Ko Savabli
Laatste Activiteit:
3 apr 2024
Lid geworden:
15 feb 2024
Berichten:
69
Leuk Bevonden:
312
Trofeepunten:
53
Geslacht:
Man

Deel Deze Pagina

Ko Savabli

Well-Known Member, Man

Ko Savabli was laatst gezien:
3 apr 2024
  1. Er zijn nog geen berichten op Ko Savabli's profiel.
 • Laden...
 • Laden...
 • Over mij

  Geslacht:
  Man
  Langebaan schaatsen is een prachtige en unieke sport!

  Het trekt mij ieder jaar weer die ellendig lange grijze, grauwe, natte, dode herfst zonder winter met nog meer herfst door.

  Er zijn talloze schaatsers van allerlei allooi uit het heden en verleden die ik een warm hart toedraag. Shani Davis wil en zal ik nooit vergeten. Kjeld Nuis is nog steeds sick! Al is Jordan Stolz nog sicker! Keiji Shirahata was geweldig! Enrico Fabris ook! Net als Emese Hunyady, Svetlana Zjurova of Atje Keulen-Deelstra. Maar Martina Sablikova verdient wat mij betreft toch echt een bijzonder standbeeld in het Pantheon van het schaatsen.

  Wat zij heeft neergezet vanuit een land zonder een noemenswaardige schaatscultuur is volstrekt uniek. En daarnaast is ze ook nog een werkelijk schitterende stayer. De schaatswereld zal haar missen als ze over twee jaar stopt.

  Mijn naam en Avatar zijn dus een regelrechte ode aan Martina Sablikova; de meest succesvolle vrouwelijke stayer die het schaatsen ooit heeft gekend.

  Voortaan zal haar afbeelding dus bij ieder bericht dat ik af en toe hoop te plaatsen te zien zijn. Opdat de schaatsliefhebbers hier in ieder geval wellicht nooit vergeten hoe ontzettend bijzonder ze is en was.