ISU Congres 2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 30 apr 2024.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Op velerlei verzoek even de simulatie gedaan wat deze nieuwe regel zou hebben betekend voor de kwalificatieranking van de allround en sprinttoernooien. Dit gaat alleen om de ranglijst, ik heb geen rekening gehouden met de quota die op basis van vorige WKs werden toegewezen.

  Dit zijn de quota volgens de nieuwe regeling. Tussen haakjes het verschil met de oude regel.

  Heren allround:
  NED 3 (=) ITA 3 (=) NOR 3 (=) JPN 3 (+2) CAN 2 (+1) USA 2 (-1) CHN 2 (=) GER 2 (+2) FRA 1 (+1) BEL 1 (=) SUI 1 (=) AUT 1 (=) KOR 0 (-1) KAZ 0 (-1) DEN 0 (-1) NZL 0 (-1)

  Lijkt vooral voordelig voor de grote landen. Overigens zou het Nederland niet eens veel helpen. Volgens de oude methode kwam de 3e Nederlander op plek 20. En volgens deze methode op plek 19. Het zegt wel iets hoe ver Nederland is weggezakt bij de heren allrounders.

  Dames allround
  NED 3 (=) CAN 3 (=) JPN 3 (=) CHN 3 (=) USA 3 (+1) SUI 2 (=) NOR 2 (-1) ITA 1 (=) BEL 1 (=) CZE 1 (=) KAZ 1 (=) POL 1 (=)
  Hier bijna geen wijzigingen.

  Heren sprint
  USA 3 (=) NED 3 (=) JPN 3 (+1) CAN 3 (+1) POL 3 (=) KOR 3 (=) CHN 3 (+1) NOR 2 (=) EST 1 (=) ITA 1 (-1) BEL 1 (=) GER 1 (-1) ESP 1 (=) TPE 0 (-1)

  Dames sprint
  USA 3 (=) JPN 3 (+1) NED 3 (=) KOR 3 (=) CHN 3 (+2) CAN 3 (+2) POL 2 (-1) KAZ 2 (-1) AUT 1 (=) NOR 1 (-1) GBR 1 (=) ITA 1 (=) BEL 1 (=) GER 1 (=) TPE 0 (-1) DEN 0 (-1)
  Ook hier duidelijk winst voor de landen met een brede selectie.
  Kristian vindt dit leuk.
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Kristian vindt dit leuk.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Fantastisch idee van de ISU weer, God verhoede dat je eens twee ritjes extra in de B-groep hebt omdat je landen met kans op plaatsing voor EK/WK allround/sprint een extra startplekje geeft!
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Eerste dag van het ISU-congres. In het algemene deel laat voorzitter Jae-Youl Kim zien, dat er afgelopen jaar veel is nagedacht om het schaatsen populairder te maken. Met heel veel drive presenteert hij de plannen.

  Voor de langebaan al een mooi plan: om het jaar af te ronden met een allround-wedstrijd op een buitenbaan. En het liefst op een baan die mooie plaatjes oplevert; misschien wel op natuurijs. Met daarbij ook publieksparticipatie. Bijvoorbeeld als onderdeel van de Weissensee-weken.
  VorstM en EenBrabander vinden dit leuk.
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Na de lunch ging het uitgebreid over de persoonlijke veiligheid van de schaatsers in omgang met trainers etc. Vervolgens kwam de financiële rapportage aan bod. De ISU kreeg de afgelopen jaren minder geld uit TV en sponsorinkomsten en de plannenmakerij is er op gericht om dat weer te laten stijgen. Dus zijn er vooral aanpassingen nodig om het voor TV aantrekkelijker te maken. De Nederlandse voorstellen, die er vooral op gericht zijn om de wedstrijden langer te maken, staan hier meestal haaks op. Ik verwacht dan ook niet dat die heel veel kans maken.

  Vervolgens was er een vragenuurtje, apart voor de kunstschaatssectie en de hardrijdsectie. Bij de laatste mocht Nick Thometz als voorzitter van de Technische Commissie de voorstellen toelichten. Omdat er weinig echte voorstellen lagen voor de langebaan, ging dat vlotjes. Alleen Christian Breuer namens de Duitsers en iemand van de KNSB stelden vragen. Het langst ging het nog om de enkel, waar straks de transponders om moeten. Of dat wel echt de enkel was en niet het onderbeen.
  Nou ja, dat was ongeveer het niveau. Daarna kwamen de shorttrackers die wél al heel veel verbeteringen aandroegen, maar dat laat ik zitten.

  Je kunt het congres live volgen (maar midden in de nacht) en ook terugzien op het Youtube kanaal van de ISU.
  Duif vindt dit leuk.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Dag 2 werd besteed aan de voorstellen over het interne functioneren van de ISU. Omdat een Oostenrijkse shorttrack-official na een ruzie met de technische commissie shorttrack allerlei kansloze voorstellen had ingediend en die uitgebreid wilde toelichten, duurde dat lang. En toen ook nog eens het elektronische stemmen niet werkte en elk voorstel beslist met het opsteken en tellen van groene of rode kaarten, schoot het helemaal niet op.
  Niets spectaculairs voor de langebaan. Wel komt er volgend jaar een extra congres met een voorstel om alle statuten en regelgeving in 1 keer te moderniseren.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wanneer stemmen ze over dat voorstel van de ISU Outdoor Classic Allround?
  Eagle vindt dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De KNSB heeft voorstel 66 (jaarlijks WK sprint/allround) teruggetrokken na een gesprek met de ISU over hun visie. Dit is na ongeveer 1 uur en 6 minuten.  Zou die buitenbaanklassieker er iets mee te maken hebben?

  Edit: ook de terugkeer van 2 x 500m gaat niet door. Er werd nog een aangepast voorstel ingediend om de snelste tijd van de twee 500 meters te tellen in plaats van de optelsom, maar het mocht niet baten.
  Laatst bewerkt: 12 jun 2024
 9. Kristian

  Kristian Active Member

  No more 4cc after 2027. Mixed Gender Relay medal event. Still one 500m i Championships. Still allround in the Junior Worlds . New qualification system for Allround/sprint approved.

  "Outdoor Classics" the big new thing. Few details revaled. Still in an intitial phase apparently.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Has anything been said about the Allround Classic other than what we knew from Monday’s presentation?
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Also - if they’re going for more outdoor skating, will World Cup 4 be held in Lake Placid?
 12. Kristian

  Kristian Active Member

  Waiting eagerly for news! :)
  Schaatsen.nl, NOS, AD etc
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Jammer dat het niet tot een stemming is gekomen over een jaarlijks WK allround. Dit was de kans om het formeel vast te leggen in de statuten. Nu is het aan de ISU om voorstellen. Als ik zo de hoofdlijnen van die visie voor 2030 bekijk, heb ik niet veel hoop dat daar een jaarlijks WK allround bij zit. Liever nieuwe, snellere, spectaculaire formats. Ik vrees dat het aangekondigde outdoor-event meer een gala-event wordt met nostalgische ouderwetse dingen (natuurijs, houten schaatsen, allroundwedstrijdje). Dat is dan misschien wel een jaarlijks event, maar dat zal dan komen in plaats van het 2-jaarlijks WK allround (en EK allround) en niet als extra event.

  M.b.t. de gemengde estafette waarschuwden federaties wel dat verzekeraars langebaanschaatsen inmiddels als gevaarlijke sport gaan zien en dat daarom verzekeringen duur en/of geweigerd kunnen worden.
 14. Kristian

  Kristian Active Member

  IF we get an Outdoor WK-Event every other year on locations like Medeo, Weissensee, Lake Placid and Lake St. Moritz it would be great.
  .. but more is needed for Speed Skating. ISU should have greater Visions. They have offensive plans for the Short Track World Cup. Give me a call, i have a suitable model that can implement an Outdoor Classic in early January every other year. ;)
  Laatst bewerkt: 13 jun 2024
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De allround classic kan toch niet in plaats van het EK/WK allround en sprint komen?

  We hebben het meer over het allrounden dan over het sprinten, maar er is nou ook een WK sprint. Als de allround classic wordt ingevoerd als vervanging van het EK/WK allround en sprint, hebben we geen internationaal sprinttoernooi meer.

  Hoewel het sprinttoernooi als overbodig gezien kan worden omdat het WK afstanden bestaat, zie je toch regelmatig winnaars die dat jaar geen WK-afstanden-titel halen. Ning in 2024, Leerdam in 2022, Shinhama én Takagi in 2020, Kulizhnikov én Kodaira in 2019, Verbij in 2017, noem maar op.

  En als ze echt niet meer allround en sprint willen, kunnen ze beter het EK afschaffen. Ik heb liever elk jaar een WK allround en sprint dan wat er nu is. De afgelopen EK's voelen net wat te veel als medailles weggeven aan Nederlanders.
 17. Kristian

  Kristian Active Member

  No. and not in the "Urgent Matters either. Thus this is in some kind of initial phase as part of "Vision 2030".
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, en daarom is het jammer dat Nederland dat niet als alternatief naar voren heeft gebracht: geen Ek en een jaarlijks allround/sprint-WK. De 4cc wordt immers ook afgeschaft, dus dit zou best kansrijk zijn.
  Maar nu is het hopen dat het in de Visie 2030 een plek gaat krijgen. (*En dat verwacht ik niet, eerder het omgekeerde *).
 19. Kristian

  Kristian Active Member

  The ISU are looking for alternatives instead of 4CC it was said. My solution seems suitable: Award 4CC and EK medals in one (WC3) of the WC Events. No travelcosts added among several other gains. Abolish EK allround and Sprint in place of an Outdoor WK-Classics (Which includes the Sprint Samalog).
  Laatst bewerkt: 13 jun 2024
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Awarding 4CC / ECh medals in a World Cup removes the "Championship feeling" of a tournament. Also - how would that work with A and B-groups?
  Yuskov vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina