2 i.p.v. 4 shorttrackers op het ijs

Discussie in 'Shorttrack' gestart door corzijlstra, 14 feb 2014.

 1. corzijlstra

  corzijlstra Member

  Er zijn 4 shorttrackers tegelijkertijd op de baan. Ik vind dat dat 2 moeten zijn. Nu is het zo, dat rijders buiten hun schuld uitgeschakeld kunnen worden. A valt, neemt B en C in zijn val mee en de achterliggende D wint.
  A wordt dan gediskwalificeerd, maar B e C krijgen geen herkansing, hoewel ze geen schuld hebben. Daar zit een onrechtvaardigheid in.
  Als er 2 tegelijkertijd rijden, en A valt en neemt B in zijn val mee, dan kan men B als ritwinnaar uitroepen, die naar de volgende ronde gaat, want bij shorttracken speelt de klok geen rol.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Op de 1500 meter zijn het er zelfs zes (of zeven als er mensen met een advance bijkomen). Overigens speelt het bij de voorrondes niet zo, want B en C mogen gewoon door naar de volgende ronde. Het gaat vooral om de finale (en het is duidelijk dat jij doelt op de finale van de 500 meter vrouwen gisteren).

  Verder is dit een discussie die volgens mij alleen maar leeft onder langebaanschaatsers en langebaanschaatsfans. De shorttrackers zelf kunnen er veel beter mee leven, anders hadden ze wel voor een andere sport gekozen.

Deel Deze Pagina