Lange baan schaatsen in Nederland

Discussie in 'Lange baan' gestart door windeck, 8 jan 2013.

 1. windeck

  windeck New Member

  Het lange baan-schaatsen kan in ons land wel een opfrisbeurtje gebruiken zou het niet een tijd worden dat Ter Mors ook mee gaat doen op dit gebied?
 2. Guusp

  Guusp Active Member

  Doet ze toch al!
 3. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Je bedoelt een nieuw kapsel ofzo? Ben ik het wel mee eens.
 4. Upquark

  Upquark Member

  :lol:

  Bedoeld zal wel worden dat Ter Mors met het EK mee zou moeten doen.

  Btw, langebaanschaatsen is gewoon 1 woord.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ze doet al mee. En dat Kemkers roept dat ze ook het EK moet rijden, allemaal leuk maar zijn schatsers slaan ook wel eens World Cups over omdat het niet uitkomt in hun planning.
 6. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Er is natuurlijk wel een verschil tussen een World Cup of een groot internationaal toernooi als de EK Allround, zeker als het in eigen land is. Toch een nieuwe 'deuk' die het allroundschaatsen zo oploopt. Weer iemand die dus het allrounden op een tweede plan zet. Al valt er in dit geval wat voor te zeggen, omdat allrounden nog nooit bij Ter Mors als prioriteit heeft gestaan.
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ze heeft toch het NK Allround gewonnen? 't Is eerder het langebaanschaatsen dat bij haar op het tweede plan staat, haar goed recht als shorttrackster...
 8. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Uhm ja, wat doet dat aan mijn uitspraak af? Het gaat me immers op de EK Allround die ze overslaat. Als er een shorttracktoernooi op de kalender had gestaan dat weekend of vlak ervoor/erna, dan had ze de NK Allround ook niet gereden. Ik snap dat shorttracken voor haar prioriteit nummer één nu is, maar dat wil niet zeggen dat het allrounden daardoor niet een extra 'deuk' oploopt. Er zullen genoeg mensen raar tegenaan kijken. Dat de kenners beter weten, is wat anders. Die zullen ook niet snel het allrounden achter zich laten, het gaat echter om de massa (vooral in het buitenland) die weer geprikkeld moet worden. Als dan de Nederlands kampioene, topfit, niet eens meedoet...
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het allrounden liep vorig jaar een flinke deuk op toen Skobrev zijn titel weigerde te verdedigen en uiteindelijk een blessure voorwendde. Ter Mors heeft er nooit geheimzinnig over gedaan dat ze het EK liever niet rijd. Bovendien heeft ze de aanwijsplek op de 1500 m ook niet geclaimd.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Voor het imago van het allrounden hoop ik wel dat de winnares van dit EK (Wüst, Sáblíková of een ander) onder de 161,670 van Jorien ter Mors op het NK duikt. Dat lukte Ireen Wüst (WK 2007) wel (158,662) en Martina Sáblíková (WK 2010) ook (161,022) ook. De laatste twee EK's lukte het Claudia Pechstein (162,014; EK 2009) en Anni Friesinger (162,530; EK 2005) niet.

  Als Wüst nu sneller rijdt dan Ter Mors twee weken terug dan is ze wel weer de beste allroundster van Nederland, alleen eentje die op het NK nog niet in topvorm was.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Das wishful thinking: Ter Mors kan nu nog beter in vorm zijn.
 12. doddeltje

  doddeltje Member

  tja, een belangrijk toernooi. Is het EK allround dat wel?

Deel Deze Pagina