NK allround en sprint 2022, 22-23 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 14 jan 2022.

?

Naar welk toernooi kijk jij komend weekend het meeste uit?

Peiling gesloten op 23 jan 2022.
 1. NK Allround Vrouwen (Wijfje, Beune, Conijn etc.)

  20 stem(men)
  46,5%
 2. NK Allround Mannen (Blokhuijsen, Huizinga, Snellink etc.)

  0 stem(men)
  0,0%
 3. NK Sprint Vrouwen (M. de Jong, Fledderus, Voskamp etc.)

  0 stem(men)
  0,0%
 4. NK Sprint Mannen (Otterspeer, N'tab, Scheperkamp etc.)

  8 stem(men)
  18,6%
 5. Alle vier evenveel!!! :-)

  6 stem(men)
  14,0%
 6. Alle vier even weinig... :-(

  9 stem(men)
  20,9%
 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Waarom zo laat nog afzeggen? Haalt de hele VSS weer over hoop... :mad:
  mi vindt dit leuk.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Misschien hebben ze de regels aangescherpt voor het toernooi? Kan ik mij tenminste voorstellen zo vlak voor de spelen
 3. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik denk ook dat dit vanwege de OS is, volgens mij wil men geen enkel risico nemen.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Uiteindelijk heeft het voor reserves of iets dergelijks geen effect. Van de 8 aangewezen reserves doen er 4 mee aan het Allround-toernooi (en 2 hadden zich al uitgeschreven). De andere 2 reserves waren al ingeschoven. Daardoor is er ook geen vervanger meer voor Kok. En nu dus ook niet voor Leerdam. Zodoende slechts 18 (ipv 20) vrouwen aan de start, maar niemand die alleen hoeft te starten.

  Wel had het KNSB iets meer reserves kunnen inschrijven, want dat dit zou gebeuren was voorzienbaar...
 5. CasperW

  CasperW Well-Known Member

  Je had minstens de deelnemers aan de WB Junioren erbij willen hebben op deze toernooien om het nog wat leuker te kunnen maken. Nu rijden hier wel een boel junioren rond, maar ook niet eens de besten
  Laatst bewerkt: 22 jan 2022
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Misschien moet Dul overwegen om van de 1000/1500 combi over te stappen naar de 1500/3000 combi. Dit was niet verkeerd voor een onervaren 3km rijdster. Goed vlak-oplopend schema. Blijft toch ''regulars'' als Kiel, Lancee, Hijlkema en Groot voor en zit helemaal niet zo veel achter de toppers.

  Verder wat aparte schema's van Conijn en Wijfje. Zo'n negative split van Conijn is leuk, maar niet als je vrij veel tijd laat liggen. Die 32-ers (vooral die 32,7 en 32,4) leken zeer onnodig. Ze is op koers voor de titel, maar hier had ze een flinke dreun kunnen uitdelen. Wijfje zette op 2 rondjes voor het einde een overtuigende aanval in, maar leek plots te klappen in de laatste twee rondjes. Heel veel snelheidsschommelingen ook. Niet voor het eerst dat het amper op schaatsen leek in de slotfase. Daar een hoop na te bespreken. Beune met een goede afstandsoverwinning (knap het verval beperkt gehouden tussen rondjes 6 en 7), maar heeft te veel tijd verloren met die 500m. Haar eerste meters blijven een probleem, terwijl als ze eenmaal echt aan het schaatsen is ze ontzettend makkelijk snelheid genereert. Toch zonde.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Joy Beune wint wel iets terug op de 3000 meter, maar niet genoeg om te voorkomen dat Merel Conijn na dag 1 riant aan de leiding staat. Elisa Dul vooralsnog tweede, maar haar 5000 meter is denk ik wel ruim minder dan die van Conijn, Beune (en Wijfje).
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Conijn uitermate sterk.. Wijfje valt toch ( ietsjes? ) tegen..
 9. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Conijn had inderdaad sneller gekund, ook als je ziet dat ze op 0, 5 2e wordt. Men probeert Schouten te kopiëren, maar dit was wel een tikkeltje te langzaam aan het begin. Wijfje moet gaan uitkijken dat haar carrière niet zelfde verloop als haar mannetje gaat krijgen. Steeds net niet..
 10. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Ook in Thialf aandacht voor Meat Loaf.
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  5000 meter ritten volgens huidige stand:
  1 Anema - Hijlkema
  2 Groot - Lancee
  3 Wijfje - Dul
  4 Beune - Conijn

  Tonny de Jong had met haar tijden van 21 jaar geleden nu 6e gestaan.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Hollaar en De Boer zullen in het klassement na 3 afstanden zeer waarschijnlijk hoog in de top-8 staan en daarmee deelname aan de 10 kilometer kunnen afdwingen. Voor de erkende stayers is een goede 5000 meter echt nodig. Zeker voor Talsma, die een plek bij de eerste 8 na 3 afstanden wel kan vergeten.
  Palko vindt dit leuk.
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Remo Slotegraaf kan zijn progressie van vorig seizoen nog niet doorzetten. Dat is jammer, maar ook geen ramp, want volgend jaar zou het ineens weer beter kunnen gaan. Wiklund is een goed voorbeeld van een jonge schaatser die een jaar minder was om vervolgens weer veel beter te zijn.
 14. Palko

  Palko Active Member

  Conijn leek aan een hele slechte rit bezig te zijn, maar toen kwam ze wel met echt goede slotrondes! Bijzonder dat ze zo'n dikke voorsprong in het klassement heeft op de rest. Dat ligt in mijn ogen niet aan haar goede schaatsen, alhoewel haar 500m er zeker ook mocht wezen. Ik vind eerder dat Beune en Wijfje nogal tegenvallen, waardoor deze grote kanshebbers al bijna kansloos zijn tegen Conijn. Alhoewel al meer jonge allroundschaatsers in het verleden hebben aangetoond dat voor allrounders vaak de 1500m een moeilijke afstand is om aan te leren.

  Dul doet het in mijn ogen wel verrassend goed. Als je echter kijkt naar haar marathonkwaliteiten en als je weet voor welk team ze rijdt, mag je ook wel groei verwachten op de langere afstanden ten opzichte van wat ze aan PR's had staan. In potentie zou ze toch op dezelfde manier als Schouten kunnen rijden, alleen wat minder goed waarschijnlijk, want op Schouten staat momenteel geen maat. Daarbij moeten we niet vergeten dat het bij Schouten ook heeft geduurd voordat dit eruit kwam. Dul kan ook nog flink groeien, dus wie weet!
  Laatst bewerkt: 22 jan 2022
  alexander79 vindt dit leuk.
 15. Palko

  Palko Active Member

  Ik vind hem ook tegenvallen ja. Toen bedacht ik me dat de meeste jonge schaatsers die naar een professioneel team gaan het het eerste jaar heel moeilijk hebben. Het jaar daarop kunnen we vaak pas zien of het nog wat wordt. Ik hoop het, want ik vond hem een leuke verrassing vorig jaar of was dat alweer dat jaar ervoor?
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het was vorig seizoen waar hij eerst in oktober in Inzell zijn PR van 6:50 naar 6:39 verbeterde, en toen bij het NK allround anderhalve maand later er met 6:27 nog eens 12 seconden vanaf haalde. Hij reed daarna bij het WKKT 6:29, maar heeft dit seizoen niet onder de 6:41 gereden.
 17. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik zou Conijn na deze eerste dag nog niet als winnares willen beschouwen. Ze heeft een redelijke voorsprong, maar de 1500 is in verhouding haar zwakste afstand en van haar drie concurrentes juist de sterkste. Eens en te meer wordt de 1500 de sleutelafstand van het toernooi.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Gaf in een interview een paar maanden geleden aan dat hij ontzettende moeite heeft met de druk bij JV. Zeker in vergelijking tot het frivole karakter van zijn juniorentijd. Kan zijn dat dit wat aanpassingstijd vergt, maar het is geen goed teken dat het ballonnetje steeds knapt bij zijn ritten. Ging ook al compleet stuk op de 3- en 5km bij de Eindhoven Trofee. Als in écht compleet op een hoop. Heel zonde. Talent heeft hij wel.
 19. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Hij zit dan ook wel bij JV, dat lijkt me het hardste prof team van allemaal.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Sinds Derks aan het roer staat bij TalentNED valt het wel op dat alle allroundjongens op de 5km een vergelijkbare slag ontwikkelen. Brede zware slagen. Veel nadruk op de valbeweging. Ontspanning zoeken in de bochten. Slotegraaf, Snellink, Woelders, Egberts, Van de Bunt - ze doen het allemaal.

Deel Deze Pagina