Kampioenschappen over een paar jaar (seizoenen 2023-2027)

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 apr 2022.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik sprak Patrick Roest bij het WK allround en hij zei dat het waarschijnlijk twee keer Calgary achter elkaar zou worden, net zoals vorig seizoen. Maar goed, ik weet ook niet waar hij die info vandaan heeft en hoe betrouwbaar dat exact is.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Volgens mij zei Martin Hersman in één van de uitzendingen toen het over de thuisbaan van Jordan Stolz ging, Milwaukee dus, dat de daar voor volgend seizoen geplande WB wedstrijd verplaatst zou worden naar SLC.
  Maar misschien wordt het inderdaad wel 2x Calgary. Logistiek en financieel wel begrijpelijk.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik had het in ieder geval wel leuk gevonden als er een 3e WB wedstrijd voor de jaarwisseling op de kalander had gestaan. Is nu best ruimte voor. Meestal zijn het er zelfs 4 en dat is er dan wat mij betreft weer één teveel.
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat zou echt heel slecht zijn: een baan die uit elkaar valt van ellende en waar men geen fatsoenlijk ijs meer kan neerleggen zoals we weer zagen op het WK afstanden. Dan is Milwaukee of Quebec toch veel beter?
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  In het document van de ISU staat dat hij nog steeds aan de USA is toegewezen: World Cup 4 January 31-February 2, 2025 (TBC), USA

  Vanuit cynische/Nederlandse blik: als je de trip naar Azie overslaat en niet geinteresseerd bent in/kansloos bent voor selectie voor een sprint of allroundtoernooi, hoef je pas eind januari echt aan de bak.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Schermafbeelding 2024-03-20 om 12.56.39.png

  Zou dit niet een leuke plek zijn voor een WB?
  proeme en Duif vinden dit leuk.
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zeker. Quebec was een voltreffer dit jaar, qua omstandigheden qua publieke belangstelling. in Milwaukee zijn we al héél lang niet meer geweest, en Milwaukee is toch altijd de bakermat van het Amerikaanse schaatsen geweest.
  Er is ook nog een baan in Canada waar ik wel eens graag een WB wedstrijd zou zien. Die in Fort St John. Geboorteplaats van St Johnny van 't Schip. Gelegen op ruim 600m hoogte, dus als ze er een beetje ijs kunnen maken moeten er ook snelle tijden mogelijk zijn.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik vermoed dat Fort St. John niet wordt gebruikt voor wereldbekers vanwege de grote hoeveelheid palen die tv-beelden in de weg zitten. Milwaukee heeft ook wel palen maar geen loopbrug.
  [​IMG]
  fransvanbakel, chicagodude en Duif vinden dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Pools artikel over het testevent voor de OS in Milaan dat naar Polen is verplaatst.

  https://sport.tvp.pl/76671154/organizatorzy-io-nie-podolaja-proba-olimpijska-przeniesiona-do-polski

  Vertaling (met het AI-programma DeepL):


  OS-organisatoren kunnen het niet aan! Olympische proef verplaatst naar... Polen

  De Italiaanse organisatoren hebben een preolympisch probleem. De arena, die de schaatswedstrijd op de Spelen van 2026 moet organiseren, zal niet op tijd worden gebouwd. De wereldbeker in Milaan in februari gaat daarom niet door. De Internationale Schaatsunie en de Poolse schaatsbond hebben officieel bevestigd dat de Olympische proef wordt verruild voor een wedstrijd in Zakopane.

  Onze nieuwe arena in Zakopane moet ook nog gebouwd worden. Maar iedereen is vol goede moed; in tegenstelling tot de Italianen zouden we op tijd moeten zijn. - Voor zover we nu weten, is de realistische opleverdatum voor Zakopane eind september of begin oktober", zegt Konrad Niedźwiedzki, sportdirecteur van PZŁS.

  Dat is goed nieuws, want de nieuw gebouwde hal krijgt een stevige 'vuurdoop'. In november en december worden er twee wereldkampioenschappen schaatsen voor junioren gehouden. Het recht om deze te organiseren, evenals de Europese kampioenschappen van 2026, werd vorig jaar al bevestigd.

  We weten nu dat er nog meer vervolgingen zullen komen. En op een nog hoger niveau. Zakopane is in februari gastheer van de allereerste wereldbeker schaatsen voor senioren. De Poolse organisatoren vervangen... een preolympische proef.

  - Op de kalender stond oorspronkelijk een preolympische proef in Milaan gepland op deze datum. Maar de organisatoren konden niet op tijd komen. Dus ontvingen we een voorstel om de wedstrijd te verplaatsen naar Zakopane. Dit verzoek werd gedaan door vertegenwoordigers van verschillende landen. Natuurlijk is de arena in Zakopane ook in aanbouw, maar we hopen dat alles daar volgens plan verloopt," legt Niedźwiedzki uit.

  Waar is de preolympische test?
  Uiteraard kan de World Cup in Zakopane niet worden beschouwd als een pre-Olympische test. - Eerlijk gezegd weet ik niet hoe ze dit gaan oplossen. De test zal zeker niet plaatsvinden als onderdeel van de World Cup. Ik denk dat de Internationale Schaatsunie een datum zal zoeken voor een andere wedstrijd op de Olympische baan. Al zou het me niet verbazen als deze pas heel laat de beschikbaar is om te testen," aldus de sportdirecteur van het IOC.

  In het verleden werden preolympische proeven "met pracht en praal" gehouden, meestal als een wereldkampioenschap een jaar voor het doelevenement. We hadden al een uitzondering in Peking, waar de kampioenschappen werden afgelast vanwege de Covid-19 pandemie, en in plaats daarvan werd een paar maanden later een testevenement buiten de kalender om georganiseerd. Er deden vooral lokale atleten mee, vergezeld door schaatsers uit het derde pak van de Nederlandse nationale ploeg.

  Waarom is Zakopane zo populair?
  Maar als het circuit in Zakopane de verwachtingen waarmaakt, zullen weinigen het racen in Milaan missen. Niet alleen de Polen verwachten veel van het complex in de regio Małopolska. Dankzij de ligging hoog boven de zeespiegel kunnen we verwachten dat de baan een van de snelste van Europa zal zijn.

  Kalender voor het schaatsseizoen 2024/25 [edit]:

  22-24 november, wereldbeker in Nagano
  29 november - 1 december, Wereldbeker in Peking
  10-12 januari, Europese kampioenschappen in Heerenveen
  24-26 januari, wereldbeker in Calgary
  31 januari - 2 februari, wereldbeker in Milwaukee
  21-23 februari, wereldbeker in Zakopane
  28 februari - 2 maart, wereldbeker in Heerenveen
  13-16 maart, wereldkampioenschappen afstanden in Hamar

  Junioren
  30 november - 1 december, wereldbeker junioren in Zakopane
  7-8 december, wereldbeker junioren in Zakopane
  1-2 februari, wereldbeker junioren in Collalbo
  7-9 februari, wereldkampioenschappen junioren in Collalbo
  Laatst bewerkt: 2 apr 2024
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 10. Yorick_1996

  Yorick_1996 Member

  Je kalender klopt niet helemaal; zowel Zakopane als Heerenveen zijn wereldbekerwedstrijden en niet wereldkampioenschappen
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat lijstje komt uit het Poolse artikel en is dus niet goed vertaald door het AI-programma dat ik heb gebruikt. Er waren wel meer foutjes (zo werd het Poolse woord "schaatsen" soms vertaald als "schansspringen"), maar deze heb ik gemist. Dat is wel vreemd, want ik had wel gezien dat alle wereldbekers junioren vertaald werden als "wereldkampioenschappen junioren".
 12. Ko Savabli

  Ko Savabli Well-Known Member

  Poe ... ik had nu al heel veel zin in het volgende seizoen, maar van deze kalender word ik niet bepaald enthousiast ... Naar Zakopane kijk ik erg uit, al is de reden waarom ze daar naartoe uit moeten wijken helaas weer wat triestig. In de maanden November, December en Januari tel ik maar 3 weekenden waarin de liefhebbers alle wereldtoppers aan de start kunnen zien? Drie? In drie maanden? Zie ik dat goed? Nou, vier dan, met die Amerikaanse WB erbij. En dan pas dat "veel te" belangrijke WK Afstanden ergens half maart? Wie verzint zoiets? En waarom? Schaatsen is toch een wintersport? Hou die allergrootste wedstrijd waar iedereen het op de baan en in de media het maandenlang over gaat hebben dan ook in de "winter".

  Nou ja ... hopelijk ligt er dat weekend nog een dik pak sneeuw in Hamar ... en is het hier dan geen 15 graden ...
  SprintMaster, EenBrabander en Duif vinden dit leuk.
 13. Yorick_1996

  Yorick_1996 Member

  Aah sorry! Niet helemaal goed gelezen!
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik heb het foutje inmiddels ook het oorspronkelijke bericht gehaald ;)
 15. Kristian

  Kristian Active Member

  ...
  Laatst bewerkt: 4 apr 2024
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  English please.
 17. Kristian

  Kristian Active Member

  Sorry, tried to edit, but my phone then insisted to translate everything to Norwegian
  Laatst bewerkt: 4 apr 2024
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

 19. Kristian

  Kristian Active Member

  Ok, we dont get more World Cup Events than those already planned.

  Experiment: Change NK allround and -sprint around x-mas into both NK and EK. Then change the planned EK in the beginning of january, also held in Thialf, into the single distance version. Participants allround: 24, sprint: 28. Half Dutch and half foreign participation. Qualifications: I tend to like personal qualifications, but lets not make too many changes on such a short notice. Use the WCKT for your qualification to the single distance version, WC1 and 2 then decide the national quotas. EK allround/sprint: You must decide which 12/14 skaters you choose :) The foreigners: National quotas decided partly through the results from Inzell this year, with some additional places gained through WC1 and 2 (1500 and 3000/5000+500 and 1000)

  (The Norwegian above is not fluent. Google translate)
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Schaatskalender 2024/2025.

  8 nov. tot 10 nov.: Wereldbeker kwalificatietoernooi, Heerenveen.
  15 nov. tot 17 nov.: Viercontinentenkampioenschap, Hachinohe.
  22 nov. tot 24 nov.: World Cup 1, Nagano.
  29 nov. tot 1 dec.: World Cup 2, Beijing.
  28 en 29 dec.: NK allround & sprint, Heerenveen.
  10 jan. tot 12 jan.: EK allround & sprint, Heerenveen.
  24 jan. tot 26 jan.: World Cup 3, Calgary.
  31 jan tot 2 feb.:World Cup 4, Salt Lake City of Milwaukee.
  7 tot 9 feb.: WK junioren, Collalbo.
  4 feb. tot 16 feb.: NK afstanden, Heerenveen.
  21 feb. tot 23 feb.: World Cup 5, Zakopane. (nieuwe ijsbaan!)
  28 feb. tot 2 mar.: World Cup 6 (Finale), Heerenveen.
  13 mar. tot 16 mar.: WK afstanden, Hamar.

  Opvallend: tussen 1 december en 24 januari zijn er geen mondiale schaatswedstrijden voor senioren. Er is wel een NK en een EK, maar verder niks. (En ondertussen is het WK shorttrack in hetzelfde weekend als het WK langebaan. Handig hoor.)

  Kort samengevat:

  WBKT
  4CC
  World Cup 1
  World Cup 2

  dan een week niks
  nog een week niks
  en nog een week niks
  NK allround en sprint
  dan een week niks
  EK allround en sprint
  weer een week niks
  World Cup 3
  World Cup 4
  WK junioren
  NK afstanden
  World Cup 5
  World Cup 6
  hè, een week niks, dat is even geleden
  WK afstanden
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina