Esmee Visser

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 15 mei 2018.

 1. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Duif vindt dit leuk.
 2. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Ben benieuwd waar ze terecht komt, ik gok op Clafis. De rest van de ploegen is toch wat te veel ons-kent-ons inteelt om daar als buitenstaander tussen te komen.
  Laatst bewerkt: 15 mei 2018
  leenstrafan vindt dit leuk.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat is toch ook wat er zal gaan gebeuren? Er is toch al bekend gemaakt dat ze zeer waarschijnlijk bij Clafis aan zal sluiten zodra ze haar bachelor heeft afgemaakt?
 4. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Dat was nog niet rond maar Jonker was vol vertrouwen dat ze er wel uit zouden komen. Omdat de rijders van Team Clafis op de loonlijst van Clafis zelf komen kan een overeenkomst voor beide partijen sowieso interessant zijn aangezien Clafis ook op pharma gebied actief is.
  Laatst bewerkt: 15 mei 2018
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind het toch een beetje een akelig idee dat die leuke lieve Esmee bij die (in mijn ogen) akelige Anema komt. Maar nog altijd beter dan helemaal geen ploeg natuurlijk.
  Camila, mi en Spruit vinden dit leuk.
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat is toch typische beeldvorming? Volgens mij is Esmee niet op haar mondje gevallen (zie dat NRC artikel) en weet ze wel wat ze wil. Anema vind het leuk om mensen de tent uit te lokken en probeert zo het maximale uit iemand te halen. Aan de andere kant kan hij ook juist de druk bij rijders wegnemen.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Als ik dat NRC-artikel lees dan lijkt Visser mij juist een typische Anema rijder. Kan zo in het rijtje Kleibeuker, Schouten, Bob de Vries, Hut etc. Aardige lui die geen moment kunnen stilzitten, absoluut niet tegen hun verlies kunnen en die zo nu en dan qua zenuwen het bijna niet meer houden. En ze is inderdaad ontiegelijk spontaan en ad rem.

  Lijkt mij een prima fit voor Clafis. Zeker sportief. Esmee lijkt mij echt te weinig snelheid te hebben voor een allroundploeg en zou een sterke aanwinst zijn in het marathonpeloton. Blijft zo ook lekker doortrainen met Dijkstra, kan achter jonge jongens aanrijden, proeven van snelle rondetijden van iemand als Bergsma en Hoolwerf en leren van de ervaring van Kleibeuker. Komt ook in een prima damesteam terecht met enerzijds talenten en anderzijds Olympische medaillewinnaars zoals zijzelf. Kan ook de 500m afkijken van Groenewoud en Schouten die prima kunnen sprinten, voor in het geval ze wil gaan allrounden.

  Buiten dat zijn er ook weinig andere gegadigden (buiten marathonploegen), dus hopen dat ze dadelijk tekent (voor zover ze niet al een principeakkoord bereikt heeft oid).
 8. Camila

  Camila Well-Known Member

  Weet iemand toevallig of Esmee al binnen was bij Clafis en nu met Anema mee eruit is gestapt? Ben wel benieuwd waar ze terecht zal komen uiteindelijk.
 9. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  De status van alle 4 tot 5 genoemde jonge nieuwkomers is onduidelijk en zeker die van Esmee omdat zij nog niet rond was met Clafis. Daarnaast wilde Jonker dat de rijders komend seizoen op de loonlijst van het bedrijf Clafis zouden komen en niet meer op de loonlijst van Team Clafis. Dat laatste twistpunt maakt het zeer waarschijnlijk dat er überhaupt nog geen nieuwe contracten waren getekend.

  Ik denk dat bij nu ontstane situatie geen van de nieuwelingen bij Anema 2.0 welkom is omdat Anema met de voltallige oude ploeg verder wil en die ploeg was al aan de forse kant. Wellicht dat ze wel bij Clafis 2.0 terecht zouden kunnen. Overigens is het nog maar zeer de vraag of Clafis 2.0 en/of Anema 2.0 überhaupt van de grond komen.
  Laatst bewerkt: 31 mei 2018
  Camila vindt dit leuk.
 10. Camila

  Camila Well-Known Member

  Bedankt!
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het is niet helemaal duidelijk hoe e.e.a. is gelopen. Jonker heeft verklaard tig schaatsers een aanbieding gedaan te hebben, ook de groep schaatsers die daarop weigerde. Het zou zo kunnen zijn dat die groep een slechte aanbieding kreeg. Later komt Jonker dan in de media vertellen dat de marathonschaatsers in zijn ploeg een behoorlijk salaris kunnen verdienen. Het blijft onduidelijk waar het dan op stuk ging, dat lijkt dan toch het principiële punt dat Jonker iedereen op de zijn loonlijst wilde hebben. Misschien kwamen de nieuwelingen wel op de loonlijst van Clafis maar was afgesproken dat voor de oude garde de situatie niet zou veranderen. Dat er een groep weigerde zou dan hiermee te maken kunnen hebben. Dat Jonker hen persé over wilde hebben naar zijn loonlijst.
  Het zou me trouwens verbazen als Jonker de nieuwelingen zonder samenspraak met Anema heeft aangetrokken.
  Camila vindt dit leuk.
 12. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Doorgaan met de voltallige oude ploeg (Anema) en ook nog met 5 nieuwkomers (Jonker) zou een ploeg van bijna 20 man betekenen en dat is mijns inziens nooit de bedoeling geweest. Vandaar mijn vermoeden dat de ploegsamenstelling een bron van ruzie was en dat Jonker daarbij wel degelijk op eigen houtje heeft geopereerd en de wensen van Anema heeft genegeerd.

  Uit het feit dat Jonker zegt dat hij Bergsma niet aan zijn doorlopende contract zal houden (maar dat kennelijk wel zou kunnen) kun je concluderen dat de zeggenschap over de contracten formeel bij Clafis ligt en niet bij Anema. Als leiding en coach qua visie op één lijn zitten is dat een formaliteit maar dat wordt een probleem als dat niet zo is. Dan is Anema plotseling ook maar gewoon een werknemer van Team Clafis BV.
  Laatst bewerkt: 31 mei 2018
  Camila vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina