Nils van der Poel over Nederlandse ijslobby

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Marcel Vos, 9 feb 2022.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dit is natuurlijk onzin. Als Orie in de rit tussen Krol en Stolz op de 1000 meter halverwege Stolz een klap geeft en Stolz alsnog wint, dan heeft hij nog steeds alle recht om over die klap te klagen.
  watmostdan en G1ant vinden dit leuk.
 2. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  https://nos.nl/peking2022/video/241...gen-van-der-poel-corruptie-is-een-sterk-woord

  Wij doen dit al jaren zo. Hilarisch :p En ook nog een keer benadrukken dat je het vooral doet met het oog op gunstige omstandigheden van je eigen sporters.
  Dit is toch niet best van Remy de Wit. Ik had het idee dat ie laatst in een relletje ook al niet goed naar voren kwam, kan me even niet voor de geest halen wat het precies was. Iets rond het OKT waarschijnlijk?
 3. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Did someone particular want to have a very private chat with him? XDD

  With all due respect to Krol, this is a very weak and problematic statement, aka "winners can't complain". Winners can and should advocate for those who could possibly be affected by disadvantages and unfairness in the sport in any shape or form.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Van der Poel klaagt ook helemaal niet over het ijs in zijn rit volgens mij. En Krols reactie is verder niet heel scherp ofzo, wat ie verder nog zegt over 'goede omstandigheden' is ook kul - de discussie gaat hier om 'voor Nederlanders goede omstandigheden'. Ook wat dat betreft is Nuis Krol hier de baas, die z'n reactie is precies wat je moet zeggen in een geval als dit.
  vergeer vindt dit leuk.
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Schaatsen is een technische sport, een sport van details en ook een gevaarlijke sport. Als schaatsers klagen over het ijs dan is het niet alleen omdat het in hun nadeel is, of omdat de tijden tegen zullen vallen. Maar (zeker bij de sprinters) omdat ze niet met 60 kpu in de kussens willen belanden.

  Als je de formule 1 een beetje volgt dan hoor je elke week rijders die klagen over geen grip, niet lekker lopende bochten etc. Dat is voor hun veiligheid en waarschijnlijk ook wel omdat ze invloed willen hebben op veranderingen van de circuits, in de toekomst. Het zou me niet verbazen als F1-teams er ook speciale mensen voor hebben om daar voor lobbyen. Zo moet je dit ook zien.

  Ik vind het trouwens wel raar dat iemand daar namens de KNSB echt als lobbyist naar toe gestuurd wordt. Vreemde functie, past niet bij het schaatsen. Maar het is toch wel wat anders dan dat Nederland daar schimmige spelletjes speelt. Er wordt niemand omgekocht of gechanteerd. Je mag er toch wel op vertrouwen dat Messer naar meerdere mensen uit meerdere landen luistert en dan objectief en eerlijk zijn eigen pad kiest.

  Qua schadalen in de schaatssport heeft Nederland niet zo'n beste reputatie, maar dit komt toch niet in de buurt van o.a.:
  1) Het sjoemelen met het dweilen in 1980, zodat VD Duim wereldkampioen werd, en niet Heiden
  2) De steekpenningen van Ingrid Paul in Turijn, om Gretha Smit te laten starten
  3) De milde vorm van matchfixing door Anema in Sotchi tijdens de ploegenachtervolging
 6. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Right now I start seeing a bigger picture more and more. Nils' outrage is about the favouritism about the conditions to be tackled to meet a certain standard. Preferring certain conditions over others, knowing that it would be more beneficial to certain skaters while the others would be negatively affected.

  Do the ice lobbyists do the same thing during the World Cups and the Championships? Or do they come to Tomaszow, Hamar, Inzell, Stavanger, SLC etc and just accept the conditions for what they are?

  On other words, does the perfect ice exist? Should tampering with its qualities be allowed at the major tournaments by the national ice expects and otherpersons from the national skating federations? Or should the federations focus on helping their skaters adapt better to different conditions instead?

  I see more and more where Nils is coming from. Perhaps we wasn't as unreasonable as was assumed at first.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Uit het topic over de 1500 meter van gisteren die ik bij las:
  Well what do you know... Still sure about this @Marcel Vos ?
  G1ant vindt dit leuk.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  But, my argument put forth in the first page of this topic is that the best conditions for the Dutch skaters just mean the fastest ice, which is exactly what the organizers also should aim for.
  G1ant vindt dit leuk.
 9. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Ff ontschoten wat er nu precies aan de hand was met Anena en matchfixing in Sochi. Iemand die het weer in mijn geheugen kan brengen?
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Jillert Anema wilde Arie Koops kietelen.... :D
 11. Mandy

  Mandy Active Member

  Het artikel is al van 5 februari en is geplaatst voor de 3 en 5 km… en dan nu pas ophef?
  Het artikel en uitspraken zijn wat ongelukkig
  maar het lijkt me een storm in een glas water (of Poel, zoals u wilt).
 12. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Touché. Uiteindelijk is dit natuurlijk nog wel een stuk minder erg dan iemand opzettelijk onterecht diskwalificeren, maar goed punt. Ik zag zoiets als dit totaal niet aankomen.
 13. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  De discussie over de blowers in Thialf van vorig jaar is er natuurlijk ook zo eentje. Wel/geen blowers maakt uit voor sommige schaatsers. Helemaal uit het niets komt dit over de ijsvloer ook niet. Het ijs was de vorige spelen te hard volgens sommigen (De Noren) waardoor er in de laatste ritten niet meer goed geschaatst kon worden. In de wereldbekers wordt nogal eens over het dweilschema geklaagd, te weinig dweils rond de TP was ooit een dingetje. Er is altijd gezeik over het ijs, eigenlijk.
 14. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Van der Poel werd hier een vraag over gesteld door een journalist bij zijn persconferentie. Als die persconferentie gisteren of eergisteren was geweest, was die vraag wellicht ook eerder gesteld. Het is niet dat hij zelf het artikel heeft gelezen en bespreekbaar gemaakt.
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik hou het erop dat het artikel nou niet echt handig was en het beter verwoord zou kunnen zijn, maar dat de reactie van Van der Poel totaal overdreven was. Om nou te zeggen dat wat advies over een goede ijsvloer nog erger is dan het systematisch doping toedienen door bijvoorbeeld Rusland (in Sochi) slaat echt nergens op. Ik was fan van Nils maar nu hoop ik dat iemand anders de 10 wint.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 16. Mandy

  Mandy Active Member


  Hij zei dat hij het artikel al gelezen had als antwoord op die vraag.

  Messer heeft ook gereageerd.

  https://www.ad.nl/olympische-spelen...ik-niet-aan-de-andere-landen-vertel~a0ceb4b0/

  Storm, glas, water.
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  G1ant vindt dit leuk.
 18. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Hahaha, in dat geval is die van Ginkel gewoon een beetje een sneu figuur. Dat neemt overigens niet weg dat een mislukte poging tot beïnvloeding net zo onsympathiek is als een gelukte poging tot beïnvloeding. De intentie is in dat geval belangrijker dan de uitkomst.
 19. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

 20. Duif

  Duif Well-Known Member

  Het is wel een enorme blunder van de degene die bij de KNSB verantwoordelijk is voor de plaatsing van dit stuk. En van degene die het heeft geschreven en van van Ginkel als hij het echt zo gezegd heeft.
  Camila en Davey vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina