Kampioenschappen over een paar jaar (seizoenen 2023-2027)

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 apr 2022.

 1. Forza

  Forza Active Member

  Het is waarschijnlijk lastig te meten. Het lijkt me in ieder geval geen goede zet geweest om de internationaal gezien de meest geliefde afstand (de 500m) zoveel minder te rijden. Allround vind ik lastig te beoordelen, maar het lijkt me dat wereldwijd gezien er toch wel vraag moet zijn naar een jaarlijks WK Sprint.
 2. Kristian

  Kristian Active Member

  Without WK allround each season I am afraid you will lose Norway.
 3. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Even hardop nadenkend waarom wij niet elk jaar een WK afstanden en een WK allround en sprint kunnen hebben? Welke titels staan er nu jaarlijks op het spel?
  Kijk eens naar het atletiek, waar je behalve nationaal kampioen, ook Europees kampioen én wereldkampioen kan worden. En dat op de 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 5km, 4x100m, 4x200m, 4x400m, 110 horden, 200 horden, 400 horden, hoogspringen, polstokhoogsprinen, verspringen, hink-stap-sprong en zélfs een combinatie daarvan op de meerkamp en zelfs de tienkamp! En zelfs dan mis ik waarschijnlijk nog een hele hoop, zoals de steeplechase bijvoorbeeld.

  En dan het zwemmen! 50m schoolslag, 50m vlinderslag, 50m vrijeslag, 50 rug, 100m ... Enfin, je snapt mijn punt. Overal titels genoeg. Te veel zelfs. En in het schaatsen is om het jaar een afstandstitel. En het andere jaar een allround/sprinttitel.

  Snel terug met het jaarlijkse WK allround!
  ZeeKoei, Khlebnikov en Kristian vinden dit leuk.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, maar in atletiek kun je geen EK en WK worden in hetzelfde jaar.
  een allround titel bij het hardlopen bestaat niet, als je dan toch de vergelijking wil maken. Je kan de individuele afstanden vergelkijken, en de estafette in het atletiek met de TP, en dan bv. de marathon met de MS. De tienkamp is ongeveer het equivalent van een allroundtitel waar je langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen, en ijshockeyen combineert.

  Eigenlijk is de beste vergelijking het skien, waar je een allroundtitel hebt (de combinatie) en waar specialisten op 1 discipline soms ook de titel op de combinatie winnen, maar er ook specialisten op de combinatie zelf bestaan. En ook bij het skien duren 'afstanden' lang omdat steeds een enkeling naar beneden gaat.
 5. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dan vergeet je ook nog de korte- en langebaan!
  Maar het heeft inderdaad iets weg van gezeik, dat gezever over het aantal WK-titels. Een WK Allround is nota bene maar 1 titel.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het zwemmen heeft al helemaal veel onderdelen. Michael Phelps haalde in 2008 acht gouden medailles, wat een record is. Als je echter kijkt naar het aantal onderdelen dat is het 47% van de gouden medailles die er te halen zijn (openwaterzwemmen niet meegerekend), en dat is nauwelijks beter dan Schoutens 3 van de 7 afgelopen jaar.

  Die ene extra WK allround en sprint titel per twee jaar zou geen enkel probleem moeten zijn.
 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Van zwemmen vind ik persoonlijk dan ook dat er allang gesneden had moeten worden in het aantal onderdelen. Maar ja, de sport is populair, en ook vooral bij alle ‘grote’ landen, dus dat gaat niet gebeuren. Lijstjes van olympiër met meeste medailles zijn leuk, maar je kan ruim 20x goud nauwelijks serieus nemen, om nog maar te zwijgen over alle estafettes
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Weer een update op de ISU-site. Er wordt niet meer gevraagd om aanmeldingen voor het EK 2024. Dit was oorspronkelijk gepland in Kolomna, maar gaat daar uiteraard niet door. Zo te zien zal de ISU in maart gaan beslissen waar het volgend jaar gehouden wordt. Voor het EK shorttrack 2024 wordt nog wel een oproep gedaan. Daar blijkbaar nog geen aanmeldingen voor.

  Voor de toernooien nog verder in de toekomst nog geen beslissingen. Zoals ze zelf verklaren is de ISU bezig met een langjarige agenda voor de wereldbekers en zullen WKs en EKs worden toegekend aan die landen die ook wereldbekers willen organiseren. Iets zegt mij dat dat niet uit rijkdom is. Het lijkt er meer op dat bijna niemand nog wereldbekers wil organiseren, en dat ze dat straks dus tegen hun zin moeten gaan doen, omdat ze anders geen WK of EK krijgen. En dat de ISU ze daar nu al op wil vastpinnen.
  mi vindt dit leuk.
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  In een artikel in de krant van vorige week las ik dat men wel weer denkt aan World Cups op buitenbanen. Dit zou al op korte termijn gaan gebeuren. Verder legde Dijkema uit dat men in Japan zat met veel kunstrij evenementen waardoor er geen langebaan wedstrijden gereden konden worden. In China zat men nog met de strenge corona maatregelen.
 10. Trymare

  Trymare Active Member

  Are the world cup locations next season known?
 11. Trymare

  Trymare Active Member

  When will they announce next seasons world cups?
 12. Duif

  Duif Well-Known Member

  April of Mei waarschijnlijk.
 13. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Hoop eigenlijk vooral dat we weer eens naar Italië gaan. Ook zou Noorwegen onwijs goed zijn, met al die nieuwe kanonnen. Überhaupt is het daar vaak sfeervol, dus dat is top! In Nur Sultan zijn we al een tijdje niet geweest, dus daar verwacht ik ook wel een tripje naar toe. Zullen we weer eens naar Azie gaan? Of Quebec wellicht? En komt die tweede 500m weer terug?

  Nu al bezig met volgend jaar, maar eerst het toetje nog deze week? Of het absolute hoofdgerecht. Want dan is het eindelijk écht maart!
 14. Wim81

  Wim81 New Member

  Medeo zou alle schaatsers interesseren denk ik
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Voor volgend jaar is de kalender nu:

  5/7-1 EK afstanden. Plek onbekend. Was Kolomna. De ISU vraagt niet meer naar aanmeldingen, dus daar hebben ze een kandidaat voor. Zou zomaar Heerenveen of Noorwegen kunnen worden?
  12/14-1 4CC. Salt Lake City (USA)
  19-1/1-2 Olympsche jeugdspelen. Gangneung (KOR)
  3/4-2 WB junioren. Hachinohe (JPN)
  9/11-2 WK junioren. Hachinohe (JPN)
  15/18-2 WK afstanden. Calgary (CAN)
  8/10-3 WK allround/sprint Inzell (GER)

  Hoe dan de wereldbekers?

  Dan zou je zeggen dat de WB-finale op 1/3-3 wordt en wel in Europa (Heerenveen?)
  En verder? Oost-Azië valt voor januari af vanwege de juniorenwedstrijden. En die hebben vast geen zin om ook in de herfst nog wat te doen.
  Dat geldt vast ook voor Calgary en Salt Lake City, die ook al toernooien hebben. Je zou er voor kunnen kiezen om in januari in Amerika te blijven en daar nog 2 wereldbekers te doen (Milwaukee, Quebec of een buitenbaan (Lake Placid?)).

  Dan hebben we nog 4(?) wereldbekers in de herfst. Misschien een Centraal-Azie trip naar Kazakhstan (Astana, Medeo) en Urumqi? Politiek niet te stabiel allemaal (midden in Oeigoeren-gebied) .
  Dan dus alles in Europa (Hamar, Tomaszow, nog een keer iets in Duitsland? nog een keer Heerenveen?) Of volop naar buiten (Zweden, Finland, Italië)?
  Als die landen tenminste willen organiseren.....
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Aan de andere kant: als de Koreanen de baan in Gangneung weer helemaal aanslingeren doen ze dat vast niet alleen voor de jeugdspelen. Dan kun je net zo goed de week ervoor of erna een WC (of andere internationale wedstrijd) organiseren.
  De Keizer en EenBrabander vinden dit leuk.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik denk dat ik een Wereldbeker-dubbel in Gangneung niet eens zo'n gek idee zou vinden. Alleen is dat nogal moeilijk in te passen bij de andere wedstrijden, tenzij die deels tegelijk is met de juniorenwedstrijden. Maar dat was dit seizoen ook al zo.
 18. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Martin Hersman had het er gisteren over dat er een wedstrijd zal zijn in Québec.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 19. Trymare

  Trymare Active Member

  Actually i have heard some rumours that they want to build an indoor ice rink at one of Mount Everests bace camps. About 5-6k meters over sea level. I dont know if its true, but you never know. If they have world championships there, we would get very good world records.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  No, we wouldn’t, since skaters would be out of breath while doing their warming-up.
  Trymare vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina