De schaatstribune 2016-2024

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door SprintMaster, 23 okt 2016.

 1. Koen

  Koen Well-Known Member

  gister weer eens dagje Thialf. het was echt genieten. het ging echt loeihard. hoogtepunten: Esmee, Jorrit en die sprint van Irene Schouten. geweldig.
  al beginnen er wel wat ergernissen te komen. dat de halve tribune van noord vol staat met stoelen is een behoorlijke en die strenge controle weer bij de deur. mensen die hun rugzak (en dan helemaal niet bijzonder groot) niet mee naar binnen mogen nemen. erg jammer, dat zo'n blaaskapel nog maar twee nummers mag spelen in pauze omdat daarna twee mannen die zichzelf heel interessant vinden het over moeten nemen met prijsvragen en flauwekul. al moet ik zeggen. met de telefoon en lichtjes zag er wel erg mooi uit. om positief af te sluiten. maar gaat om het schaatsen en dat was echt zeer de moeite waard.
  en oja bereikbaarheid met openbaar vervoer. 1 bus per uur. gewoon proppen om iedereen daar weg te krijgen. toch netjes van Arriva dat ze geen mensen laten staan.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ga in februari naar het WK sprint en neem ook altijd een rugzak mee om mijn broodjes en pakjes drinken in te doen. Mag je een normale rugzak nog wel meenemen of mag er überhaupt geen rugzakje meer mee naar binnen?
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het is allemaal vrij streng geworden. Rugzakken werden frequent geweigerd in mijn rij, dus ik zou het er niet op wagen. Maar je kunt natuurlijk mazzel hebben. Ik zag er uiteindelijk in Thialf toch een paar lopen met kleine rugtassen.

  Schouder- en damestassen mogen wel, mits niet te groot. Ze letten er vooral op of het een beetje van A-4 formaat is.

  Mijn tasje (open, dus makkelijk controleerbaar) met broodjes en kleine pakjes drinken werd wel toegelaten. Grote pakken drinken moeten worden weggegooid.
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ok bedankt, raar dat schoudertassen wel mogen en kleine rugzakjes niet. Dan maar een schoudertas mee. Ik neem nooit grote flessen mee want dat mag al sinds jaar en dag niet, maar van die kleine kartonnen pakjes drinken. Rugzakken was tot vorig jaar nooit een probleem dus het beleid is duidelijk veranderd.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Klopt. Ik was er ook bij het WCKT en toen was er niets aan het handje. Geen beveiliging, geen tassencheck, geen eisen aan wat je meeneemt, geen gedoe over waar je ging zitten, geen regels omtrent staan/zitten op de staanplaatsen etc. Eigenlijk zoals het bij een marathonwedstrijd in Thialf in z'n werk gaat.

  Ik denk dus dat het beleid alleen ten aanzien van de grote evenementen is gewijzigd. Het was ook wel aanzienlijk drukker dat bij het NK Afstanden van 2017 en 2018.
 6. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Tijdens de worldcup werd ineens mijn rugzak geweigerd. Ik gaf aan wat ik mee had en daarover werd gezegd dat dat dan niet meer mee kon. Zaterdag had ik een eastpak mee. Mijn andere rugzak heeft een frame dus die kan niet kleiner dan dat. Eastpak met kleine pakjes en kleine zakjes brood werd geaccepteerd.

  Ben nog op zoek gegaan naar fatsoenlijk eten maar helaas was dat er weer niet. In 2016 hadden ze een keer pasta. Dat was lekker!! Zou dat vaker willen zien. Als ze dan ook nog wat meer catering op Noord hebben en je niet lang in de rij staat, wil ik misschien wel wat meer kopen daar. Moet wel wat gezond zijn ipv vette hap.

  Ik moet wel zeggen dat ik dezelfde beveiliger had als tijdens de worldcup die me aansprak op die tas. Miss was ie coulant omdat ik andere tas mee had.

  Maar ja als ik uit Den Haag komt en met het OV dan heb ik automatisch meer mee.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Bedankt. Ik neem altijd een stapel broodjes zelf mee, ik vind het voer in Thialf niet lekker, te duur, en je moet er te lang voor in de rij staan. En voor de zekerheid dan maar een schoudertas ipv een kleine rugzak, hoewel dat natuurlijk nergens op slaat. Lullig dat jij ineens je rugzak niet meer mee mocht nemen. Kon je hem daar achter laten en aan het einde van de dag weer ophalen?
 8. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Nee, ik moest maar naar de auto en toen ik vroeg wat ze deden als ik met de trein zou zijn gegaan, mocht ik voor die ene keer de rugzak mee want het was net ingevoerd.

  Eens met het eten. Los van dat het alleen vette hap is, als ik van 9.00 tot 18.00 op de ijsbaan ben dan is een fatsoenlijke Nederlandse boterham en wat fruit tussendoor wel fijn!
  Laatst bewerkt: 2 jan 2019
  ZeeKoei en Monique vinden dit leuk.
 9. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik was afgelopen donderdag bij een speciale avond in het Mauritshuis. Erben Wennemars was voor één avond daar gastdirecteur. Hij gaf een korte lezing en later was er ook een moment in het programma dat je zelf vragen kon stellen. Hij hield een inspirerend verhaal en het viel me op dat hij echt goed sprak. netjes en niet steeds het enthousiaste gehakkel wat we van hem gewend zijn. Er waren allerlei activiteiten. Erben deed het echt heel leuk. het was ook alweer een tijd terug dat ik hem sprak. De laatste keer was in 2017 in een trein tussen Oslo en Hamar waar ik al in zat en hij per toeval aan de andere kant van het gangpad ging zitten van waar ik zat. Zijn ouders waren er ook en die had ik al veel langer niet meer gesproken. Het voelt echt als een eeuwigheid geleden dat Erben nog schaatste. (voor mensen die me toen nog niet kenden: Er was een tijdperk voor Polen en Kazachen en dat bestond voornamelijk uit Erben Wennemars)

  Begin januari ga ik nog naar een theater college van hem.
  fransvanbakel, Duif, Camila en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 10. Koen

  Koen Well-Known Member

  volgens de LC.nl zegt NS weer nee om treinen dit jaar te laten stoppen op station Thialf. te duur en als trein stopt daar dan missen mensen in Leeuwarden hun overstap.
  staat iets bij dat Arriva misschien extra bussen in gaat zetten. en anders gewoon weer 1x per uur de bussen vol proppen.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  waarom zet Facebook Saskia Alusalu in mijn vriendschapssuggesties?
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Advertenties van bloedmooie vrouwen uit de voormalige Sovjet-Unie heb ik ook wel vaker gehad.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  lol

  maar zo'n advertentie staat niet tussen de vriendschapssuggesties normaal gesproken. Staan allemaal mensen met wie ik (blijkbaar) vrienden gemeenschappelijk heb. Behalve Alusalu, maar ze staat er wel tussen...
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik vraag me ineens af...

  zijn er meer mensen die overeenkomsten zien tussen Femke Kok en Femke Bol (atletiek)? Begint al bij op elkaar lijkende namen...
  EenBrabander vindt dit leuk.
 16. fudd

  fudd Active Member

  Het ED gaat nog een stap verder: “Het schaatsen en de atletiek zijn in de ban van de doorbraak van Femke (Kok) & Femke (Bol). Het veldrijden had het afgelopen winter geen Femke, maar wel een Fem (van Empel) in huis.”

  https://www.ed.nl/sport-regio/twee-...een-wereldtopper-bij-het-veldrijden~ad79d1bd/
  (rest te lezen via privé-tab, maar hier minder relevant)
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Mocht Frank de Boer nog gaan twijfelen over zijn opstelling, dan heb ik wel een idee.
  [​IMG]
  leenstrafan en Camila vinden dit leuk.
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ook handig voor Jan Coopmans, met de bijbehorende vraag: welke 2 van deze 11 gaan afvallen ?
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Kramer en Roest als centrale verdedigers. Daar zou ik eerder Otterspeer en Krol verwachten. ;)
 20. Elina

  Elina Well-Known Member

  Leuk. En wie zijn de wisselspelers?

Deel Deze Pagina