Inline-kalender 2015

Discussie in 'Skeeleren' gestart door De Goudsche Doorloper, 31 mrt 2015.

  1. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Spannende wedstrijden bij de jeugd op het NK. Bij de Junioren B betaalde Tiemen van der Kolks uitstekende vorm zich uit in een mooie marathontitel, terwijl Fleur Veen bij de dames haar ijzeren wil oplegde. Vanaf halfkoers sleurde ze aan de kop totdat iedereen losliet, waarna ze zelfs nog extra versnelde tot het eind.

    De dames junioren A deden het iets rustiger aan en pas laat in de wedstrijd werd er wat aangevallen. Uiteindelijk won Berber Vonk overtuigend de massasprint. Bij de heren ging het al een heel stuk harder, met topsnelheden tegen de 50 per uur. Halverwege ontsnapte Chris Huizinga samen met Jan Korenberg en zij werden niet meer teruggehaald. Chris Huizinga besloot om zijn marathontitel te verdedigen, maar dan als eerstejaars junior A.

    Het echte slagveld ontstond bij de gecombineerde B- en C-wedstrijd. Meer dan de helft van het peloton stapte uit, waarvan een overwegend groot deel C-rijders. Sterker nog, van de C-rijders zijn er maar 4 uiteindelijk gefinisht, waarvan in ieder geval Herald de Vries, Willem Hoolwerf en Tim Kieftenburg (allen bekende namen uit de Eerste Divisie) makkelijk als B-rijder hadden kunnen starten. Toen Kay Schipper samen met Peter van de Pol en Christoffel Hendriks ontsnapte, wist je eigenlijk al wie er ging winnen. Van de drie heeft Kay Schipper verreweg de beste sprint in huis. Broer Rick won de pelotonsprint.

    De dameskoers werd een echte slijtageslag. Slechts 7 rijdsters zijn gefinisht. Onder hen topsprinters Irene Schouten en Bianca Roosenboom, waarvan de laatste haar uitstekende vorm nog eens liet zien. Ik had haar na haar winst in Otterlo stiekem al als grote kanshebber opgeschreven en dat bleek meer dan terecht.

    Nadat de dameskoers in een massaspurt eindigde zou het bij de heren waarschijnlijk niet anders gaan. Daar leek het heel lang niet op. Halfkoers nam Crispijn Ariens de benen en bleef lang, heel lang weg. Ondertussen profiteerde Team Van Werven van het werk dat door de andere ploegen werd verzet. Pas vijf ronden voor het eind werd Crispijn door het razende peloton weer opgeveegd. Uiteindelijk won Gary Hekman een zinderende massasprint, vlak voor Ingmar Berga en Karlo Timmerman. Snelste ronde was 1:24 van Ariens. Een slordige 44,6 km/u gemiddeld.
    Laatst bewerkt: 13 jun 2015
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Gevalletje Richie Porte en Simon Clarke (Giro 2015) of moeten we terug naar het verhaal van de Tour-renner die gediskwalificeerd werd vanwege de knecht met de blaasbalg?
  4. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Dat is inderdaad waarom ze is gediskwalificeerd. Of t met een dualbox niet was gebeurd durf ik niet te zeggen. T is gewoon pech. Mij is t (met Cado Motus frame) ook eens gebeurd tijdens een ontsnapping. Maar ja, niks aan te doen.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Altijd een inbussleutel meenemen.;)
  6. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Die wilde ik dus nog meenemen, maar ik was hem straal vergeten. Ik dacht er pas aan toen ik al aan de start stond.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Volgens de voice-over van de NOS was de diskwalificatie vanwege technische hulp in de laatste vijf ronden.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Met 52 sec voor de dameskoers en 17 sec voor de herenkoers kun je ook niet verwachten dat ze zich er in verdiepen. Zoals voorspeld waren de wedstrijden slechts een bijzaak. [/cynisme]

    EDIT:
    jannes mulder‏@speakerJannes 22 u22 uur geleden
    Tja lekker met de motor in koers voor een subitem nk want het gaat over de mass start , zo jammer dit , zal het wel weer verkeerd zien
    Laatst bewerkt: 14 jun 2015
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ach, er zijn ook nationale wedstrijden in niet-olympische sporten die het met minder aandacht moeten doen. Sterker nog, ik denk dat er nationale kampioenschappen in wel-olympische sporten zijn die ook geen filmpje bij de NOS krijgen.
  11. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    de 24u van Le Mans op 8 wieltjes is begonnen, Swings is van de partij, Blokkie volgens mij ook
  12. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Laatst bewerkt: 28 jun 2015
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Daarmee geven ze dus aan dat het schaatsen voor hen een belangrijkere sport is. Hoewel het dit jaar wel extra slecht uitkomt dat het WK (13 t/m 22 november) precies op dezelfde dagen is als de WB's in Noord-Amerika (13 t/m 15, 20 t/m 22 november) en die twee wedstrijden al cruciaal worden voor het plaatsen voor de WK afstanden (11 t/m 14 februari in Kolomna). Daar hadden de ISU en de FIRS misschien ook even over mogen praten.

    Noot van de redactie: een eerdere versie van dit artikel had de FIRS (rolschaatsbond) verward met de FISU (studentensportbond).
    Laatst bewerkt: 18 aug 2015
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Echt onbegrijpelijk dat het FIRS weer kiest voor een laat WK. Hoe moeilijk is het om dit altijd eind augustus/eerste helft september te plannen. Ze zouden dit als eis kunnen neerleggen bij de kandidaat organisaties.

    Inlinen in november is zoiets als schaatsen in mei... :(
  16. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Swings wint na de meest prestigieuze marathon in Noord-Amerika (Duluth, Minnesota) nu ook ook die van Europa.
    Naar goeder gewoonte was ie de snelste in de marathon van Berlijn, in een nieuw - ook geheel volgens zijn goede gewoonte - wereldrecord.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wederom een zeer snelle marathon. Al na de eerste rotonde (na 500m) de eerste aanval van Swings met een ploeggenoot. O.a. Hekman moest een aantal kilometer voluit om het gat dicht te rijden. Bij km 15 toen de heren de dames hadden ingehaald de volgende aanval van Swings. Weer was het Hekman die met de Spanjaard Patxi Peula het gat moest dichtrijden. Gedrieën reden ze flink door. Halverwege kwamen ze door in 28.55. De dames in 34.17. Bij km 25 de volgende aanval van Swings die door Hekman nog gepareerd kon worden. Een kilometer later moest Hekman echter passen bij de volgende aanval. Swings soleert in 56.49 naar zijn derde zege op rij. Peula spaarde zich nog voor de sprint en ging als eerste aan maar Hekman pakt hem nipt op de streep. gerechtigheid want Hekman deed verreweg het meeste werk. Bij de dames geen grote aanvallen, er ontstond een kopgroep van zo'n 8 dames. Daaruit waren Tas en Kamminga de sterksten. Kamminga leek de sprint te winnen maar Tas kon nog een tweede keer versnellen en pakt haar eerste grote marathon titel in 1.09.18.
  18. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Een dubbele Belgische zege dus. Dat maakt Tas ook weer een geduchte concurrent op het WK voor topfavorieten Kamminga en Lollobrigida.

    En 56.49 is meer dan een minuut onder het oude record, volgens mij. Is er weer gereden op 125 mm wielen?
  19. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    zou zoiets moeten zijn:
    2013 Swings 59:28
    2014 Swings 58:10
    2015 Swings 56:49

    ze reden idd met 125mm
  20. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Mark Horsten stopt met topsport. Hij was altijd een zeer goede skeeleraar met tal van titels op NK's en EK's. Op het WK haalde hij in Argentinië twee jaar geleden samen met Michel Mulder en Luc ter Haar de wereldtitel op de aflossing. Naar eigen zeggen kan de 29-jarige Horsten de motivatie niet meer opbrengen om dag in dag uit voor de volle honderd procent te trainen. "Het wordt tijd voor een nieuwe generatie".

    Wie die nieuwe generatie moet worden is nog niet echt duidelijk. We hebben met Chris Huizinga één toptalent dat zich afgelopen seizoen met zijn wereldtitel op de puntenkoers heeft ontwikkeld tot onze grootste troef. Verder zit er niet veel meer in de tank. Ongetwijfeld een gevolg van de huidige status van skeeleren als hobby in plaats van topsport (zie ook het verliezen van de A-status binnen het NOC-NSF). Steeds meer gewestelijke selecties verbieden hun rijders ook om deel te nemen aan skeelerwedstrijden, omdat het niet in het trainingsprogramma past en om risico's te voorkomen. Uitblinkers in beide disciplines kiezen daardoor uiteraard vanzelf voor schaatsen.

Deel Deze Pagina