Oorlog in Oekraïne

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door strawbale, 24 feb 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. proeme

  proeme Well-Known Member

 2. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  ZeeKoei en strawbale vinden dit leuk.
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  chicagodude en strawbale vinden dit leuk.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  En Rusland bombardeert intussen complete woonwijken. Het wordt iedere dag onmenselijker. Waar en hoe gaat dit in godsnaam eindigen?
 6. Monique

  Monique Well-Known Member

 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Klinkt misschien cynisch, maar wat verwacht je dan van oorlog? De tijd van 2 kampen die elkaar in open veld bestrijden ligt al meer dan 120 jaar achter ons, oorlog is gewoon onmenselijk smerig. Of het nu in Jemen, Ethopië of Oekraïne is.

  Zijnoot: de Navo is zelf ook niet vies van een aanvalletje op burgerdoelen, remember de TV-omroep in Belgrado in 1999. En het aantal burgerslachtoffers door de luchtaanvallen van 'the coalition of the willing' om het volk te bevrijden van hun gemene dictator die fictive kernwapens had loopt in de honderdduizenden. Marktpleinen, trouwstoeten, allemaal 'collateral damage'. :(
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het ISU-bestuur heeft vergaderd over wat te doen met de (Wit-)Russen. Het uitsluiten van sporters en officials van wedstrijden konden ze zelf beslissen en hadden ze al gedaan. Ook zullen er voorlopig daar geen internationale wedstrijden meer gehouden worden. Moeilijker was echter het lidmaatschap van de ISU zelf en de deelname van (Wit-)Russen aan het congres in juni, waar ook alle bestuursposities weer verkozen worden. Er stond nergens in de regels een clausule om de (Wit-)Russen te weren van het Congres. Deze regels zijn nu met spoed opgesteld, maar moeten uiteraard wel door het Congres worden aangenomen. Zoals het er nu naar uitziet, zal aan het begin van het Congres hierover worden gestemd, zodat de Russen en Wit-Russen daarna de toegang tot het congres ontzegd worden en ze uiteraard niet verkiesbaar zijn voor bestuursposities. Wat overigens wel zal betekenen dat de Technische Commissie Lange Baan sterk vernieuwd wordt, omdat bij die 6 er een Rus (Kibalko) en een Wit-Rus (Khatylev) zitten.

  Ik denk dat we komende weken wel de agenda van het congres (inclusief voorstellen) en de kandidaten voor het bestuur te horen krijgen. Benieuwd wie Nederland naar voren schuift voor het bestuur. Jan Dijkema (ons bestuurslid sinds 1994) zwaait immers af.
 9. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Ten eerste moet je sport en politiek gescheiden houden. Ten tweede kun je de schuld van de oorlog niet volledig bij Rusland leggen. Ten derde hebben die sancties weinig zin. Ten vierde hebben de schaatsers helemaal geen aandeel in de oorlog. Maar laten we vooral doen alsof het normaal is dat onschuldige sporters uitgesloten worden van internationale toernooien.
 10. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  De contradictie tussen je eerste punt en tweede punt laten de onmogelijkheid van het "gescheiden houden"-fabeltje al zien - hoe jammer ik het zelf ook vind. Inhoudelijk heb ik er ook flink wat op aan te brengen, maar daar is dit het forum niet voor.

  Edit: ander forum
  Laatst bewerkt: 7 jan 2023
  chicagodude en tostiees-31 vinden dit leuk.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  sport en politiek zijn nog nooit gescheiden geweest. edit: besloten dit verder uit dit forum te houden
  sanghwa _o_ en Yuskov vinden dit leuk.
 12. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Niet oneens met je beslissing om mijn posting hierheen te verplaatsen, maar je laat de initiële reactie waar ik op reageer wel staan???
 13. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Ik dacht dat het met mijn disclaimer toch wel duidelijk genoeg was dat ik het bij het sportieve aspect van het gemis wilde houden. Dat jij daar verder op wilde ingaan is een ander verhaal.
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De originele post ging dan ook niet over politiek.
 15. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Letterlijke quote, waar ik op reageerde (ik ben niet over de sancties begonnen):

 16. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Aub, stop met deze zinloze discussie!
 17. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Als er gemeten wordt met twee maten dan reageer ik daar natuurlijk wel op.
  Ik wil ook gewoon genieten van het schaatsen!
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  @RodyTur10 : dat wat in een bijzin gezegd wordt moet je niet aangrijpen om alleen maar je punt te willen maken. Dat je er keer op keer op door gaat maakt het er niet beter op. Zie dat gewoon in en neem je verlies.
  Topic gaat dicht.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina