat laatste was ook prima te verdedigen: gewoon melden dat je met Wüst hebt gepraat en dat je besloten hebt dat je alleen verder wil met schaatsers die zeker nog 4 jaar door willen en dat Wüst die zekerheid niet kon geven. En eventueel daar bij dat het nog niet zeker is dat je door gaat. Moet je natuurlijk wel de intentie hebben het sponsorcontract met 4 jaar verlengen. Was prima te verdedigen en was bijna niemand over gevallen.
  alexander79, strawbale en mi vinden dit leuk.
 6. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Het is een beetje mijn stokpaardje, maar de enorme drang van het schaatsen om zich zelf te reduceren tot één evenement van twee weken per 4 jaar. Of met wat goede wil daarbij jaarlijks nog één evenement van vier dagen, wreekt zich nu.

  De enorme drang om vooral zo weinig mogelijk wedstrijden te rijden buiten die OS of WK Afstanden, zorgt ervoor dat je als sporter vooral weinig zichtbaar bent en uitdraagt dat de overige wedstrijden er niet toe doen. Waarom zouden publiek, media en dus ook sponsoren dan wel interesse tonen in jou?

  Ik vind het daarom eigenlijk ergens wel terecht, dat die alleen aan zichzelf en niet aan de sport denkende schaatsers, nu keihard worden afgestraft.

  Deze ontwikkeling kan ook het internationale krachtenveld beïnvloeden. Een kracht van het Nederlandse schaatsen met haar merkenploegen is dat het over veel schaatsers met goede faciliteiten beschikt, die door de hoge binnenlandse concurrentie sterk worden. Nu is de keerzijde dat veel schaatsers in onzekerheid verkeren en maar moeten afwachten over welke faciliteiten zij komend seizoen beschikken. Een kernploeg van de op te grote voet levende en nu muisstille KNSB, lijkt op korte termijn geen alternatief. Wat dat betreft weten veel buitenlandse schaatsers met hun eigen kernploegen al veel beter waar ze aan toe zijn.
  Duif, Paul Lamote en Mjøsaman vinden dit leuk.
 7. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  @De Keizer
  Op zich volledig mee eens.

  Alleen worden de OS ook door sponsoren als het ultieme topevenement beschouwd en ze trekken ook een veelvoud aan TV-kijkers en media aandacht vergeleken met een WK of EK. Dat verander je op zich niet zo snel.

  Het probleem is de rest van de schaatskalender: slechts een paar evenementen per jaar waarbij een flink deel van de top dan ook nog om de haverklap afzegt. En daarvoor krijgen ploegen en rijders nu inderdaad het deksel op de neus.
  Duif vindt dit leuk.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Behalve als je vindt dat Wüst bij 'een aantal betrokkenen' hoort
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Aan welk langste eind trekt JL?
 10. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Schaatsers zijn afhankelijk van sponsoren, sponsoren zijn niet afhankelijk van schaatsers.
  De Keizer vindt dit leuk.
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Sponsoren zijn afhankelijk van publiektrekkende sporters - ze zijn geen charitatieve instelling, maar bedrijven die winst moeten maken, ook met sponsoring.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Kortom, Jumbo zijn sukkels dat ze met Kramer verder gaan - die heeft ook maar voor 2 jaar bijgetekend.
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Eerst beweer je glashard: JL is een business-to-business bedrijf, de klanten zijn niet zo zeer consumenten maar andere bedrijven die leasecontracten afsluiten voor hun werknemers.
  Dan meldt Mjøsaman: Nee hoor, JustLease noemt zichzelf de specialist in Private Lease, dus het leaset auto's direct aan consumenten.
  En dan jij doodleuk: Private lease is maar ongeveer 10% van de totale leasemarkt, kortom toch een beetje een niche-markt. En inderdaad had voor de rel met Wust 90% van Nederland nog nooit van JL gehoord. Die rel heeft ze waarschijnlijk meer naamsbekendheid gegeven dan de hele sponsorperiode. En les 1 van de cursus marketing: slechte publiciteit bestaat niet.

  Kortom: je kletst uit je nek.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Plus een WK Afstanden of OS, en enkele wereldbekers
 15. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Zojuist het bericht op teletekst dat de KNSB een "trainingsgroep" begint van werkloze schaatsers met zo'n 6 tot 12 rijders (m/v). De groep is uitsluitend bedoeld voor de toppers (A status NOC of recentelijk een medaille bij de wereldbeker), dus niet voor de mindere goden. Het is voor maximaal één jaar en er worden geen salarissen betaald.

  Kennelijk wordt de situatie nijpend.
  Laatst bewerkt: 17 apr 2018
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Wie komen daarvoor in aanmerking, als we ervan uitgaan dat Plantina doorgaat en dat Achtereekte en Nuis gewoon bij LJ blijven.

  Wust
  Ter Mors
  Verbij
  Ntab
  R. Mulder
  Antoinette de Jong
  Blokhuijsen?
  Bosker? (of is hij al rond met LJ?)
  M. Mulder?
  Krol?
  Van Beek?

  Wie vergeet ik?
 17. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Verweij
 18. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Visser, want Plantina gaat hooguit door met een sprintploeg.

  Interessant is trouwens dat de KNSB er op mikt dat wellicht een sponsor opstaat die deze trainingsgroep met allemaal toppers wil overnemen als ploeg. Daarmee zetten ze ook druk op Jumbo om wat haast te maken met de samenstelling van zijn ploeg want daar zit ook niet veel schot in.
  Laatst bewerkt: 17 apr 2018
  EenBrabander vindt dit leuk.
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Als Plantina doorgaat, dan zal dat toch wel met enkelen van de groep Verbij/Ntab/RMulder/MMulder/Krol zijn neem ik aan?

  Edit: typisch dat teletekst Plantina de ploeg van Verweij en Visser noemt, terwijl A) het toch eigenlijk vooral bekend staat als de vVelde ploeg van de sprinters en B) ze al hebben aangegeven als sprint-ploeg door te gaan (als ze doorgaan).:rolleyes:

  Ik zou Wust/Verweij/Blokhuijsen/Visser (of vBeek/ter Mors) wel een mooi team van 4 vinden trouwens
 20. mi

  mi Active Member

  Wie wordt de coach van dit zootje ongeregeld?

  Rutger Thijssen lijkt me niet?

  Ik stem voor Gerard!!!! :D

Deel Deze Pagina