Kalender marathon 2013-2014

Discussie in 'Marathon' gestart door SprintMaster, 13 okt 2013.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De wedstrijden zijn weer begonnen. De kalender:

  Marathon Cup:
  12-10 Amsterdam
  19-10 Heerenveen
  26-10 Deventer
  2-11 Utrecht
  9-11 Den Haag
  16-11 Haarlem
  23-11 Eindhoven
  30-11 Hoorn
  7-12 Assen
  14-12 Alkmaar
  21-12 Breda
  28-12 Enschede
  11-1 Groningen
  18-1 Tilburg
  22-2 Heerenveen
  1-3 Amsterdam

  Overige wedstrijden:
  21-11 Dronten (Nationale wedstrijd)
  5-1 Dronten NK
  25-1 tot 1-2 Weissensee Grandprix 1 en 2 + Open NK
  8-2 Flevonice Grandprix 3
  15-2 Falun Grandprix 4
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  In de wedstrijd van Amsterdam in de regenbuien won Gary Hekman (inmiddels flink wat kilo's kwijt) vrij makkelijk de eindsprint voor Stroetinga en Bob de Vries. Huisman met een 4e plek komt weer terug op nivo. Francolini meteen top 10 na een vervelende valpartij eerder deze maand, Contin reed voor het eerst in het BAM pak en werd 13e. Bij de dames winst voor Irene Schouten voor Van der Wal, Janneke Ensing en Elma de Vries. Titelverdedigster Mariska Huisman deed niet mee ivm de Holland Cup. De eerste leiderstruien zijn dankzij de tussensprints voor Stroetinga en Van der Wal.
  PS: in de uitslag van de B's zie ik opvallende namen: Uytdehaage (47e) en Kai Reus (50e).
 3. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Jochem Uytdehaage heeft vorig seizoen goed gepresteerd op regionaal niveau (baancompetitie in Utrecht en het 6-Banentoernooi in Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland) en heeft hierdoor promotie naar het landelijke niveau verdiend. Kai Reus had ook vorig seizoen een nummer en reed toen een aantal marathons. Voor zijn wielercarrière was Kai Reus ook marathonschaatser en mocht gaan promoveren in het landelijke peloton toen hij juniorenwereldkampioen werd en voor het fietsen koos.
 4. Svenfan1

  Svenfan1 Active Member

  Nog twee wielrenners gevonden, die zelfs voor Rabo Development Team uitkomen: Jasper Bovenhuis (10e!) en Derk Abel Beckeringh.
 5. H2O-s

  H2O-s Active Member

  En Tom Jelte Slagter (http://www.schaatspeloton.nl/database/cv.php?naam=Tom Jelte Slagter) won in het verleden zelfs een marathon in de Eerste Divisie voor hij de stap naar de Rabo-profs maakte.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Berga, de Vries en Stroetinga rijden de laatste 3 wedstrijden van de Marathon Cup wel volgens het artikel. De langebaners bereiden zich voor op Sochi.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat snap ik. Maar ik vroeg me af of ze daarna ook nog de Weisensee en Falun rijden of niet. Het artikel lijkt er op te wijzen dat dat niet zo is (anders zou dat trainingskamp daar toch ook wel voor zijn?)
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik verwacht dat de door mij genoemde 3 wel de Weissensee zullen rijden, Bergsma doet er denk ik verstandig aan om dit keer over te slaan. Falun slaan ze denk ik sowieso over.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  Mooie wedstrijd gezien in Groningen. Vooral het moment dat de kopgroep een ronde voorsprong pakte was prachtig. Lekker chaotisch ook.
  4 man op kop, 7 man in de achtervolging. Rijders uit het peloton die zich laten zakken om hun ploeggenoten te helpen. Hier en daar nog een losse rijder. En wat er dan nog over is van het peloton was in tweeën gebroken. Dus overal op de baan reden wel mannen en het was totaal niet meer bij te houden wie er nou bezig was een ronde voorsprong te pakken en wie niet.

  Gelukkig: op moment dat de kopgroep het achterste peloton bijhaalde, had dat achterste peloton ook net het voorste peloton weer bijgehaald. Min of meer dan, maar doordat het zo dicht bij elkaar zat viel het ineens helemaal stil en hadden we weer een compact peloton. Met 11 man die een ronde voorsprong hadden. Dat was weer overzichtelijk :)

  En de laatste 10 ronden van de kopgroep ook mooi. 4 man rijden weg, de rest gaat naar elkaar koekeloeren. De ruggen werden gerecht. Dan denk je: die 4 zijn weg. Niet dus, want de achtervolging werd toch nog ingezet en met succes. En vervolgens wint Hekman de sprint.

  Leuk om eens bij de zijn. Volgend jaar maar weer :)
  SprintMaster en Tsuki vinden dit leuk.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Hoe vond je de dameswedstrijd? Las op schaatsen.nl dat er veel geduw was in de finale. Het klassement ligt nog open: Huisman weer aan de leiding met 5 punten voor Ensing. Van der Wal 3e op afstand. Bij de heren De Vries nog ruim voor op Stroetinga, Vreugdenhil 3e.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  Dat geduw weinig van gemerkt, behalve dat Irene Schouten en haar ploeggenoot (Kelly Schouten?) het daar over hadden na de finish, waar ik zo'n 2 meter vandaan stond.
  Op dat moment was ik trouwens te beleefd... Irene was in gesprek met haar coach en teamgenoot en werd vervolgens naar het podium geroepen. Ik stond er 2 meter van af en heb geen foto van mij met de winnares kunnen maken. Toch jammer :p

  Rest van de dameswedstrijd was ook leuk om te zien: veel pogingen om weg te komen, maar niemand die dat echt lukte. Maximale voorsprong halve ronde denk ik? Misschien niet eens.
  In die zin was de mannenwedstrijd dus spectaculairder om te zien. Maar dat zal ook wel eens andersom zijn vermoed ik.
 13. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik was er een paar weken geleden in Breda bij en dat geduw en getrek viel mij toen ook op. Echt vechten om er tussen te komen, waarbij een duwtje niet geschuwd werd.

Deel Deze Pagina