De ziekenboeg

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 24 apr 2016.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  ai, dat klinkt inderdaad niet goed :(
 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Klinkt inderdaad niet goed, maar laten we eerlijk wezen: Ook zonder blessure zou ze het EK hoogstwaarschijnlijk niet gehaald hebben. Daarom ben ik bang dat dit haar carrière de das om gaat doen. Het ging al niet super en nu ook nog eens dit erbovenop.
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ze is nog maar 27, ik zou haar nog niet afschrijven.

  ik maak me meer zorgen om esmee visser, vooral omdat het bij haar vooral een mentaal/plezier probleem is.
  Lorca, Yuskov en Marcel Vos vinden dit leuk.
 4. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Wijfje is nog relatief jong, maar ze lijkt wel definitief voorbij te zijn gestreefd: M Groenewoud is beter op de 1.500 m/ 3.000 m en nog betere factor op de mass start. Benieuwd wat Wijfje nog te bieden heeft als ze weer hersteld is.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, of ze ertussen kan komen is idd de vraag. Op de MS denk ik niet. Op de TP is er met Schouten, Beune, Groenewoud, en ARDJ ook niet veel te halen. Op de afstanden dan? 3k is wel gezien met Schouten, Groenewud, en ARDJ, en 5k is ze niet goed genoeg op. De 1500 lijkt de enige redelijke kans om zich er tussen te rijden, mits ze 1 van haar ploeggenoten kan verslaan.
  Aan de andere kant, ik zie geen reden om haar al af te schrijven voor worldcup kwalificaties, want bij de beste 5 kan ze zich op de 1500 en 3k best rijden als ze in vorm is.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik zie ook geen reden om haar definitief af te schrijven. Moet ze natuurlijk wel van deze blessure af zien te komen, terwijl ze hier al geruime tijd mee lijkt te kampen. Als het echt is wat ik denk dat het is dan wordt het een heel moeilijk verhaal natuurlijk.

  Over haar niveau. Ze reed vorig seizoen bij het OKT nog 1.54,0. Als ze vrijuit kan rijden kan ze alsnog bij de besten van Nederland (en daarmee de wereld) behoren op de 1500m. Op de 3000m zijn er achter Schouten een hoop die rond de 4.00 bungelen. Dat niveau heeft Wijfje ook geregeld getoond. Naar de 3.58-3.59 is absoluut geen onmogelijke jump als je naar haar beste 3000 meters kijkt. Ze heeft wat dat betreft nog wat jaartjes om te verbeteren. Vergeet ook niet dat ze jaren geleden al eens 7.01 reed terwijl ze technisch altijd grootse moeite heeft met de 5000m. Ook als allrounder hoeft haar rol zeker niet uitgespeeld te zijn.

  Ik vind het ook ietwat makkelijk om te voorspellen wie er de komende jaren "sowieso" de WK-plekken gaan innemen. Vorig jaar hadden we niet voorspeld dat Groenewoud constant onder de 4.00 zou rijden en wereldtop zou zijn op de 3000m. Er waren ook mensen die Conijn alvast voor de komende jaren hadden opgeschreven voor de tweede plek achter Schouten op zowel de 3000m als de 5000m. Als ze Schouten tegen deze tijd niet al zou hebben ingehaald...
  Laatst bewerkt: 29 dec 2022
  Palko vindt dit leuk.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ook weer een teken van leven van Joey Mantia. Hij traint op dit moment opnieuw in Nederland mee met AH Zaanlander.
  De Keizer vindt dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat is verrassend. Heeft hij al eerder marathons gereden?
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Niet op het ijs, dacht ik zo.

  Het is natuurlijk de vraag of hij zich na dit seizoen ook daadwerkelijk zal aansluiten bij AH Zaanlander. Hij trainde van de zomer al enkele weken met die ploeg mee in Thialf en vertrok daarna weer naar de VS. Vooralsnog schaar ik dit soort trainingsweekjes dus eerder onder de noemer ''quality time met Hanne Desmet'', maar wie weet waar het op uitdraait. Het zou niet de eerste Amerikaan zijn die de samenwerking met Anema opzoekt en zijn vaste Mass Start-partner (Ian Quinn) traint daar natuurlijk ook al mee.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Gezien op Twitter:
  Martina Sablikova doet niet mee aan het #WKAllround.

  Ze is geopereerd aan een voetblessure
 12. Duif

  Duif Well-Known Member

  Jammer, dan heeft ze het vorige week nog heel knap gedaan met 2x brons.
 13. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, dit doet vermoeden dat het een blessure is die momenteel haar niet of nauwelijks belemmert qua trainen en wedstrijden, maar wellicht in de toekomst wel een probleem kan vormen.
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina