KPN Marathoncup/Meerdaagse/Natuurijs Grand Prix 2021-2022

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 23 okt 2021.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  Je kunt toch vanuit chrome de link openen en streamen naar je chromecast? Moet je wel laptop aan laten maar heb je hem wel op je grote scherm.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ook geprobeerd, maar dat lukt niet bij elke website. Althans, niet bij mij met schaatsen.nl
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Frustratie uit onmacht ja. Hij bleef daarna ook nog lang doorpraten met de ploeg. Dan rijdt je als Jumbo zijnde met 9 man en krijg je het voor mekaar om slechts met 1 man bij Bergsma en Den Hertog (de 1e groep met 1 ronde voorsprong) te zitten. Vervolgens laat je ze nogmaals wegrijden voor een tweede ronde met wederom slechts 1 Jumbo erbij (ja, Snellink sprong mee, maar die had nog geen ronde voorsprong). Daarna zend de ploegleiding van JV Visser en De Gier op een kansloze contra-attaque, terwijl A-ware nog mannetjes over had om te laten afzakken om zo die 2e ronde voorsprong binnen te halen (hetgeen ze ook deden, waarmee die contra-attaque direct onschadelijk werd gemaakt). Tactische misser op tactische misser. Anema had zo telkens weer een kaart om uit te spelen. Stoltenborg deed zo goed als niets fout, maar reed op die manier toch een kansloze wedstrijd. En in het slot wordt dat er nog eens extra ingewreven met het moment dat hij wordt tuk genomen door Bergsma die net doet alsof hij het moeilijk heeft. Ik kan mij wel voorstellen dat Stoltenborg, zeker na het verlies tegen Harink, gek begint te worden. Steeds zo dichtbij, maar toch ver weg.

  De Vos is voor mij wel de revelatie van het seizoen. Heel bijzonder dat iemand die, laten we eerlijk zijn, op weg naar de uitgang van de schaats-topsport leek, zijn carrière toch voorziet van nieuwe impulsen en elan. En gewoon direct een onmisbare kracht lijkt te zijn geworden binnen die ploeg. Victor Ramler is tegelijk één van de meest intrigerende talenten binnen het schaatsen. Een snelle sprinter die ook nog eens het vermogen heeft om ronde na ronde op kop van het peloton te beulen. Hopelijk zien we hem in de komende marathons ook in een wat vrijere rol, waarin hij de aanval mag kiezen. Als hij dat kunstje ook nog eens kan beheersen, dan kun je echt alle kanten met hem op in de Mass Starts en marathons. Sprinten, knechten en aanvallen.

  EDIT: Ingmar Berga heeft aan het begin van de zomer een whiplash opgelopen bij een ongeluk. Daar lijkt hij nog altijd niet van hersteld. Heeft volgens mij nog geen wedstrijd uitgereden, en liet ook al het gehele skeelerseizoen aan zich voorbij gaan.
  Laatst bewerkt: 7 nov 2021
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Net de samenvatting van de marathon van Haarlem gezien. Jammer dat er geen publiek was, dachten we... maar ik denk dat die geen donder van de wedstrijd gezien zouden hebben. Het was een beetje mistig daarzo :p
  Lorca vindt dit leuk.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Via de livestream had ik evengoed ook geen donder van het publiek gezien ;) Knap mistig inderdaad. Het leek erop alsof de schaatsers er zelf ook aardig last van hadden, want zeker bij de mannen werd het een ietwat rommelige maar leuke wedstrijd.

  Wel bijzonder dat we nu al 4 wedstrijden op rij overwinningen zien van A-ware en al vier wedstrijden op rij Jumbo als eerstvolgende ploeg in de uitslag staat. Het zou me niet verbazen als dat de rest van het seizoen zo gaat blijven (al zal ook Jumbo spoedig wel zijn overwinning meepakken. Dat kan haast niet anders). Althans, tot het natuurijs komt. Dan liggen de verhoudingen eigenlijk altijd anders. Wat dat betreft een goed teken dat Crispijn Ariëns weer in vorm begint te raken. Die was erg sterk gisteren. Er zelf een harde koers van gemaakt, in de slotfase op elke aanval gereageerd en vervolgens toch nog naar een derde plek gestreden in de sprint. Knap. Die pakt op die manier voor de jaarwisseling nog wel een zege mee, al helpt het niet dat zijn ploeg voorlopig niet sterk genoeg is om te kunnen wedijveren met het ploegenspel van A-ware en Jumbo. En dan heeft A-ware ook nog eens Sjoerd den Hertog die echt zelfverzekerd rondrijdt. 1e, 4e, 2e en 1e in vier wedstrijden. Heel sterk.
  Laatst bewerkt: 16 nov 2021
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  En de ban is gebroken. Na 4 wedstrijden op rij waarbij zowel bij de dames als bij de heren dominant werd gewonnen door de teams van Anema, gebeurde dat vanavond in beide categorieën niet.

  Bij de dames gingen twee schaatsters rond. Zussen Lisa (al veel gewonnen) en Loesanne (nog niet eerder gewonnen) van der Geest pakten gezamenlijk een rondje voorsprong door de jump naar de achterkant van het peloton te maken uit een kopgroep die maar niet rond wilde komen. Zelfs getweeën ging dat lang niet vanzelf door straf werk van Team Van Ramshorst op kop van het peloton. Na tientallen rondes strijden door de twee, alsmede met veel hulp van hun ploeggenoten, pakten zij tóch nog een ronde voorsprong en mochten zo in de laatste paar rondjes uit gaan maken wie de zussenstrijd zou gaan winnen. De gelauwerde veelwinnaar Lisa kwam als de snellere Van der Geest uit de sprint-a-deux en wint en pakt daarmee ook het oranje leiderspak. Elisa Dul van Zaanlander won nog wel de sprint om het brons, maar zat gaandeweg de wedstrijd in een moeilijke positie nadat ploeggenote Maaike Verweij na een valpartij uitviel. Wat me wel opviel was dat het er haast op leek alsof Janneke Ensing (uit een andere ploeg) de sprint aantrok voor Dul.

  Bij de heren een ontzettend levendige wedstrijd. Al na een paar rondjes pakte een groepje van zo'n 14 rijders een rondje voorsprong. Een paar rondjes later pakten 3 andere rijders (waaronder b-rijder Ruben Ligtenberg) een rondje voorsprong. Nog weer een aantal rondjes later pakte 4 man die al een rondje voorsprong hadden met behulp van hun ploeggenoten nog weer een tweede rondje voorsprong. Daaronder de uiteindelijke winnaar Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken), nummer 2 Casper de Gier (JV), nummer 3 Jeroen Janissen (Or-Quest) en nummer 4 Harink (A-ware). Wie verder opvielen in de wedstrijd waren de zeer aanvallend rondrijdende Victor Ramler en Harm Visser. Ze misten beiden de diverse slagen om de rondjes voorsprong, maar aan hun aanvalslust heeft het niet gelegen. Ik begin zo langzamerhand fan van die jongens te worden. Mannen met een sprint die het aanvallende werk zeker niet schuwen. Ook Sven Kramer reed verrassend sterk mee. Steeds (illegaal) werk verrichtend voor de andere Jumbo's, maar wel op een goede bruikbare manier. Al was het dankzij Ramler (die achter elke aanvalspoging van Kramer aansprong) wel duidelijk dat het demarrage werk vrij eenvoudig geneutraliseerd kon worden. Kramer probeerde ook nog de pelotonsprint te winnen met een aanval, maar werd op de streep nog ingehaald door oa. Harm Visser (JV), Kevin Hoekstra (Bouwselect) en Tjerk de Boer (A-ware) die snelle rondjes reden. Sjoerd den Hertog won vervolgens met overmacht de sprint van de rijders met 1 ronde voorsprong waarna de 4 met 2 rondjes voorsprong in een patstelling terecht kwamen. Waarbij letterlijk achteruit werd geschaatst. Het leek zo haast een kopie van de wedstrijd in Enschede. Uiteindelijk was het Harink die als eerste aanviel, maar in de clinch kwam met De Gier net voor de laatste bocht. Daardoor kon Evert Hoolwerf vanuit de derde positie vrij gemakkelijk de sprint winnen en die pakte zo alweer voor de derde keer de Sjoerd Huisman Trofee. Die man is altijd gevaarlijk in Hoorn.

  Mooie wedstrijdjes!
  Laatst bewerkt: 21 nov 2021
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Wel apart. Ik meende dat bij de pelotonsprint ook Ian Quinn (de Mass Start Amerikaan - traint momenteel weer mee met Zaanlander) en Victor Ramler meededen (en van voren eindigden in de sprint). Kennelijk zijn die transponders op hol geslagen, want Quinn staat er niet tussen (niet in de uitslag en niet bij de transpondertussentijden), terwijl Ramler met 110 ronden zou zijn uitgestapt (hetgeen zeker niet klopt). Waarschijnlijk was zijn transponder leeg.

  Nu ik de sprint terugkijk zie ik ze inderdaad gewoon meedoen. Visser won de pelotonsprint nipt voor Quinn, Ramler (die aan de buitenkant rechtop moest komen omdat Quinn compleet de bocht uitvloog) en De Boer. Daar is dus iets niet helemaal goed gegaan met de transponders. Voor de uitslag maakt het weinig uit; het ging om plaatsen waarvoor je geen punten krijgt.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  JV wéér tweede
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Zowel knap gepresteerd als knap gênant. Ze spelen het steeds nét niet goed uit.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Na de mooie wedstrijden van afgelopen zaterdag waarbij Harm Visser namens het grote blok van JV de eerste marathonzege van JV binnensleepte (voor De Vos en Janissen) en er bij de dames een volledig nieuw podium was te beleven (met Kiel, Pruisscher en Verweij) is het vanaf vandaag tijd voor de Trachitol Trophy - de marathonvierdaagse. De nakomeling van de Heineken Zesdaagse en de Greenery Six waarbij twee foeilelijke, maar uiterst begeerlijke pakken te winnen zijn. Het Pijlenpak voor het algemeen klassement (wie over vier wedstrijden gemiddeld het hoogst is geëindigd) en het Pillenpak voor het tussensprintklassement. Vanavond beginnen de wedstrijden om 19.00 uur (dames) en om 20.00 uur (heren) en de wedstrijden zijn live te bekijken via schaatsen.nl/live. De finalewedstrijden op zondagmiddag zullen live door de NOS op de tv worden uitgezonden.

  Kenmerk van de vierdaagse is dat de wedstrijden iedere dag een tikkeltje zwaarder worden. Elke dag lopen de rondjes steeds meer op (tot 150 bij de mannen en 100 bij de dames op zondag) en zal er in de wedstrijden steeds vaker worden gebeld voor tussensprints. Daarnaast zal de vermoeidheid van elke dag tot de max koersen steeds meer een rol gaan spelen. Dat is precies wat die meerdaagse zo mooi maakt. De wedstrijden op dag 3 en dag 4 kunnen ware sloopkoersen worden. Vanavond staan echter in Utrecht de kortste wedstrijden op het programma (doorgaans echte sprinterskoersen). 60 rondjes voor de dames (normaliter 80 ronden) en 75 voor de heren (normaliter 125 ronden). Gelet op de korte duur van deze wedstrijden en het gegeven dat er nog meerdere dagen aan zitten te komen is de kans groot dat dat wat afwachtende wedstrijden worden die al snel zullen afstevenen op een massasprint. Maar marathonschaatsen zou marathonschaatsen niet zijn als dat uiteindelijk volledig anders gaat lopen dan gedacht.

  Op wie moeten we letten dan? Nou Jumbo-Visma heeft afgelopen weekend zoals gezegd voor het eerst in haar bestaan een marathon weten te winnen. Daar hadden ze echter wel, met ongetwijfeld achter de schermen enige controverse, een groot aantal mannetjes voor nodig. Waaronder Kramer, Jansman en Snellink van de langebaanploeg. Die zijn er vanavond echter alle drie niet bij om diverse redenen. Bart Hoolwerf rijdt de World Cup met Bergsma en ontbreekt eveneens. Ook ontbreekt veteraan Ingmar Berga vanwege aanhoudende problemen voortkomende uit een whiplash die hij het afgelopen voorjaar opliep. Dat betekend dus dat JV plots niet met 8-9 mannetjes aan de start staat, maar met vier man aan de wedstrijd moet beginnen. Dat maakt het gelijk wat pittiger om de wedstrijden naar hun hand te zetten. Niettemin hebben ze met Visser, Stoltenborg, Post en De Gier wel gelijk 4 goede klassementenrijders. De wedstrijd van vanavond, een korte sprinterskoers, kan echt een kolfje naar de hand zijn voor Visser. Die heeft daar genoeg snelheid voor in huis.

  Royal A-ware/ZiuZ won in het seizoen '18-'19 op extreem dominante wijze de eerste Trachitol Trophy met Evert Hoolwerf. Hun ploeg ziet er dit jaar compleet anders uit, maar ogenschijnlijk hebben ze het verlies van vele toppers toch behoorlijk weten op te vangen. Nieuwe, relatief onervaren, mannen als Ramler en De Vos doen het ontzettend goed, terwijl natuurijsspecialist Harink de stap naar de absolute marathontop nu ook op kunstijs begint te maken. Hun grootste troef is uiteraard Sjoerd den Hertog. De man in vorm. Won dit seizoen al twee wedstrijden, dus daar zal ook iedereen in het peloton naar kijken. Klassementenrijder pür sang; let altijd op en is er altijd en overal bij. Hij draagt ook niet voor niets het oranje pak in de Marathon Cup. Uiteraard mist de brigade van Anema wel de patron van het peloton, Jorrit Bergsma. Die vertoeft in SLC. Maar ook zonder Bergsma is de ploeg van Anema sterk genoeg om de Vierdaagse naar hun hand te kunnen zetten.

  De winnaar van de laatste Trachitol Trophy rijdt vervolgens weer bij Hoolwerf Heiwerken/AB Vakwerk: Gary Hekman. Won in '19-'20 op dominante wijze 3 van de 4 wedstrijden. Dat mogen we dit seizoen helaas niet van hem verwachten. Hij doet mee, maar is herstellende van schildklierproblemen die hem toch behoorlijk genekt hebben. De vierdaagse komt te vroeg en überhaupt uitrijden gaat al een knappe opgave worden. Maar met Evert Hoolwerf in de ploeg (zie hierboven) hebben ze nog steeds een wapen in de ploeg om vol mee te doen in het klassement. En ook met ''el commandante'' Crispijn Ariëns kunnen overwinningen worden behaald. Zeker zodra de koersen zwaarder beginnen te worden. Schrijf hem maar alvast op voor zondag. Tussen deze 3 ploegen zal de strijd de komende vier dagen waarschijnlijk beslist worden.

  Ploegen als Or-Quest, Bouwselect en Sportchalet Viehofen verwacht ik vooral in de tussensprints te zien om het Pillenpak te winnen. Or-Quest won het Pillenpak al twee keer, terwijl Bouwselect een aantal snelle jongens heeft die sneaky in de tussensprints goed mee kunnen doen. Niettemin heeft Bouwselect stiekem in de figuur van de jonge Daan Gelling ook een mannetje voor het eindklassement in huis. Die rijdt het hele seizoen al korte uitslagen. Continu top 10. Benieuwd of hij hier voor het eerst podium kan gaan rijden.

  Ik kijk er naar uit. Zo dadelijk in ieder geval nog een korte voorbeschouwing op de dameskoersen.
  Laatst bewerkt: 2 dec 2021
  Duif vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De dameskoersen van de afgelopen weken voorspellen mooie open wedstrijden. Met het nodige aanvallende werk en mogelijk vaker dan voorheen rondjes voorsprong. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de afwezigheid van het blok van Zaanlander. Pure dominantie als zij dit seizoen aan de start stonden met Schouten (winnaar '18-'19) en Groenewoud (winnaar '19-'20). Maar die twee zijn, met Melissa Wijfje, in Salt Lake City voor wederom een World Cup etappe. En dus heeft Zaanlander met slechts twee dames in koers in principe niet de wapens in huis om vier dagen lang de koers te controleren. Elisa Dul doet ook pas voor het eerst mee in een Vierdaagse (komt toch van nature meer vanuit de sprint kant van het schaatsen en inlinen), terwijl Maaike Verweij zich langzaam in vorm schaatst na enkele serieuze medische problemen bij aanvang van het seizoen.

  Je zou met zulke disclaimers zeggen: kruis erdoor en verder kijken. Maar nee hoor, ook die twee zijn getweeën zo sterk dat ze in staat zijn om voor de overwinning mee te kunnen doen. De voorbije drie weken werd Dul 1e en 3e, terwijl Verweij afgelopen weekend 3e werd (ze reed in haar eentje). Die statistieken zeggen genoeg. Zelfs in een minderheidssituatie ben je nog niet van Zaanlander af. En als het op een massasprint aankomt staat Dul bovenaan ieders lijstje. De wedstrijd van vanavond is op papier zeker een target voor haar. Maar met z'n tweeën koersen gaat niet makkelijk worden. Dan moet je op alles en iedereen reageren en continu van voren zitten. Een uitdaging.

  Uit welke hoek gaan de aanvallen op Zaanlander komen? Nou, vooral vanuit de aanvallende blokken van Palet, Turner en Team Van Ramshorst en individuen als Loesanne van der Geest, Arianna Pruisscher en Janneke Ensing. Die blokken missen eigenlijk allemaal een uiterst rappe afmaker die het Dul moeilijk kan maken, maar beschikken wel over een collectief sterke dames die het van hun aanvalslust en dadendrang moeten hebben. Turner en Palet hebben in de figuren van Lisa van der Geest en Ineke Dedden ook nog eens ideale dames voor het klassement. Taaie conditioneel uitmuntende dames die tegelijkertijd genoeg snelheid hebben om kort te klasseren in een sprint. En Team Van Ramshorst moet het al helemaal van taai en aanvallend koerswerk hebben. Daar ontbreekt de snelheid compleet (waardoor ze ook weleens de slag willen missen), dus zij zullen vooral moeten profiteren van de oplopende vermoeidheid gedurende de vierdaagse. Vooral de vierde wedstrijd zal een doelwit moeten zijn voor publiekslieveling en aanvaller pur sang Femke Mossinkoff. Of natuurlijk voor één van de twee dames die al eens de Alternatieve Elfstedentocht wisten te winnen: Laura van Ramshorst en Anne Tauber. Want die twee dames hebben ze ook nog binnen de ploeg. Verwacht maar veel activiteit van de dames in het geel-zwart. Houdt ze in de gaten!

  En is er dan echt geen sprinter die Dul naar de kroon kan steken? Hmm, misschien toch wel. Bianca Bakker kwam tot twee keer toe als enige in de buurt. Wie weet zet de stijgende lijn voor haar dezer dagen voort en weet ze Dul eindelijk te overvleugelen. We gaan het zien. Vanaf 19.00 uur op schaatsen.nl/live!
  Duif vindt dit leuk.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nee, het verliep niet anders dan verwacht. Twee wedstrijden met een wat vertwijfeld en afwachtend peloton. Typisch voorzichtig begin van een vierdaagse. Al zouden mannen als Christoffel Hendriks en Marco van der Tuin wel een rood beennummer voor de strijdlust verdienen. Zij durfden het wel aan om zo nu en dan de gashendel open te trekken. De mannenwedstrijd kende verder eigenlijk weinig uitlooppogingen. Veel schaatsers werden geneutraliseerd (zo werd Stoltenborg voortdurend bewaakt door Ramler en kwam Ariëns ook niet weg zonder dat De Vos meesprong) en vanaf 20 rondjes van het einde was een massasprint onvermijdelijk. Toen besloot Hoolwerf Heiwerken al met 6 man op kop toe te werken naar de sprint. Het tempo lag echter dermate laag dat A-ware hen met de gehele ploeg makkelijk overvleugelde in de slotfase. A-ware bleef echter lang met Ids Bouma vooraan schaatsen zodat het tempo nooit heel hoog kwam te liggen, met als gevolg dat er achter de trein van A-ware flink gebeukt en gevochten werd. Uiteindelijk bleven de rode kaarten op zak, maar kregen Harink (A-ware) en Ariëns en Van Honschoten (beiden Hoolwerf Heiwerken) een gele kaart. Oa. Hekman, Stoltenborg (die niettemin knap top 10 reed, wat ook wel exemplarisch was voor het te lage tempo in de finale) en Haasjes gingen onderuit in de slotfase. Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken) bleek de snelste in de sprint; Den Hertog (A-ware) en Visser (JV) werden respectievelijk 2e en 3e. Laat dat nou net de sprinters zijn die op voorhand kon opschrijven voor deze wedstrijd. En het zijn ook nog eens rijders die een klassement kunnen rijden en verdedigen. Overigens wel aardig om nog te verhalen hoe de laatste paar rondjes verliepen. Die werd toch wel spannend toen de trein van A-ware ontspoorde door een late (toch wat kansloze) duo-attaque van Bouwselect. Daardoor werd Ramler te vroeg van kop gedrukt, moest De Vos te vroeg als laatste man de sprint aantrekken en kwam Den Hertog al net voor de bel te vroeg op kop te zitten. Daar kon Hoolwerf, door top knechtenwerk van Ariëns, optimaal van profiteren bij het doorversnellen na de een-na-laatste bocht. Zo zie je maar weer dat je zeker niet per se met je ploeg op kop hoeft te zitten. De grote ploegen doen verder wat ze moeten doen. Hoolwerf Heiwerken, A-ware en JV zitten met minstens 2 man in de top 10 in de punten voor het klassement. JV zelfs met 4 man. Die kunnen nog alle kanten op.

  De dameskoers was iets aantrekkelijker met veel aanvallen, maar doordat een hoop ploegen vaak de boot misten bij een aanval werd elke aanval op den duur geneutraliseerd. Dit, zodat men precies in de kaarten speelden van Team Zaanlander die met 2 dames aan de start in de minderheid waren. Zij schuwden overigens ook zeker niet om zelf op kop te rijden of aan te vallen. Dul won met heel veel overmacht de eindsprint. Bianca Bakker (die misschien nog naar het podium kon sprinten) ging heel hard onderuit en werd helaas met de brancard afgevoerd. 2e werd Paulien Verhaar (Bouwbedrijf De Vries, de marathonploeg van Siep Hoekstra) met behulp van ploeggenote Esther Kiel en de derde plek was er voor Maaike Verweij. Eveneens van Zaanlander. Die laten er zo geen gras over groeien wie de beste zaken heeft gedaan vanavond.

  Ik kijk alweer uit naar morgen. Dan staat Den Haag op de planning vanaf 19.00 uur. 70 rondjes voor de dames (10 extra) en 100 rondjes voor de mannen (25 extra).
  Laatst bewerkt: 2 dec 2021
  Ikbenerweer vindt dit leuk.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  finale Trachitol Trophy is live op NPO1
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De Vierdaagse was bij de heren nogal tam en eentonig, maar de wedstrijd van gisteren was echt heerlijk vermaak. Wat een wedstrijd. Aanval na aanval; verschillende groepjes die een rondje voorsprong pakken; teams die bijna hun hele ploeg opofferen door zich te laten afzakken om de koplopers te helpen; een gevarieerd groepje dat zelfs twee rondjes voorsprong pakt; een finale waarin gepokerd wordt door de sprinters en dapper alles of niets wordt gespeeld door rijders van de kleinere ploegen en waar vervolgens een bloedstollend sprintje tussen de drie koplopers in koers pas in de laatste meters voor de beslissing zorgt. Jammer dat dit niet de wedstrijd was die de NOS vorige week zondag uitzond.

  Voor de liefhebbers. Terugkijken kan hier: https://www.schaatsen.nl/live/
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  herziene kalender:

  De marathonkalender vanaf 1 januari ziet er als volgt uit:
  1 januari: NK Marathon
  15 januari: Marathon Cup 9 (Heerenveen)
  22 januari: Marathon Cup 10 (Eindhoven)
  29 januari: Marathon Cup 11 (locatie n.n.b.)
  5 februari: Marathon Cup 12 (locatie n.n.b.)
  12 februari: Marathon Cup finale (Den Haag)
  25 februari: Grand Prix 1 (Luleå)
  27 februari: ONK Marathon (Luleå)
  1 maart: Grand Prix 2 (Luleå)
  3 maart: Grand Prix 3 (Luleå)
  5 maart: Grand Prix finale - Alternatieve Elfstedentocht (Luleå)

  Dank, is aangepast in de kalender.
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 dec 2021
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  vanavond Marathon in Heerenveen zonder de Jumbo Visma ploeg. Vanwege een coronageval zal de hele ploeg niet starten
 19. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zou de lange baan ploeg ook mee doen vanavond of alleen de marathon jongens?
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Duif vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina