Zachte 100mm wielen - waar te koop?

Discussie in 'Skeeleren' gestart door Saturnus, 7 sep 2018.

 1. Saturnus

  Saturnus New Member

  Recent de Powerslide Phuzion Lambda Men gekocht met daaronder de standaard 100m 85A wielen. Eigenlijk rijdt het alleen comfortabel op perfect vlakke weg. Fietspaden zorgen al voor flinke trillingen, laat staan als er even een klinkerweg voorbij komt. Terugdenkende aan de super comfortabele zachte wielen die ik vroeger had ben ik gaan googlen naar iets als 78A 100mm. Hierbij is het budget ook niet al te ruim. Het liefst <€40. Maar dit is niet te vinden?

  Samengevat:
  Niet te dure 100mm wielen 78A, waar te koop?
 2. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Dat wordt een lange zoektocht... De grote wielen (100mm en groter) hebben meestal een hardheid van 85a of harder. Als je geluk hebt vind je nog ergens 83a. Onder de kleinere wielen (90mm en kleiner) kom je hardheden onder de 80a nog wel eens tegen.
  Persoonlijk denk ik dat slechte wegen nooit prettig gaan rijden. Het ligt denk ik ook aan de snelheidsbeleving: met kleinere wielen rijd je langzamer en zullen zachte wielen comfortabeler aanvoelen dan bij grotere wielen en hogere snelheden. Als je 85a de meeste tijd oncomfortabel vind aanvoelen zou ik je aanraden om naar 83a over te stappen. Qua budget kom je in het segment van de merkloze wielen terecht zoals AM Wing en DMB of bij aanbiedingen van bv. Powerslide Infinity.
 3. Saturnus

  Saturnus New Member

  Thanks!! Is het verschil tussen 83A en 85A merkbaar?
 4. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Ben zelf niet zo'n ervaringsdeskundige omdat ik vrijwel altijd op 85a rijd. Met mijn ruim 80 kilo vind ik dat prima rijden. Op slechtere stukken heb ik niet het idee dat ik over de weg stuiter. ;) Klinkers blijven vaak een drama, daar helpt geen enkel zacht wiel. Ik kan me voorstellen dat als je wat lichter bent dit anders kan voelen.
  Af en toe heb ik wel op zachtere wielen gereden, voornamelijk met fitness skates en kleinere wielen (90mm). Ooit (15 jaar geleden) zelfs op 80a en 80mm begonnen. Recent alleen nog wel eens op 83a. Hier vind ik vooral dat de wielen sneller slijten, zeker als je veel moet remmen.
 5. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Member

  Dit is een heel bekend probleem voor veel skaters. Je zou kunnen kijken naar composiet wielen (=2 of meer rubber lagen) zodat je toch nog een goede roll behoudt. Bijv. MPC wielen. De 'Firm' variant is dan veelal de zachtste (daarboven komt X-Firm en XX-Firm).
  Groet,
  Glide-Ahead

Deel Deze Pagina