Discussietopic KPN Marathoncup/Natuurijs Grand Prix' 2018-2019

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 20 okt 2018.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nee, die steentjes lagen op de plekken bij de brugovergang. Daar werd gestrooid tegen gladheid, maar dat is door de gleuven heen op het ijs terecht gekomen. Onhandig.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  maar er staat een tent en ze hebben de boel schoon geveegd. In dat artikel staat dat er toch weer steentjes aan de oppervlakte zijn gekomen. Steentjes die al in het ijs zaten voordat ze gingen opbouwen.

  Klinkt best logisch toch? Behalve dat het niet gedooid heeft volgens mij...
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Misschien door kapot gereden ijs. Maar dan veeg je die steentjes toch zo aan de kant?
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  https://www.schaatskoers.nl/e/schaa...-mol-over-de-steentjes-slijtageslag-in-lulea/

  Natuurijsspecialist Jordy Harink rijdt volgend seizoen bij Team Anema. Hij gaat uitkomen voor de satellietploeg AB Transport (waar nu alleen de drie allroundtalenten van easyJet voor schaatsen). Ben benieuwd of Bouw en Techniek nog een beetje op de been blijft. Ze hebben na de transfers van Post en Harink nog 5 man over (1 plekje over voor een basisplaats), maar Swings, Jansman en Stoltenborg zijn ook gewilde schaatsers. Ben ook benieuwd wie de vervanger(s) van Post en Harink zullen zijn.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

 6. H2O-s

  H2O-s Active Member

 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  Hekman won donderdag waarschijnlijk met een gebroken pols. In elk geval is die pols niet goed en zit hij in een brace.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik lees net dat ze vandaag in Lulea over een kortere ronde hebben gereden zodat ze niet onder die brug door hoeven.

  Toch apart dat dat nog altijd niet onder controle is. Is toch al het derde jaar dat ze daar rijden.

  Maar weer terug naar Falun dan?
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dan komt er een plekje vrij voor …. Peter Michael. Ik hoorde dat Anema hem er graag bij heeft.
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mwa, dit jaar reden Ariëns en Van Ham ook aan het begin van het seizoen langebaanwedstrijden. Dat langebanen zal hij vast erbij blijven doen. Hij zal ook niet direct minder worden, maar de nadruk zal inderdaad meer gaan liggen op marathons (en dan specifiek natuurijs). Logisch, want de snelheden op de 5.000m liggen hem momenteel te hoog en op de 10.000m zijn maar 2 plekjes te verdienen voor het WK, dus daaruit zal hij ook wel zijn conclusies hebben getrokken. Kan mij ook wel voorstellen dat je dan na 5 jaar een andere uitdaging wil en volle bak marathons wil gaan rijden. Wat wel verrassend is is dat Bart Hoolwerf vertrekt. Was toch een mooie 6e man geweest voor Okay. Kan mij ook niet voorstellen dat hij naar AB Vakwerk trekt (ondanks dat het familiebedrijf straks co-sponsor is), of zij moeten met 7 rijders het seizoen ingaan (met 1 wissel).

  Stand van zaken bij de grote vier ploegen van het marathonschaatsen: A-Ware 2 plekjes open (Harink komt nieuw in de satellietploeg); Bouw en Techniek: 1 plek over (maar onduidelijk wat bijvoorbeeld een Swings nog gaat doen en, als Swings blijft, of ze eventueel nog een 7e man ter vervanging van Swings tijdens langebaanwedstrijden willen aantrekken); Okay Fashion: 1 plek over; AB Vakwerk: vol.

  Dat is nog behoudens de satellietploegen die weer goed gevuld kunnen worden. Het kijken is een beetje naar Peter Michael en Bart Swings en of zij bij hun ploegen blijven. Michael zou vrijbuiter kunnen blijven bij de satellietploeg van Okay. Hij kan, zoals de geruchten doen voorspellen, naar A-Ware. Hij kan de 6e rijder worden bij Okay etc. Ook bij Bouw en Techniek zou hij goed passen, maar zou denk ik geen goede fit zijn als Swings blijft. Dan zet je jezelf buitenspel voor de NK-wedstrijden met 2 buitenlanders in het team. Dat kan eigenlijk alleen als je een satellietploeg tot je beschikking hebt.

  Eindelijk weer eens een roerige transferzomer :)
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  Bouw en Techniek vult dat ene plekje op met Marcel van Ham. Okay heeft daardoor een extra plekje vrij nu.

  AB Vakwerk heeft ook nog een plekje over. Rick Smit is gestopt.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat Marcel van Ham zou vertrekken was al rekening mee gehouden. Daar werd in 1e instantie Post voor in de plaats gehaald. AB Vakwerk heeft geen plekjes over. Alleen via de satellietploeg AB Direct. Slechts een kleine nuance natuurlijk, aangezien die ploegen toch niet tégen elkaar rijden.

  Van Ham in ieder geval een prima rijder voor B&T. Ben benieuwd of hij nog een extra stapje ik zijn ontwikkeling kan zetten. Van der Tuin van Bouwselect volgt hem. Ook een mooie aanwinst die het hele al goede uitslagen rijdt ongeacht de ondergrond. Talentvolle rijder. Bouwselect kan wellicht een belofte uit hun beloftenteam laten doorstromen. Een De Gier of Vos hebben leuke dingen laten zien. Al is dat wellicht een klein risico nu ze al een andere belofte (Haasjes) een contract hebben gegeven.

  Remco Schouten schijnt ook te vertrekken bij B&T. Ben benieuwd waar hij dan naartoe gaat. Net als Harink naar Team Anema; met goede vriend Kooiman naar Okay; of wellicht naar een kleiner ploegje waar hem een grotere rol zal worden toebedeeld?

  Stoltenborg, Bart de Vries, Jansman en Swings blijven wel, aldus de trainer van B&T. Dat zijn nou net de jonqens die ze absoluut wel willen houden, me dunkt.
 17. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Ik heb zelden een uitslag gezien waarbij ik zo baalde van de winnaar......:(
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Vanavond de laatste Cup wedstrijd. Ditmaal vindt de finale plaats in de Efstedenhal te Leeuwarden. Let wel op: de wedstrijden beginnen een half uurtje eerder. De dames staan rond 18:45 aan de start. De heren om 20:00.

  https://www.schaatsen.nl/marathon/
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Prachtige herenwedstrijd gezien. Echt genieten van deze sportwedstrijd met een krankzinnige slotfase met onder meer een vallende Bergsma, een lossende Hekman en een fotofinish tussen Post en Schouten. Die eerste wint - op 0,003 sec - de sprint van Schouten. Den Hertog - vanaf volgend seizoen ploeggenoot van kamergenoot Post - wordt 3e; finished met de handen omhoog en hengelt daarmee eenvoudig het klassement binnen.

  Bij de dames wint Schouten wederom. Kamminga pakt het klassement en is daar, zeer terecht, erg blij mee. Wie had dat voor dit seizoen verwacht?
  SprintMaster vindt dit leuk.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

Deel Deze Pagina