Flevonice wordt kleiner

Discussie in 'IJs' gestart door Alwin72, 10 nov 2011.

 1. Alwin72

  Alwin72 New Member

 2. Trece

  Trece New Member

  Inderdaad jammer,

  Ben er nog nooit geweest, is voor ons ook nog al een stukje rijden vanuit het noorden.
  Is het een aanrader? Hoe is de ijskwaliteit? kan me voorstellen dat het moeilijk te regelen is op een buitenbaan onde grote invloed van het weer.
 3. HA01761

  HA01761 Active Member

  Zou het niet handiger zijn om wat meer boarding te plaatsen?
 4. knikker

  knikker New Member

  Het is zeker jammer dat er ingekort gaat worden. De ronde wordt volgend seizoen 3 kilometer wat een besparing van 40 % van de energiekosten zal opleveren. Dit is nodig om te overleven. Wat overigens wel goed nieuws is dat per direct de toegangsprijzen zijn verlaagd. Was het voorheen € 12,= doordeweeks en € 15,= in het weekend, vanaf nu is de toegangsprijs € 9,95. In principe kun je daar dus twaalf uur voor schaatsen !!!!!!!

  Dit seizoen is er nog steeds de ronde van 5 kilometer. Je ziet ook veel schaatsers net voor de 400 meter baan naar links gaan om zo de 400 meter baan over te slaan. Begrijpelijk want op de 400 meter baan is het vaak een behoorlijk chaotisch gebeuren als het druk is. Kinderen die alle kanten op vliegen ( met of zonder schaatsen ), het is er vaak net zo'n rommeltje als op een natuurijsbaan. Als je dit overslaat kun je heerlijk vrijuit schaatsen en zo tik je per ronde 4,5 kilometer af. Volgend seizoen zal dit dus 2,5 kilometer worden. Dat telt dan wel weer wat makkelijker. Tachtig rondjes voor de 200 km. :lol:

  @Trece. De baan is zeker een aanrader. Het is ander ijs dan het normale kunstijs dat je op 400 meter banen aantreft. Kwaliteit is wel weersafhankelijk. Bij een temperatuur van 6 graden of meer met daarbij wat wind wordt de baan nat. Voordeel dat hij dan een hoge glijfactor heeft, nadeel is vallen natuurlijk. Bij lagere temperatuur is de baan afhankelijk van de vochtigheidsgraad doorgaans wat stroever maar nog altijd heel goed te berijden. De snelheid is gewoon wat lager dan je gewend bent. Wanneer de temperatuur onder de drie graden komt is de baan echt geweldig. En als het onder nul is dan is het gewoon een pure natuurijsbaan. Ik heb daar vorig jaar toen het een keer min 10 was als een raket rond gereden. Wanneer jullie naar Flevonice willen komen dan moet je op een dag als vandaag komen. Op een lekkere zonnige koude dag gaan schaatsen op Flevonice is zoals schaatsen bedoeld is.
 5. Trece

  Trece New Member

  @ Knikker. wij gaan dit jaar zeker een paar keer rijden, als is het maar omdat hij volgend jaar ingekort wordt. Ben wel heel nieuwsgierig naar de baan. Denk ook dat hij goed is als voorbereiding op de langer natuurijstochten. Vorig jaar natuurlijk erg verwend door de lange vorst en naar een paar ritten gaat het dan eigenlijk wel vanzelf. Maar een paar keer Biddinghuizen moet een goede training zijn!
 6. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Pff.. Dan moet je vanaf volgend jaar 222 rondjes rijden... om je PR te breken...
 7. knikker

  knikker New Member

  :lol: :lol: Hoeveel rondjes ga jij dan voor me rijden ???
 8. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Gewoon weer 40.. meer dan genoeg. Mijn spoiler is zeker zo groot als vorig jaar.. dus je zal echt uit de wind zitten. :mrgreen: :mrgreen:
 9. flevolander

  flevolander New Member

  Zou wel zonde zijn als dit werkelijk gaat gebeuren.
  Dit seizoen er nog maar extra van genieten.

  Over de prijzen klopt het inderdaad dat het 'dagje schaatsen' goedkoper is geworden. Aan de andere kant is het avondtarief van 6 euro van 18.00-21.00 uur wel afgeschaft, dat is ook 9,95 euro geworden.
 10. knikker

  knikker New Member

  VRIJDAG 18 NOVEMBER 09.00 UUR OPENT FLEVONICE HAAR DEUREN VOOR HET VIJFDE SEIZOEN.
 11. flevolander

  flevolander New Member

  Op de site van Flevonice staat op de voorpagina 19 november en op de jaarkalender 18 november :eek:
 12. knikker

  knikker New Member

  Klopt, webmaster aldaar laat nog wel eens een steekje vallen. Maar het is echt 18 november hoor, website wordt nog aangepast. Ik ben zelf uitgenodigd om er om zeven uur :shock: :shock: :shock: te zijn voor een pers presentatie. We gaan dan eerst met een aantal rijders een rondje schaatsen ( o.a. Heideman, Uytdehaage ) om vervolgens de pers te woord te staan. Vanaf negen uur is de baan toegankelijk voor iedereen.
 13. knikker

  knikker New Member

  Avondtarief is inderdaad ook € 9,95 geworden MAAR er is een speciale aktie dit jaar waarbij de prijs van € 6,= gehandhaafd blijft.
  De aktie : Bij aanschaf van TIEN avond entree kaartjes is de prijs € 6,= per kaartje. De entree bewijzen zijn niet persoonsgebonden !!!
 14. flevolander

  flevolander New Member

  Oke! goede aktie
  Hoe lag de baan er bij vandaag, het ijs enz.?
 15. knikker

  knikker New Member

  Vanmorgen bij de start was de baan deels aangeslagen, mede door de mist / hoge temperaturen. Perfecte ijsvloer derhalve. Toen de zon erbij kwam begon de baan overal lekker nat te worden wat de glijfactor ten goede kwam. Op zich was het na de middag best wel warm ( 12 graden ) maar het ijs bleef prima. Door de zon en de wind is het wel nodig dat er vannacht weer nieuw water aangevoerd wordt. Morgen zal er dus weer een prima ijsvloer liggen. Voor volledig verslag en foto's : www.alfredknikker.webnode.nl
 16. knikker

  knikker New Member

  Op de site van Flevonice is het volgende bericht geplaatst :

  Vanwege de harde wind en de daardoor verminderde conditie van het ijs dreigen er gevaarlijke situaties te ontstaan.
  Daarom heeft de direktie besloten de ijsbaan op zondag 27 november niet voor het publiek te openen.


  Begrijpelijke beslissing. Vandaag ook op Flevonice geweest. Door de harde aanhoudende wind in combinatie met de hoge temperatuur werd het ijs op sommige plekken almaar dunner. Er viel niet tegen op te vriezen. Op sommige plaatsen kwamen de afstandhouders van de buizen wel erg dicht naar het oppervlak. Verstandig om een dag te sluiten om geen ongelukken te krijgen. Het mag ook niet mee zitten bij Flevonice. Is het anderhalve week net boven nul, doe je de baan open en is het iedere dag 10 graden en begint het nu ook nog eens heel hard te waaien.
 17. knikker

  knikker New Member

  Flevonice is vandaag weer gewoon geopend. Prima ijs, 8 sterren. En weer geweldige schaatsomstandigheden.
 18. flevolander

  flevolander New Member

  Vanavond wezen schaatsen van 18.30 tot 21.00 uur.
  Prima ijs op de baan! Alleen op laatste stuk iets mindere kwaliteit, daar was het wat aan de zachte kant.
  Maar verder uitstekend.
  De eerste 35 km op Flevonice is weer binnen, heerlijk.
 19. Duncan

  Duncan Member

  Ik, beginnend schaatser, was gisteren voor de eerste keer bij Flevonice, echt geweldig!
  Het was voor de Weissensee toertocht en dat was heel erg goed verzorgd en gezellig. Het weer was ook uitstekend.
  Jammer dat het rondje volgend jaar korter wordt.
  En jammer dat ik viel na 40 km en nu een blauw oog heb :( , maar alle begin is moeilijk.
 20. kra

  kra New Member

  Wat jammer, ik schrik ervan. Ben dit seizoen er 3 keer geweest en geniet juist van die 5 km. Heb nergens gehoord dat t zou veranderen. Volgens mij moeten ze meer reclame maken, in mijn omgeving (niet sportief, wel recreatief) wist bijna niemand ervan af. Ik weet ook niet meer hoe ik er wel vanaf wist, ik denk door dit forum. maak ondertussen wel reclame en heb al verschillende mensen naar de baan gelokt, die het ook hartstikke leuk vonden. 3000 meter blijft natuurlijk wel veel beter dan 400 meter, maar toch, ik vind t erg jammer. Nou ja, t is niet anders en wie weet gaat de baan ooit weer terug naar 5 km

  Ben hier op t forum om iets te lezen over de conditie nu, twijfel of ik morgen wel lekker kan rijden. Ben een plezierrijder dus, voor wie 30 km al heel wat is en nog maar , ook niet altijd, met 1 hand op de rug kan rijden:)Lees op de site dat het ijs matig van kwaliteit is, zwaar en ribbelig. Zal ook wel water op liggen, met deze hoge temperatuur. kan ook juist een goede ervaring zijn misschien, rijden op wat minder ijs.

  Is er toevallig iemand deze week geweest en wat was de ervaring? Ging de baan tussen 12.00 en 16.00 dicht (dat stond nl gister op de site, nu niet meer)

Deel Deze Pagina