De Belgentopic

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 19 feb 2011.

 1. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Vind dit dat wel weer vaag (dwz slecht onderbouwd):

  Welk geslacht Engelse leenwoorden hebben, en welk lidwoord ze dus krijgen, is vaak moeilijk te bepalen. In principe* zijn Engelse leenwoorden mannelijke de-woorden, behalve als er een reden is om daarvan af te wijken. We kiezen doorgaans voor het bij:

  • een woord dat eindigt op -isme of -ment: het behaviorisme, het hooliganisme, het agreement, het assessment, het management
  • namen van talen: het slang, het Pascal
  • verzamelnamen: het panel, het platform
  • stofnamen: het denim, het plastic, het teak

 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  dit is toch gewoon het topic van DE Belgen?
 4. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Pinkt een traantje weg. :)
  Wat een reis.
  [​IMG]

  Dank @Itachimaru en co.
  Laatst bewerkt: 20 feb 2022
  G1ant, strawbale, Camila en 9 anderen vinden dit leuk.
 5. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 6. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Over 4 jaar komt er vast weer een nieuwe update waarin de intentie wordt uitgesproken dat ze serieus de optie bekijken of een 400 meterbaan haalbaar is.
  G1ant vindt dit leuk.
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Swings over de komende jaren:

  "Ik ben niet op zoek gegaan naar andere aanbiedingen. Ik hoorde wel geruchten dat die er zouden zijn, maar ik heb me daar niet mee beziggehouden"
  (...)
  "Mijn focus zal altijd op de massastart blijven, zeker als olympische kampioen."
  (...)
  "Maar afgelopen weekend stond ik hoog op de 1.500 en 5.000 meter en dat opent perspectieven voor de toekomst. Ik wil me eigenlijk blijven ontwikkelen als schaatser. Als ik zoals de laatste 2 jaar kan verder groeien, dan is er misschien nog iets mogelijk op de andere afstanden."
  (...)
  "Allrounden vind ik echt prachtig, het is een beetje jammer dat het naar achteren wordt geschoven. Zelf vind ik het een van de mooiste dingen, daar ga ik me de komende jaren ook nog mee bezig houden."

  [​IMG]

  Volledig:
  https://sporza.be/nl/2022/03/13/bar...focus-zal-altijd-op-massastart~1647205696315/
  Eelco, Camila, chicagodude en 5 anderen vinden dit leuk.
 8. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  HET GELD IS OP!
  Voorlopig enkel budget om Swings naar WB te sturen, wat een drama zeg.

  "
  De Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF) heeft het financieel lastig en dat heeft zijn gevolgen voor de sportieve werking. Voorlopig is er slechts budget om alleen Bart Swings naar de wereldbekerwedstrijden te sturen. "Het is een groot probleem", klinkt het.
  De KBSF is naarstig op zoek naar sponsors. Zoals het er nu uitziet, kan de KBSF alleen Bart Swings afvaardigen naar de wereldbekerwedstrijden op de langebaan. De 1e wedstrijd is voorzien in het Noorse Stavanger, van 11 tot en met 13 november.

  "Ik lig er wakker van", zegt KBSF-voorzitter Corné Lepoeter. De steun van Sport Vlaanderen schiet tekort om meer schaatsers af te vaardigen. Normaal zou België ook Sandrine Tas en Mathias Vosté naar de openingswedstrijd van het internationale seizoen sturen. Een aantal andere schaatsers komt ook in aanmerking.

  "Zeker nu de prestaties in de lift zitten, is dat heel vervelend", aldus de KBSF-voorzitter. "Nu kunnen ze alleen rijden als ze dat zelf betalen."
  Tas en Vosté maken dit seizoen geen deel uit van een commerciële ploeg en hebben in de voorbereidingen op het seizoen al veel kosten gemaakt. Lepoeter noemt de situatie nijpend. "Het is werkelijk een groot probleem."
  "
  (sporza)
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Kosten maken in de voorbereiding, maar dan aan de wedstrijden zelf niet kunnen deelnemen wegens geldgebrek. Dat klinkt als een ouderwetse Belgenmop.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Je hebt minimale budgetten en je hebt dit. Het lukte de Portugese bond (voor zover Portugal officieel een bond heeft) onlangs nog om met een hele grote groep Portugese schaatsers en inliners voor het tweede jaar op rij een trainingskamp in Heerenveen en Thialf te beleggen. Maar in België is niet eens geld om drie schaatsers naar de Wereldbekers (en dus ook de Wereldkampioenschappen?) te sturen? Pfff. Terwijl Tas en Vosté ook al zelf moeten lappen om überhaupt topsporter te blijven. Daar heeft zeker Tas, vooral op inlinegebied (qua inkomsten), het nodige voor moeten opofferen.

  Heel spijtig in ieder geval. Tas lijkt steeds beter voor de dag te komen op de schaats, terwijl Vosté - indien fit - standaard top 10 klant is.
 11. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Triest eigenlijk dat een land, waar nog geen jaar geleden een gouden Olympische medaille is gewonnen, maar een rijder op een WB kan krijgen..
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En dat geldt niet alleen voor België, maar ook voor Zweden. Wie heeft überhaupt de limiettijd gereden? Wilhelm Ekensskär. En wie nog meer?
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ekensskär heeft op geen enkele tijdrit-afstand een WB-limiet gereden. Geen enkele Zweed verder (ja, Van der Poel).
  Wel is er een zwikje Zweden dat de massastart-limiet heeft gereden, dus daarvan zou er 1 mogen starten op de wereldbeker.

  Omdat én de limieten voor het EK minder scherp zijn, én je ook met alleen een 1500-limiettijd al mag starten op het EK allround én Zweden al een gegarandeerde plek heeft door Van der Poel's prestatie 2 jaar geleden, zou Ekensskär wel op het EK allround mogen rijden. Zelfs al rijdt hij het hele seizoen verder niet.
 14. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Terwijl juist Swings het gewoon zelf kan betalen lijkt me eigenlijk.
 15. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

 16. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  tostiees-31 en Nickel vinden dit leuk.
 17. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Dat is goed nieuws! Wel zonde dat ze het blauwe pak gaan vervangen voor wit, ik vond dit pak net zo mooi...

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
 18. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Vooral mooi ook dat ze tot 2026 willen!
 19. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Het was waarschijnlijk een financieel spannend seizoen voor Tas en Vosté: kunnen zij alles wel rijden? Gelukkig was daar de Nationale Loterij die ervoor zorgde dat ze het dit seizoen allemaal wel zouden redden.

  En dan gister, waar Vosté 8e werd op de 1000m en Tas 6e op de Mass Start. Dat zijn voor beide dus mooie top 8 noteringen die, normaliter (? ben niet echt op de hoogte van die regels), mooie en broodnodige belangrijke euro’s met zich meebrengen. Knappe prestatie!
 20. fudd

  fudd Active Member

  Laatst bewerkt: 19 sep 2023

Deel Deze Pagina