Oefenen op schaatsen buiten het ijs

Discussie in 'Techniek & training' gestart door Silver, 15 jan 2023.

 1. Silver

  Silver New Member

  Goedemorgen,

  Om mijn enkels te sterken en aan mijn schaatsschoenen te wennen, zou ik het liefst elke dag even thuis op de schaatsen staan om wat balans te vinden. Met beschermers om natuurlijk. Maar sloop ik daarmee mijn ijzers?
 2. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Nee. Daarmee sloop je je ijzers niet. De belasting bij een sprint op het ijs is vele malen groter. Blaas je beschermers wel even schoon want als er vuil in zit dan komt dat op je ijzers en worden ze sneller bot.
 3. 24-Michiel-01

  24-Michiel-01 New Member

  Ga ook veel droog trainen en leg dan de nadruk op op de benen. Ook zou je op zo'n halve skippybal oefeningen kunnen doen. Wat voor mij heel goed gewerkt heeft is, in de zomer periode lekker gaan skeeleren.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 4. MJK

  MJK Member

  Het lijkt me prima om schaats oefeningen met je schaatsen aan te doen. Let er wel op je schaats houding: juiste enkel hoek en druk op je hiel. Droog training zonder je schaatsen aan heeft zeker ook zin. Schaats beweging en sprongen verbeteren je houding en balans enorm.
  Ik heb veel aan de (dryland) YouTube filmpjes van Victor Thorup gehad. De KNSB heeft ook zeer aardige filmpjes: https://knsb.nl/droogtrainen/
  fransvanbakel en 24-Michiel-01 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina