EK 2021 Gdansk, Polen

Discussie in 'Shorttrack' gestart door Elina, 22 jan 2021.

 1. Elina

  Elina Well-Known Member

  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 2. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  broer en zus Desmet hun reeksen gewonnen op de 1000 en de 1500, hopelijk leggen ze hun Nederlandse trainingsmaatjes het vuur aan de schenen :)
  Stijn heeft ook zijn reeks op de 500 gewonnen, maar Hanne zie ik nergens staan? Rij je op een EK normaal niet de drie afstanden? Of kan je kiezen om er maar 2 te doen in de hoop dat je toch genoeg ranking points hebt om de 3k te halen?
 3. Elina

  Elina Well-Known Member

  Je hoeft inderdaad niet alle afstanden te rijden. Ik weet niet hoe de 500m van Hanne is, maar misschien kiest ze inderdaad bewust voor deze 2 afstanden en dan heb je vandaag en morgen ook wat meer tijd tussen de races.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 4. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Rustig hier... Suzanne Schulting alleen interessant als ze lange baan rijdt? ;)
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dan zijn de wedstrijden van Suzanne Schulting tenminste wel spannend.
  Duif en Eelco vinden dit leuk.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  even wat beelden terugkijken. Waarom rijden Schulting en Velzeboer niet in hetzelfde pak? De kleur oranje is echt verschillend.
 7. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  De echte belangrijke vraag: Waarom worden de schaatsers niet aan gesproken als ze hun helm gewoon niet goed dragen (die Rus met z'n rode helm en Schulting).
  proeme vindt dit leuk.
 8. Elina

  Elina Well-Known Member

  @proeme het kleurverschil komt door verschillend materiaal. Langebaanschaatsers hebben ook verschillende pakken. Waarschijnlijk heeft het pak van Velzeboer meer snijvast materiaal. Ze heeft ook een extra kraag om, dat moet van haar vader.

  @Danielle Ik weet het niet zeker, maar die helm van de Rus is denk ik los gegaan tijdens het rijden. En Schulting had hem na de race volgens mij heel snel los gedraaid.

  Ik vond het leuk zo'n middagje shorttrack op tv. Jammer dat er voor Schulting niet meer tegenstand is...
  Bij de mannen nog alles mogelijk.
  ZeeKoei en leenstrafan vinden dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  thnx. Is me op de langebaan nooit opgevallen
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nederland, Rusland, en in iets mindere mate Polen, Duitsland en Italië kunnen zowel goed langebaan- als shorttrackschaatsen.

  Hongarije, Frankrijk en een beetje Bulgarije zijn wel shorttracklanden. Noorwegen is goed op de langebaan, maar heeft nauwelijks shorttrackers. Maar dat er op zo'n EK shorttrack ook nauwelijks Zweden en Finnen meedoen is wel opvallend. Dat zijn twee landen waar ijshockey enorm populair is, maar niemand komt blijkbaar op het idee om tussen de ijshockeywedstrijden door hard te gaan schaatsen op die baantjes...
  Elina vindt dit leuk.
 11. Elina

  Elina Well-Known Member

  Het was een echte shorttrack slotdag vandaag op het EK.
  Goud Schulting. Een rare superfinale.
  De Laat een medaille.
  Een hele blije Russische die 5 minuten later niet meer kon lachen.
  De NL mannen die het top afmaken.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Suzanne Schulting kon het gewoon niet hebben dat Selma Poutsma ook op het podium zou eindigen, en duwde haar daarom in de hoop een team penalty te krijgen. Toen wilde ze ook de enige Nederlandse Europees kampioene zijn en ging ze liggen op de relay. Dat, en de maanlanding is in scène gezet en George Soros heeft het coronavirus ontwikkeld om 5G-chips in de vaccins te doen.
  Jeronimo1 en proeme vinden dit leuk.
 13. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Noorwegen, Zweden en Denemarken hebben heel weinig shorttrackers inderdaad eens in de zoveel jaar een redelijk talent. Finland heb ik zelfs zelfden op een internationale shorttrackwedstrijd gezien.

  Nog een ander shorttrackland is natuurlijk het Verenigd Koninkrijk. Helaas dit keer niet aan de start ivm de Covid situatie daar.

Deel Deze Pagina