Mass Start 2019/2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 9 jul 2019.

Tags:
 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Je zit nog wel met plaatsing he. Als je op het WK Groenewoud wil laten rijden moet je haar wel aanwijzen, lijkt mij niet logisch aangezien Wijfje al heen gaat, sowieso is met de aanwijsplek voor ADJ er ook geen plek meer vrij voor een vrouw (tenminste die 10 schaatsers regel telt ook op het WK toch?)
  Op de TP is Bosker aangewezen dus hij zal rijden met Kramer en Roest, wie de reserve wordt is een beetje de vraag want DDV, Huizinga en Blokhuijsen hebben zich niet geplaatst en met de aanwijsplek voor Stroet heb je geen plek meer over. Als die regel geldt heb je eigenlijk alleen Bergsma nog over als kandidaat voor de TP, maar we weten hoe dat in het verleden is gegaan. Kan dus zijn dat de mannen zonder reserve rijden.

  Bij de vrouwen gelukkig keus zat, ik zou voor Wust, Wijfje, Schouten, ADJ gaan en het NK allround/wb Calgary als meet moment gebruiken.
 2. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Nee, de 10 persoonsregel geldt niet voor het WK, opvallend genoeg. In ieder geval de afgelopen jaren niet.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  10 persoonsregel geldt inderdaad niet voor het WK. Groenewoud was (daardoor) vorig jaar ook al aangewezen als reserve op de Mass Start.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Bijzonder? Maar wel weer handig. Worden er dan nog mensen aangewezen? Bosker en ADJ zijn dat al, maar dan neem ik aan dat er nog een extra aanwijsplek komt voor DDV aangezien er anders geen reserve is op de TP.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Zou kunnen. De bondscoach wacht naar mijn idee eerst het NK Allround af om de vorm te meten van een aantal gegadigden (Douwe, Blokkie, Huizinga) voor zo'n aanwijsplekje. Douwe zelf sprak bij de Sportcast van Omrop Fryslan de gedachte uit dat Roest eventueel de TP weer zal overslaan bij het WK voor de 10km. Hoe dan ook zal er dan een reserve moeten zijn en dan lijkt Douwe het meest voor de handliggend. Of misschien Verweij? ;)
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Huh, de TP is de dag na de 10km?
  Reserve zal er sowieso wel komen gezien Kramer zijn kwakkel rug, je weet nooit hoe hij erbij het WK aan toe is
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Oh, hij zal dan wel de 1500m hebben bedoeld. Of hij heeft het schema nog niet bestudeerd.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Hoe kom jij er toch steeds bij dat Bosker en AdJ aangewezen zijn voor het WK op de TP en dat Bosker daardoor reserve is op de 1500 en Verweij niet ?
  Ik heb namelijk alleen maar kunnen achterhalen dat die aanwijzing voor het EK is. De rijders voor het WK op de MS, TS EN TP worden pas op 3 februari bekend gemaakt.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ah serieus? Dan heb ik een verkeerd artikel gelezen daarin werd namelijk gezegd dat ADJ en Bosker voor beide waren aangewezen, maar dat klopt dan dus niet.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  wat ook logisch is, want op het EK heb je met de 10-deelnemers-regel te maken. Daar moet je dus iemand specifiek aanwijzen om 1 van de 10 te zijn.

  Op het WK maakt dat allemaal niet uit, hoef je dus niemand aan te wijzen. Kun je gewoon vrij een selectie maken. Dat gaat ook wel gebeuren binnenkort.
 11. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  We kunnen hier alvast gaan discussiëren over de Olympische MS 2022 bij de mannen. Wie moet er naast Bergsma gaan rijden? Stroetinga gaat de Spelen individueel niet halen. De kans dat hij de nummer 1 plek voor de massastart in de matrix krijgt, is ook minimaal. En plek nummer 2 zal niet genoeg zijn.

  Bergsma-Verweij zou qua kwaliteiten een heerlijke combi zijn. Maar de kans dat zij samen gaan werken is even groot als een romantisch dinertje tussen Kim Jong Un en premier Lee van Zuid-Korea.
  Bergsma-Kramer dan. Een iets groter kansje, maar nog steeds in de categorie 'nihil'.
  Bergsma-Roest misschien. Maar ik heb niet het idee dat Roest veel interesse heeft in dit onderdeel.
  Bergsma-Bosker? Interessant. Maar gaat Bosker zich voor de Spelen plaatsen?
  Bergsma-Douwe? Douwe heeft dan een bijna Pechsteinsiaanse leeftijd. Wordt ook een lastig verhaal.
  Bergsma-Blokkie? Ook Blokhuijsen gaat er een enorme kluif aan krijgen zich te plaatsen voor de Spelen. Maar één van de drie laatstgenoemde namen zal er voor de TP wel bij zijn.

  De kans dat de hele massastart bij de mannen een nieuwe soap op gaat leveren is levensgroot. Ook omdat ook Coopmans Anema te dicht op het team laat zitten. Hopelijk wordt Bergsma niet het kind van de rekening daarvan.
 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Bergsma-Bosker lijkt mij het meest realistisch, ook als Bosker zich niet individueel plaatst (wat ik eigenlijk wel verwacht) is hij wel een vaste waarde op de TP ik denk dat de bondscoach hem dan voor beide gewoon zou meenemen. Douwe heeft aangegeven te stoppen na dit seizoen dus hem kun je al wegstrepen (ook van de TP ploeg wat de kansen voor Bosker weer vergroot).
  Blokkie zou op zich kunnen, maar dan moet hij de komende twee jaar wel echt doorzetten en zich erbij gaan rijden.

  In een ideale wereld zou het Roest of Verweij zijn, dat zijn tenslotte degene die het werk van Bergsma ook kunnen afmaken in een sprint, Bosker en Blokkie kunnen dat doorgaans niet (in ieder geval niet in het sprint geweld). Maar dat is dus of wachten totdat Verweij en Bergsma leren samenwerken of Roest de MS als prioriteit gaat zien, beide lijken mij niet erg aannemelijk.
  G1ant vindt dit leuk.
 13. Chrys

  Chrys Member

  Bart Hoolwerf? Zal zich misschien niet individueel plaatsen, maar als hij zich er de komende jaren op wil toeleggen kan hij misschien wel de voorkeur krijgen van Coopmans.
  G1ant, SprintMaster en Lorca vinden dit leuk.
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Je hebt iemand nodig die top drie kan sprinten tegen Mantia en de Koreanen en tactisch sterk is. Met Bergsma als bliksemafleider kun je de boel altijd onder druk zetten en kun je profiteren van de verdeeldheid bij de concurrentie. Ik zou sowieso de mass start veel meer prioriteit geven en er een andere Olympische startplek voor op willen geven. De wedstrijd van gisteren heeft bewezen dat dat nodig is en resultaat oplevert. En dan kom je al snel bij de snelle marathon mannen uit: Bart en Evert Hoolwerf. Ik denk dat Anema de handen ineen moet slaan met die jongens. Anders krijgen we weer het gezeik met Verweij en Kramer. Denk dat echt niemand daar op zit te wachten.
  Marcel Vos, G1ant en Lorca vinden dit leuk.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Veel zal afhangen van de plaats die de mass start gaat krijgen in de matrix voor de Olympische Spelen. Daarvoor moet er de komende twee seizoenen internationaal dus goed gereden worden. De resultaten van dit seizoen gelden volgens mij helaas niet voor de matrix. Dat was ideaal geweest. Als ik de Nederlandse 500m rijders dit seizoen bekijk dan zou het me in ieder geval niet verbazen als de mass start, net als bij afgelopen EK Afstanden, dadelijk hoger in de matrix staat als de 2e en 3e 500m plek. En dan kun je gewoon een specialist meenemen voor de mass start. Net zoals bij Irene Schouten destijds in Korea.

  Of Stroetinga die man kan zijn, naast Bergsma natuurlijk, zal lastig zijn. Buiten kijf staat dat het een geweldig duo is, maar met Stroet's leeftijd is elke slecht resultaat reden voor de bühne om hem af te schrijven. Dat gebeurde al in het afgelopen Olympisch seizoen. En in het jaar daarvoor. Ik zou het hem enorm gunnen, maar ik vrees dat hij als het eenmaal zover is weer geslachtofferd zal worden als het een keertje tegenzit.

  Of Bosker die man naast Bergsma is betwijfel ik. De samenwerking tussen hem en Bergsma zal ongetwijfeld goed kunnen verlopen; allebei zijn het rustige en vriendelijke jongens. Maar wat is het wapen van Bosker naast Bergsma? In de sprint legt Bosker het al tegen een aantal Nederlandse sprinters af, laat staan de internationale top. Degene die je opstelt moet wel een aanvulling zijn op Bergsma, dus om een potentiële partner te zijn moet Bosker wel eerst een degelijke sprint ontwikkelen.

  Ik denk dan inderdaad ook eerder aan Bart Hoolwerf. Met zijn skeelerverleden handig en tactisch vaardig en zit boordevol snelheid. Rijdt zelfs in marathons geregeld een rondje 24 en is pas 22. Die wordt alleen maar sterker. Wel is zijn bochtenwerk kielekiele op snelle banen. In Thialf kwam hij bij twee massastarts twee keer ten val in een bocht. Maar dat is trainbaar. Daarin heb je wel een aanvulling op Bergsma. Tijd om hem volgend seizoen internationaal eens te testen als waardig alternatief voor Stroet.
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik vraag me af of Douwe wel stopt na dit seizoen. Hij rijdt weer bijzonder sterk de laatste weken en bovendien heeft JV, en met name Kramer, hem heel erg graag in de ploeg.

  Maar afgezien daarvan, voegen Douwe en Bosker wel wat toe als ze samen met Bergsma gaan rijden? Beiden zijn nou niet bepaald afmakers ni een sprint, en zo iemand heb je wel nodig ja...
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Naja dat is wat Douwe zegt, maar echt zeker weet je het natuurlijk nooit.

  Ik denk ook niet dat Bosker echt iets toevoegt, het is meer dat ik niet iemand anders kan bedenken die met Bergsma kan/wil samenwerken en iets toevoegt. Het idee van Hoolwerf wind ik wel een goede, maar dan moet er volgend seizoen wel echt wat gebeuren (als in hij moet internationaal ook rijden) want zoiets wil je niet pas in het Olympisch jaar gaat uit proberen.
  chicagodude vindt dit leuk.
 18. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Normaal gesproken komt de nummer 1 van de massastart vrij hoog in de matrix, maar de nummer 2 zeker niet. Want met twee man hoog eindigen bij WB-wedstrijden zal niet vaak lukken. Dus iemand als Hoolwerf als tweede man sturen (ik juich het idee toe) wordt lastig.

  Of Coopmans moet de gok nemen om Hoolwerf dan als nummer 1 te kiezen. Dat mag hij. En dan dus gokken dat Bergsma zich via de reguliere afstanden plaatst en zo ook de MS kan rijden.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  als Bergsma en Verweij nou gewoon niet kinderachtig doen en professioneel gaan samenwerken, hebben we een topduo...

  als... :(
 20. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dit zou heeeeel misschien een kansje hebben als je als koppel de winst krijgt (zelfs dan vraag ik het me af, maar goed)

Deel Deze Pagina