Ik denk dat de schaatspakken hetzelfde zullen zijn omdat de beide sporten nu onder 1 noemer (KNSB) en 1 sponsor vallen. Eigenlijk vind ik de pakken wel geslaagd, hoewel het wel even wennen was. Ben het wel met jullie eens dat het groen wel erg overheerst, maar gelukkig zie je de rijders meestal van voren. En wat is er tegen groen, TVM rijd toch ook in groene pakken? Qua prestaties mogen we heel erg tevreden zijn. Bij de junioren en kadetten hadden we er geen supertalenten tussen zitten. Maar bij de senioren deden we het erg goed. Een aantal jaren geleden deden we mee voor af en toe een medaille. Nu hebben we de stap gemaakt om op veel onderdelen mee te doen voor de prijzen. En na de dames in 2007 (met goud voor Elma de Vries op de 1000 m) hebben nu ook de heren historie geschreven. Trouwens, volgend jaar is het EK inline-skaten in Nederland. De plaats is nog niet bekend.
Het wordt óf Heerde óf Nijeveen! Ik persoonlijk hoop natuurlijk op die eerste optie :wink: Dan kan ik er op m'n fiets naar toe..5 minuutjes vanaf mijn huis! En een EK Skeeleren in mijn woonplaats lijkt me sowieso wel supergaaf!!
Ik vind de pakken erg lelijk dus hoop niet dat de schaatspakken ook zo worden maar ik vrees het ergste de kleuren van een Nederlands pak moeten in mijn ogen gewoon rood, wit en blauw zijn! Groen heeft helemaal niks met Nederland te maken.
Eh, het Nederlandse gras is groen, de dijken zijn groen, onze tulpen hebben een groene steel, in de winkels vind je kaas van de groene koe, Van Gogh zag ongetwijfeld groen toen hij zijn oor eraf sneed en... hee wacht eens even, kom, hoe heet die sponsor van het Nederlandse schaatsen ook alweer? Heeft die ook niet groen als huiskleur? Wat een ontzettend toeval!
Wat een onzin zeg het gaat om traditie. De Nederlandse kleuren zijn rood, wit, blauw en oranje. Welke andere kleuren er ook allemaal in ons land voorkomen. En dat ga je niet veranderen voor een sponsor, dat is bij aegon ook niet gebeurd. Bij andere landen worden de schaatspakken ook niet ineens van kleur veranderd als er een nieuwe hoofdsponsor is.
Ja maar blauw is ook de kleur van Nederland . Bovendien was de enige echt duidelijke toevoeging van aegon de blokjes op de armen. Dat had niks met kleuren te maken.
In dit item over Konrad Niedzwiedzki zie je sommige renners van TVM (?) al in KPN-pakken fietsen, dus ik vrees het ergste... Alhoewel het zal wel gewoon even wennen.
Oow bah, dat hoop ik toch niet, zeg! Ik vind groene pakken voor Nederland ook echt heel lelijk :? Als kleur van de internationale pakken dan :wink: Als teamkleding, zoals bij TVM, vind ik het dan nog weer wat anders. Maar voor internationale pakken is dat, net wat Sabine zegt, zo niet-Nederlands. Als Italië bijvoorbeeld nou groene pakken zou dragen, zou dat nog wel logisch zijn, omdat zij groen in hun vlag hebben zitten Maar bij Nederland hoort gewoon rood-wit-blauw of desnoods oranje, vind ik dan. @Lammert: Nou ik heb nog nooit een groene koe gezien, hoor :wink: :lol:
Nou, ik kan me anders schaatspakken in Aegon-blauw herinneren, hoor. En met andere landen en hun sponsors kun je Nederland sowieso niet vergelijken, want dat gaat om veel kleinere bedragen en veel kleinere belangen. De kleuren in het Nederlandse pak niet veranderen als een sponsor daarvoor een dik pak geld neer wil leggen, lijkt me knap onverantwoord. KPN is natuurlijk geen liefdadigheidsinstelling, het bedrijf wil zoveel mogelijk profijt van de centjes die ze in het schaatsen steken.
Ik vind het onzin. In het voetbal wordt de outfit ook niet veranderd als de hoofdsponsor verandert, en daar gaat veel meer geld in om. Wat mij betreft plakken ze er drie logo's op, maar het is niet nodig om de kleuren van het pak te veranderen. Of een detail zoals de blokjes van aegon, is ook geen probleem.
Goed speuren in de supermarkt. Ze hebben allerlei soorten verantwoorde zuivel. Maar weer on topic: zo'n Nederlands pak hoeft natuurlijk niet helemaal groen te zijn, hè. Een KPN-groen streepje op de rug is toch niet zo'n ramp? Oké, het vloekt een beetje, maar is er niet een spreekwoord dat zegt: wie betaalt bepaalt?
Er gaan Belgen de overstap maken volgens Kris Schildermans: http://www.tvl.be/nl/nieuws/2010-08-12/schaatser-schildermans-stopt-ermee/
WK Columbia Er is mooie sport bezig in Guarne (Columbia). Momenteel is dag 2 van het WK bezig en deze begint met een spectaculair wereldrecord op de 300 m sprint van de Columbiaan Andres Munoz: 24.009. Hij verslaat 2-voudig WK op die afstand Joey Mantia met 0.25. Bij de dames was er op de vrijdag al een nieuw wereldrecord op de 300 m door de Columbiaanse Jercy Puello in 25.838. Ook op de andere onderdelen veel Columbiaans goud. Voor Nederland haalde Anniek Ter Haar een bronzen plak op de puntenkoers. Voor onze Zuiderburen behaalde Bart Swings zilver op de puntenkoers. Voor meer info zie http://www.patincarrera.com/guarne2010/en/index.html of http://guarne2010.jimdo.com/english/ Een live stream zou op http://guarne2010.rollersports.tv/ te zien moeten zijn.
En Mantia sloeg terug: winst op de 500 m in 39.601 (WR) en winst op de 1000 m in 1.22.202 (WR), beide keren voor Munoz. Tot slot was de 3 km aflossing voor Columbia, waar Munoz in de eindsprint Mantia net voor bleef. Bij de dames won Jercy Puello ook de 500 m in 42.841 (WR). Ook de andere onderdelen gingen naar Columbia. Beste Nederlandse prestatie was de 5e plek van Elma de Vries op de 1000 m. Vannacht om 01.00 wordt het WK vervolgd met de wedstrijden op de weg. Voor een sfeerimpressie klik hier voor een paar videos.
Op de weg was Bart Swings de grote man met 2 keer goud (afvalkoers en puntenkoers) en brons (marathon). Mantia kwam slechts tot brons op de afvalkoers. Op de 500 m en aflossing haalde hij de finale niet eens. Het was de eerste keer dat hij geen enkel onderdeel op de weg wist te winnen. Munoz won de 200 m en pakte brons op de 500m en werd daarmee de gouddelver van het toernooi. Grootste verrassing was het goud van Nieuw Zeeland op de aflossing. Bij de dames pakte Puello nog 2 keer goud (200m en 500m). Ook de andere onderdelen gingen naar Columbia (Vivas, Mendez, Martinez) De Nederlandse dames haalden brons op de 5 km aflossing (de Vries, Roosenboom, Kamminga) achter Columbia en Argentinië. Om de overheersing nog eens te onderstrepen: Columbia pakte in totaal 32 keer goud (van de 48). Zuid Korea 2e met 5 keer goud, USA 3e met 4 keer goud. België 4e dankzij Swings. In totaal haalden 16 landen medailles. Één van Swings gouden races: http://vimeo.com/16280563 De 3 km aflossing: http://vimeo.com/16194158 met toch nog een spannend slot. Wereldrecord Munoz op 300 m: http://vimeo.com/16147618 De blunder van het toernooi: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yJrGIzFpTcA&feature=youtu.be[/youtube]
O, hier zit je toch wel redelijk mis. Daar waar mogelijk wordt er, in ieder geval met het 'uit-tenue' rekening gehouden met de sponsorkleuren. Mits die bijv een hele eigen kleurstelling hebben. Zo heef Feyenoord in Opel-geel gespeeld, en Ajax lange tijd in ABN-Amro groen-geel. De laatste jaren veranderd het (uit)tenue elk jaar vanwege commerciele redenen in de shirt-verkoop. En vaak doet de kledingsponsor erg veel om zijn merktekens er goed uit te laten komen. Daarnaast is zelfs het logo van de KNVB veranderd toen deze Nike als sponsor binnenhaalde. Boze tongen (om er een woordspeling tegenaan te gooien) beweerden, dat de tong van de Leeuw opvallend veel lijkt op de 'Swoosh' van Nike.
Ik heb een vraag over inline-skaten/skeeleren en die stel ik maar hier. Zijn er wedstrijden in het inline-skaten met significante hoogteverschillen? In de Tour de France vindt ook iedereen de bergritten het interessantst om naar te kijken en misschien zou ik wel geïnteresseerd raken in het inlinen als ze ook daar bergetappes gaan rijden.
Er is een Tour de France voor inliners, een race met een beperkt aantal deelnemers waarin ook zware Alpen cols worden beklommen. Volgens mij niet een wedsrijd. Verder had je tot vorig jaar de One-eleven in Zwiterland, de zwaarste wedstrijd voor inliners over 111 km met talloze klimmen. Ook heb je de marathon van Engadin, grotendeels berg afwaarts en een klim van 2 km, waarin tijden rond de 50 min zijn gereden. In Nederland heb je de Klim van Steenwijk als zwaarste rondje. Elke ronde volle bak de bult op.