Schaatskalender 2011-2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 15 mrt 2011.

  1. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Opvallend dat Hamar nergens wordt genoemd als mogelijke locatie in Europa voor een World Cup. Een heel seizoen zonder internationale seniorenwedstrijd in Noorwegen zou uniek zijn. Maar wel uniek in negatieve zin.

    Minsk zou ook nog een optie kunnen zijn voor de world cup in de week voor Moskou. Dat is zowel relatief vlakbij als toch in een ander land.

    Verder wordt Oost-Azie op deze manier wel erg slecht bedeeld. Zeker Zuid-Korea verdient een internationale wedstrijd gezien de topprestaties van de laatste jaren.
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    in mijn eerdere posts viel te lezen, dat Hamar de World Cup Lange Afstanden voor het WK Allround zou krijgen, volgens de lijst die in eerste instantie gepubliceerd was.
  3. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ik vind het jammer dat Hamar nu alweer een lange afstanden worldcup krijgt. Dit was de afgelopen 2 jaar ook al het geval, het seizoen daarvoor geen WC en in 2007/2008 voor het laatst een WC alle afstanden. Had het leuk gevonden als er komend seizoen weer eens een WC alle afstanden zou komen!
  4. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    De officiële kalender 2011-2012

    november 18-20. Chelyabinsk (Russia). World Cup (all)
    november 25-27. Astana (Kazakhstan). World Cup (all)
    december 2-4. Heerenveen (Netherlands). World Cup (all)
    january 6-8. Budapest (Hungary). European Championship all-around
    january 21-22. Salt Lake City (USA). World Cup (sprint)
    january 28-29. Calgary (Canada). World Championship Sprint
    february 11-12. Hamar (Norway). World Cup (stayer)
    february 18-19. Moscow (Russia). World Championship all-round
    march 2-4. Obihiro (Japan). World Junior Championships
    march 2-4. Heerenveen (Netherlands). World Cup (all)
    march 9-11. Berlin (Germany). World Cup Final
    march 22-25. Heerenveen (Netherlands). World Single Distance Championships
  5. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    + De World Cups in Chelyabinsk en Astana
    + Dat de WB sprint en de WB stayer de week voor het WK sprint en het WK allround zijn. Dit jaar was dat bij de WB stayer (SLC) andersom, en dat gaf een hoog mosterd-na-de-maaltijd gevoel.
    + Wereldrecords op de 500 en de 1000 in januari?
    - Geen WB in Inzell
    - Geen echte WB in Azie (Astana tellen we even niet mee)
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik weet niet of WB lange afstanden voor het WK allround handig is, denk dat de kanshebbers voor het WK allround liever niet de week ervoor een 10 km. rijden namelijk.
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik sprak als fan. Erg mooi om te speculeren over het WK allround als de week ervoor de 1500 en de 10k wordt gereden. Maar je hebt gelijk, het wordt minder leuk als iedereen gaat afzeggen.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    In vergelijking met afgelopen seizoen dus 1 volledige world cup extra, maar een 1 sprint en 1 stayer-world cup minder.
    Twee wereldbekers in Heerenveen lijkt wel verplicht of zo; die in de herfst is in ieder geval raar in het schema geplakt. Waarom nog even voor 1 wedstrijd van Centraal-Azie naar Europa gevlogen? Was het niet veel logischer geweest om dan nog een 3e WB in Azie te organiseren? Gezien alle successen, lijkt me Zuid-Korea echt aan de beurt. Ik kan me voorstellen dat de meeste niet-Europeanen die WB in Heerenveen laten schieten.

    En waarom nog een weekend tussen de WB-finale en de WK afstanden? Bij mij in ieder geval daalt de schaatskoorts in maart aanzienlijk en om nu het seizoen van te verlengen tot eind maart. De niet-Europeaanse stayers kunnen in ieder geval van begin februari tot eind maart niet naar huis.

    In welke WBs komen de 10km? Ik neem aan dat Hamar de 10km krijgt, en misschien een van de twee Heerenveense WBs?
    Die stayer-WB van Hamar zit trouwens ook dicht op het WK allround en helaas ervoor. Zeker als daar een 10km verreden wordt, kan ik me voorstellen dat WK-favorieten die laten schieten.
  9. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ze hebben er voor gekozen om de WC wedstrijden met 2 weken te verschuiven. Daardoor krijg je dat het zwaartepunt meer samenvalt met de belangrijke toernooien. Alleen slaat de balans nu helemaal door naar de tweede helft van het seizoen. Misschien is het een idee om bv het EK al in december te houden. Nu heb je 5 (!) weken geen internationale wedstrijd. Dan kun je de rest van het seizoen ook meer in elkaar schuiven.
    Vermoedelijk idd Heerenveen, het was in de afgelopen jaren steeds zo dat op de 3e WC de 10 km wordt gereden.
  11. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    @ Fugee wat maakt deze kalender nu officieel eigenlijk itt vorige week? is dit door de ISU gecommuniceerd?

    Ik moet wel zeggen dat de ISU het standaard plaatje van de afgelopen jaren totaal door elkaar gehusselt heeft. Ik hoop op enkele leuke junioren wedstrijden aan het begin van het seizoen om naartoe te gaan en dan idd het zwaartepunt als toeschouwer in de 2e helft.
  12. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Het schaatsseizoen begint wel erg laat en straks kijken we weer naar het schaaten in een t-shirt. Dat hoort niet. :?
  13. Mark

    Mark Active Member

    Valt ook wel weer mee. Normaal is tweede weekend november WB, gezien de afstand verwacht ik echter dat NK afstanden 2 week daarvoor is. Wel mooi dat er eens andere banen in de WB komen, hopelijk is dat met de NK ook zo.


    Ach ja. Dat kan in januari soms ook (EK Collalbo 2007). Voor zelfde geld is het rond WK afstanden koud en kil. Dat kan je van te voren niet weten. Voor de gemiddelde ijsbaan in nederland is die periode over het algemeen het best voor snel ijs. Lage RV, in combinatie met frisse nachten, en warmte overdag. En dan kan het ondanks hoge druk verrassend snel zijn.
  14. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Yep..dit komt via Panov..Russische bond
  15. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    + het is eens iets anders en dat was nodig na de vele gedevalueerde world cups afgelopen seizoen
    + Chelyabinsk en Astana
    + world cup sprint in Salt Lake City voor het WK Sprint, dan kan iedereen alvast wennen aan de hogere snelheden
    + Nederlanders zullen in het voorseizoen waarschijnlijk geen world cups laten lopen
    + meer all distance world cups, waardoor het eenvoudiger wordt om zowel op de 1000 als 1500m een goed klassement te rijden
    - Azie wordt zwaar achtergesteld, in het bijzonder Zuid-Korea
    - 3 weken voor WK afstanden in Heerenveen een world cup in Heerenveen. Er in het voetbal weleens kritiek op bijv. de FIFA omdat zij grote toernooien lijkt te verkopen, maar de positie van Heerenveen bij de ISU is ook echt ongekend.
    - ontbreken van Inzell
    - WK Afstanden is erg laat
    - geen lange afstands wedstrijd op hoogland ijs
  16. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Weer geen Worldcup in Zuid-Korea. Moeten ze in Nederland eens doen. Na Nederland is Zuid-Korea het grootste schaatsland. Schandalig :x
  17. Edwin

    Edwin Active Member

    Als de combi WC Sprint SLC + WK Sprint Calgary een succes wordt zal die het jaar daarna, in omgekeerde volgorde worden herhaald denk ik zo. Dat zou betekenen 3 seizoen achter elkaar geen volledige WC in Noord-Amerika...
  18. Edwin

    Edwin Active Member

    Leuk iets voor het KNSB selectiebeleid wordt de 10km heren en 5km dames. Als die alleen in Hamar half februari wordt gereden, worden de nummers 1 t/m 5 van bovengenoemde afstanden op het NK Afstanden dan afgevaardigd of komt er nog een skate-off en heeft de lange afstand op het NK weinig "meerwaarde"?

    Tevens kan je door één goede 10km (m) of 5km (v) in Hamar je plaatsen voor het WK Afstanden. Alleen dat weekend in Hamar en het weekend erna in Moskou (WK Allround) tellen mee. Aangezien de helft op WC-punten doorgaat, plaats je je al heel snel, maar een val in Hamar kan dus fataal zijn.

    Nou zal die 10km in Hamar door Allroundtitelkandidaten gemeden worden, dus mannen als de BAMmers, Arjen vd Kieft en Shane Dobbin moet daar hun kans grijpen in Hamar.
  19. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    het zou mij niets verbazen als de 3e world cup, toevallig in Heerenveen geen 5k heren en 3k dames heeft, maar een 10k heren en 5k dames. Samen met de overige afstanden. Op die manier heb je meer spreiding voor de specialisten en gaat jouw scenario niet geheel op
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat zei ik dus in mijn voorlaatste bericht. :idea:

Deel Deze Pagina