ISU Congres 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 27 apr 2022.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Duitsland, Finland en Oostenrijk zijn de landen die in seizoen 21/22 en 22/23 de juniorenwedstrijden organiseren. Waarom willen zij geen seniorenwedstrijden?
  Skøyteranking vindt dit leuk.
 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Duitsland organiseert ook talloze wedstrijden in oktober in Inzell, maar de senioren zijn er sinds het WK afstanden 2019 al niet meer geweest voor een WB of EK/WK. Met een centrale locatie (vlak naast Noorwegen, Polen, en Nederland), drie goede overdekte banen, waarvan eentje het "schaatsmecca" wordt genoemd, zou je verwachten dat je er praktisch elk seizoen wel een senioren WB of EK/WK hebt.
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dat is een goede vraag. Misschien afbreukrisico? Er komt denk ik net iets meer kijken bij het organiseren van een senioren wb. Misschien dat deze landen onvoldoende vertrouwen hebben dat ze dat kunnen. Al heeft Duitsland meer dan genoeg ervaring.
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik denk dat een senioren WB niet zoveel moeilijker is dan een junioren WK. Van 1985 t/m 2002 organiseerde Innsbruck ook bijna elk jaar een senioren WB.
 5. Kristian

  Kristian Active Member

  Why is Schaatsen.nl questioning with an asterisk if EK 2023 will be arranged in Hamar? (same point regarding junior-WK in Inzell)
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Duitsland heeft al het WK junioren plus een WB junioren. Daarbij is het het idee om kampioenschappen alleen in Inzell te doen, niet in Berlijn of Erfurt.

  Als reiskosten inmiddels een probleem zijn, is dat eigenlijk het einde van de wereldsport die schaatsen ooit was.

  Strunnikov kon in 1911 niet naar Noorwegen komen vanwege geldgebrek. Zijn we weer op dat niveau?

  En in 1890 kwam de Amerikaan Donoghue gewoon over naar Europa...
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  Dat geld een rol speelt is toch al jaren zo? Waren het niet Canadese schaatsers die zelf moesten betalen om in Heerenveen mee te kunnen doen? Omdat de bond geen geld had?

  Gebrek aan banen komt uiteraard doordat Azië niet wil door corona en Rusland en Wit-Rusland ook niet kunnen/mogen. Dat zijn omstandigheden die geen donder met geldgebrek te maken hebben en waar de ISU ook vrij weinig aan kan doen.

  Zoals al eerder opgemerkt: het ontbreken van SLC en een Duitse baan is opvallend, maar verder kun je echt niet klagen over de locaties, want er is gewoon niets anders.

  Of, nou ja... buitenbanen genoeg. Dat die nog steeds niet in beeld komen, zelfs als er door omstandigheden krapte ontstaat... dáár kunnen we over klagen.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Op Twitter blijkt dat in ieder geval Krol en Dubreuil de twee keer Calgary prima vinden maar geen fan zijn van de twee keer Tomaszów. Het niet hoeven reizen tussendoor is prettig, maar het is het alleen waard als de baan een leuke/goede baan is.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kan aan de baan liggen maar ook aan de andere faciliteiten. Als je op een bepaalde plek bijvoorbeeld een ijskoud krachthonk en een hotel met goor eten hebt meegemaakt, snap ik dat je daar als schaatser niet graag nog eens teruggaat, ook al is de ijsvloer zelf in orde.
  ZeeKoei en leenstrafan vinden dit leuk.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Misschien dat Tomaszow de baan in het tweede weekend sneller kan krijgen op basis van feedback van de schaatsers.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Tomaszów is natuurlijk ook al sneller geworden.

  Even naar de drie WB's kijken die er gehouden zijn: 18/19 – 19/20 – 21/22

  Aantal mannen onder de 35.00: 2 en 3 – 4 – 13 en 13
  Aantal mannen onder de 1:10.00: 2 – n.v.t. – 18
  Aantal mannen onder de 1:47.00: 1 – 4 – 5
  Aantal mannen onder de 6:25.00: n.v.t. – 5 – 10


  Ligt natuurlijk ook aan het feit dat het een Olympisch seizoen was dit jaar, maar dan nog. Die sprong van 2 naar 18 mannen onder de 1.10 is in 3 jaar wel opvallend. Zeker omdat een week na die 1000m in december 2018 er maar liefst 11 mannen onder de 1.10 1.09 reden in Heerenveen.
 12. Kristian

  Kristian Active Member

  In Norway one is focusing on empty january: The dutch commercial teams are to blame. They want training camps instead where they can promote their sponsors through sosial media/media. IS THIS THE (WHOLE) TRUTH?

  Slightly differently, I mainly blame the qualification system for the insufficient interest in the World Cup: You only gain national quotas in the WC to the upcoming championships. Then you have the dutch internal qualification Events. Massively popular where the commercial teams are able to promote their sponsors.

  You need means to make the WC more attractive. Today we dont see enough interest from either sponsors nor to arrange such Events. I would see a change towards personal qualification through the World Cup. Among other means: Allow the dutch commercial teams to use their own suits in the World Cup.

  But the question again: can we blame the dutch commercial teams/structure. Do they want training camps instead? What about periodisation for the skaters from other countries? Is it useful for them too with a gap of some lenght? (The gap on the calendar is by the way worst for non-europeans.)
  Laatst bewerkt: 28 mei 2022
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nu het WK afstanden pas na de WB finale is, zou kwalificatie kunnen op basis van alle 6 wereldbekers ipv de 4 voor kerst. Samen met het voorstel de WB ranking veel meer te laten tellen dan de tijden, betekent het dat het best moeilijk zal worden voor Nederlanders om na kerst nog in te stromen. Dus dat de deelnemers voor het WK bijna zeker al Wereldcups voor kerst gereden moeten hebben. Daarentegen zal 1 wereldbeker overslaan wel moeten kunnen.
 14. A few years ago, I asked Mr Filipic of the Austrian federation if they would apply for a senior World Cup in the future. The answer:

  "Zur Zeit haben wir keine Pläne, aber vielleicht in Zukunft. Es ist immer eine Finanzierungsfrage."
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De Russen hadden hun interne congres afgelopen dagen. De huidige voorzitter Kravtsov werd uitgedaagd door oud-wereldkampioen Nikolaj Guljajev en Vadim Morozov. Omdat Kravtsov dreigde te verliezen, verplaatste hij op het allerlaatste moment de plek van het congres, met een nieuwe aanmeldingsprocedure. Omdat afgevaardigen uit het hele gigantische land komen, dreigden er een heleboel niet te kunnen stemmen. Uiteindelijk werden ze wel toegelaten. Het beleid van de afgelopen 4 jaar werd afgekeurd, en Guljajev werd verkozen als de nieuwe president met 34 stemmen tegen 21 stemmen voor Kravtsov. Kravtsov kreeg nog een erevoorzitterschap aangeboden, maar dat weigerde hij.

  In de berichtgeving hierover ook het bericht dat Russen en Wit-Russen toch mee mogen doen aan het ISU-congres dat morgen begint. En ook verkozen zouden kunnen worden. Zie ik verder nog nergens bevestigd.
  strawbale vindt dit leuk.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  Wat ik begreep is dat ze momenteel niet geweigerd kunnen worden, want daar moet het congres zelf over beslissen, dus dat is morgen het 1e punt waarover gesproken (en gestemd) gaat worden.
  strawbale vindt dit leuk.
 17. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Opening van het ISU-congres. De Russen en Wit-Russen mogen meedoen en gekozen worden. Het ISU-bestuur vond het te tricky om ze er uit te kiepen (want misschien juridisch niet houdbaar en dan zou hele congres niet geldig zijn). Moties van Oekraiene en paar andere landen om Russen er alsnog uit te gooien haalden geen 2/3 meerderheid.

  Vervolgens begonnen de vragenuurtjes over alle voorstellen, gesplitst in de kunstrijdtak en de hardrijdtak. Bij het hardrijden mocht de Rus (!) Kibalko de langebaan-voorstellen toelichten.

  Omdat het er bedroevend weinig waren, was men daar in een kwartiertje doorheen. Belangrijkste suggestie daarbij uit de zaal was om de beperking van het aantal coaches dat op het ijs mag, alleen te laten gelden voor grote wedstrijden, niet voor gewone clubraces.
  Dat was ongeveer het niveau dus.
  Laatst bewerkt: 6 jun 2022
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Dag 2 is inmiddels halverwege. Gistermiddag de rapporten van de juridische commissie en het financiële overzicht. Ik blijf me er over verbazen dat ze uit TV-rechten wereldwijd, met alle onderdelen tesamen, nog geen 10 miljoen per jaar binnen weten te halen.
  Vanochtend werd het voorstel van de Baltische staten weggestemd om de leeftijdsgrens bij verkiezing voor bobo's te verhogen van 75 naar 80 jaar. Daarmee moet de Russische voorzitter van de kunstrijdsectie dus weg.

  Verder discussies over meer reclame mogelijk op de pakken. ISU is niet voor. Want oei oei als dat eens zou opvallen.
  Wat er wel door lijkt te komen is een afgezwakt Nederlands voorstel dat de reclame die langebaners nu op hun cap hebben, ook op de helm gedragen mag worden.
  En daarna werden de discussies intens over verhoging van de minimumleeftijden voor de schaatsers. Heb die niet gevolgd, maar zag al doorspoelend nog geen stemming daarover.

  Je kunt alles terugkijken via het YouTubekanaal van de ISU overigens. Inclusief gehannes met stemkastjes en administratief gekluns.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Is dat inclusief het kunstrijden?
 20. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

Deel Deze Pagina