Babbelbox voor Giro praatjes

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Jippie, 4 mei 2017.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  oh. Jammer. Waarom eigenlijk?
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  omdat je het de commentatoren niet aan kan doen dat ze twee koersen op één dag moeten verslaan ;)
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Het gaat toch spannend worden. Als je de etappes goed bekijkt, zijn het wel bergen, maar het echte knotsgekke klauterwerk zit er niet bij.
  Een renner van postuur Dumoulin zou lang, zeer lang mee moeten kunnen. Alleen de Mortirolo, maar die zit al vroeg in de etappe.
  En die etappe, met dus de afzink naar Bormio, kent een venijnige slotklim 14 km a 8.5%.
  De Sella Runde is bijvoorbeeld zeer goed te doen met gematigde percentages.

  Enige vraagteken blijft hoe Dumoulin de veelheid aan klimmen gaat verteren. Dat zou nog een breekpunt kunnen zijn, maar hij lijkt me wel de enige
  uitdager van Quintana nog. Nibali, Pinot of Mollema zie ik dat echt niet doen, ook qua breedte van de ploeg niet.

  Tom mag gewoon lang bijblijven zolang Quintana nog helpers heeft, maar gaat ie zelf dan lekker laten lopen. Geef maar een minuutje hier en een halve daar,
  hij mag zo'n 3-4 verspelen.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Er zit wel wat 'knotsgek klauterwerk' tussen, hoor. 2 maal de Stelvio in 1 rit (van 2 kanten) met de Mortirolo er voor is dinsdag één van de zwaarste etappes uit de recente geschiedenis van alle grote rondes. Die rit kan legendarisch worden.
  EenBrabander, fransvanbakel en leenstrafan vinden dit leuk.
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja, ok, met knotsgek bedoelde ik eigenlijk de hoge percentages. het moge duidelijk zijn dat juist daar de lichte Quintana
  in het voordeel is ten opzichte van Dumoulin. Ook zagen we, dat Quintana wel goed weg kan springen, maar daarna maar moeilijk ook echt veel sneller rijdt.
  En je kunt nou eenmaal niet op de mortirolo al demarerren, als er nog veel kilometers volgen
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik denk dat veel klimkilometers gevaarlijker zijn dan hoge percentages. In de Vuelta was Dumoulin ook prima op hele hoge stijgingspercentages, maar Dumoulin heeft nog nooit laten zien dat hij ook mee kan in een rit met meerdere klimmen. De enige rit in de Vuelta met meerdere klimmen, verloor hij de Vuelta.

  Tot en met dinsdag ben ik er dus ook helemaal niet gerust op. Een type Dumoulin kan daar echt op minuten worden gereden. Staat hij na dinsdag nog aan de leiding, dan ga ik ook aan girowinst denken.


  Voor de Giro trouwens wel jammer dat die Stelviorit al dinsdag is. Zou hij de laatste zaterdag zijn, was het een ideale etappe om alles-of-niets-oorlog te maken voor types Quintana en Nibali. Maar nu lijkt me dat wat vroeg. En dat is dan weer in het voordeel van Dumoulin. Rit 19 en 20 lijken me veel minder geschikt.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nou, vooruit... Nu komt de eindzege wel dichtbij, als hij Quintana bergop kan kraken.
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Pas maar op: iemand met verstand van zaken schreef laatst dat Dumoulin nog nooit een etappe over meedere cols goed had overleefd, het is me eventjes ontschoten wie ook alweer.
  De Dumoulin van dit jaar is echter anders, hij is een paar kilo kwijt, en hij is weer een jaartje ouder, wat voor een nog jonge renner (hij is pas 26 ondanks dat hij er volgens sommigen ouder uitziet) veel verschil uitmaakt.

  Ze zullen hem nu op een andere manier aan gaan vallen. niet meer man tegen man zoals vandaag, maar meer met gebruik van de ploeg. dus de truc van mensen vooruit sturen in de ontsnapping: LET MAAR OP ! Dinsdag al.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 9. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Even een tussenstand.
  Met de huidige stand: dumoulin quintana pinot ibali zakarin mollema, zou de score er zo uitzien:

  Eddy...................... + 48
  Jaco....................... + 39
  Sprintmaster.......... + 44
  Goudse doorloper + 48
  Jippie.................... + 60
  Stijnsportgek......... + 0
  Proeme.................. + 58
  Joris180................ + 48
  Nogevendit............ + 36
  Willempaap........... + 53
  Eddycorina.......... + 37
  Jan Blokland.......... + 37
  Mjøsaman.............. + 45
  Fudd...................... + 34
  Sarah...................... + 53
  Ad Huizer............... + 38
  Boertje................... + 38
  Duif..................... + 57
  Leenstrafan........... + 54
  Jippie vindt dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het zal ook dinsdag moeten. Woensdag is geen klassementsrit. Donderdag stelt de laatste klim niet veel voor, dan zou het echt al op de Passo Pordoi aan het begin van de rit moeten. Vrijdag is er weer een rit zoals vandaag. Zaterdag is de klim halverwege de rit echt een loper met veel vals plat, daar rij je niet bij Dumoulin weg. Zondag pakt hij weer 2 minuten.

  Ik hou mijn hart vast voor dinsdag, maar als hij dat overleeft is de kans wel erg groot geworden.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik ga niks zeggen tot de laatste bergrit. De finale van deze rit leek enorm op die Vuelta-etappe waarin hij Froome op de streep klopte. Dit was precies het soort klim waar hij het beste kan presteren. Dinsdag wordt een echte test voor hem. De rit van de waarheid, vergelijkbaar met de Vuelta-rit waar het voltallige Astana team onze Tom op de pijnbank legde. Als hij die heelhuids door komt, begin ik wel te geloven in een Roze droom.
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De etappe van dinsdag is natuurlijk de zwaarste in deze ronde maar niet de gevaarlijkste. Men heeft net een rustdag gehad en begint fris aan de rit. De Montirolo wordt van de minder moeilijke zuidkant (12.6km, 7.6%) beklommen (de westkant is veel zwaarder, 11.8km, 10.9%). De top van de Stelvio ligt op bijna 80 (!!!) km van de finish. Veel te vroeg voor een aanval van de klassementsmannen. Na de Umbrailpass zit er nog een afdaling om nog tijd terug te pakken.
  De gevaarlijkste rit is donderdag: meteen vanuit het vertrek klimmen naar boven de 2000m en dat 3x achter elkaar. Heb je een mindere dag dan komt dat snel aan het licht. De korte etappe (137km) zorgt ook voor een hoog tempo. De 5 klimmen zijn niet superzwaar maar met elkaar wel meer dan 3000 gecategoriseerde hoogtemeters. In de laatste week totaal zelfs 13003 (!!!) gecategoriseerde hoogtemeters van de totaal bijna 26000! Overigens wordt de zwaarte van de Giro ook vertekend/onderschat door de classificering van de beklimmingen. Die kun je bijna allemaal een categorie hoger inschalen dan de organisatie aangeeft. Dit komt doordat men alleen de hoogste berg een speciale status geeft.
  Op vrijdag is er nog een slotklim die meteen steil begint en op zaterdag een niet heel bijzondere slotklim. Er zijn renners uit de trui gereden op mindere klimmen. Denk aan de Vuelta in 2012, rit 17, toen Contador op de Fuente Dé van 2e categorie Rodriguez op de pijnbank legde en daar de Vuelta besliste.
  Laatst bewerkt: 20 mei 2017
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Wat ook nog een gevaar kan zijn: hoe verhoudt Dumoulin zich op hoogte? Quintana leeft op hoogte bij iedere thuiskomst. Dumoulin weliswaar ook in Zuid-Limburg, maar dat is toch anders. Hij staat nu al zo goed dat je alleen nog denkt in rampscenario's en dit zou er zo eentje kunnen zijn.
  Blijft overeind dat wanneer hij gewoon een tijdje meegaat, en dan met ten Dam er nog bij eigen tempo gaat rijden, dat Quintana eventueel wat wegrijdt, maar echt geen minuten.
  Bovendien begin ik me af te vragen of de Colombiaan wel echt zo in topvorm is; hij zou zich ook rchten op twee grote ronden dit jaar.
 14. Jaco

  Jaco Active Member

  Vlak ook Nibali niet uit. Blijft een gevaarlijke klant.
 15. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Neeh, die moest er op oropa toch al vrij vroeg af. Dat van die afdalingen moet ook niet een eigen leven gaan leiden: Kruiswijk verloor vorige seizoen alleen maar, omdat hij naast een klein foutje ook geïsoleerd kwam te zitten. Nibli kreeg steun van een ploegmaat precies daar waar die het meest kan doen: vals plat naar beneden.
  Het is zoals sprintmaster zegt. Ik ben daar zelf bekend, heb de meeste van die passen wel gereden.
  de hele sella runde, donderdag , is goed te doen voor Dumoulin. Morgen is de zwaarste etappe, zou je die op zaterdag hebben dan was het heel anders als ze hem de hele week hadden uitgeput.
  Ze zullen hem onder druk willen zetten, maar nu met het team. In de afdaling aanvallen, was dat al niet de bedoeling en ging daardoor Quintana onderuit? Die ploeg reed wel voorop toen.
  Hopelijk houdt de ploeg van Tom het. Bergop heb je alleen Geschke en ten Dam. Die laatste is altijd sterk in de slotweek..
  Morgen is het D-day denk ik.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Vandaag kun je niet enorm veel met een team, er is nauwelijks een vallei. Mannetjes vooruit zal Quintana wel proberen, maar in praktijk heb je daar toch niet veel aan in een etappe waarin het alleen bergop of bergaf gaat. Zo'n ploeggenoot is vooral behulpzaam op het vlakke. Er is nauwelijks vlak tussen de twee beklimmingen van de Stelvio in.

  Ik ben inderdaad banger voor een strak tempo vanaf de Mortirolo. Dan heeft Dumoulin al snel maar 2 of zelfs maar 1 man over. Als er dat iets gebeurd (aanval, lekke band, val), moet Dumoulin het zelf oplossen. De vraag is alleen: kan Movistar dat wel? Amador lijkt niet zo sterk meer en Quintana zal ook niet snel alleen of alleen met Anacona willen zitten.
  Laatst bewerkt: 23 mei 2017
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik lees deze opmerking nu pas... De reden is dat ze terecht geen dingen meer willen als bijvoorbeeld de Tour van 1968. 26 etappes, met onder andere op 1 dag 2 etappes van >150km. Het is nergens voor nodig om de renners zo af te matten, renners zijn ook mensen met rechten.
 18. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Nibali en Quintana zetten Dumoulin vandaag aardig te kakken. De koers is weer helemaal open en het belooft nog een mooie strijd te worden. Dumoulin is niet meer langer de topfavoriet. Het gaat een strijd worden tussen Quintana en de steeds beter rijdende Nibali. Ik verwacht dat de Siciliaan aan het langste eind trekt, al hoop ik dat Dumoulin kan stunten en toch in Milaan gehuldigd zal worden. Zijn grootste fout was vandaag naar mijn inziens om vlak voor de beklimming van de laatste col van de fiets te springen. Doe dat tien kilometer eerder op het vlakke, dan valt het peloton wellicht nog stil uit respect voor de leider. Overigens vind ik Mollema deze Giro echt tegenvallen. Hij heeft nog geen één keer zijn niveau van de Tour vorig jaar (Ventoux) bereikt.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  :D :D :D

  De zwaarste etappe is nu geweest. Tom Dumoulin moet nu solide blijven rijden. Liever 10 seconden verliezen in een afdaling, dan risico nemen en op z'n Kruijswijks onderuit gaan. Dat kost immers nog veel meer tijd. En ook al raakt hij zijn roze tricot kwijt, in de tijdrit van zondag zal hij iedereen vast nog wel een poepie laten ruiken.
 20. Jaco

  Jaco Active Member

  Nou, wat zei ik jullie...:p

Deel Deze Pagina