Paterswoldsemeer

Discussie in '2012-2013' gestart door Wim Weemaes, 15 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Wim Weemaes

  Wim Weemaes New Member

  Ik was vanmiddag bij het Paterswoldse meer. Elders op het forum wordt melding gemaakt dat het dichtgevroren is. Dit mag zo zijn bij de zuidwesthoek, waar ik niet geweest ben; elders lag het, voor zover ik kon overzien, nog geheel open. Het Noord Willemskanaal begint wel tekenen van ijsvorming te vertonen.
 2. Tukker

  Tukker New Member

  Klopt volgens mij, in het zuiden en westen is er een smalle strook ijs, met de nodige windwakken overigens.
  De rest van het Paterswoldse meer en het Hoornse Meer ligt nog open.
 3. eoosterhof

  eoosterhof Member

  Ik heb goed nieuws! Het hele meer is vannacht dichtgevroren. En het blijft nog vriezen zeker t/m donderdag, dus....
 4. hurkonides

  hurkonides New Member

 5. xRedStar

  xRedStar New Member

  Hoe staat het er vandaag mee? Kunnen we hele ronde schaatsen morgen?
 6. eoosterhof

  eoosterhof Member

  Vanmiddag de eerste schaatsers gespot. Heb ze niet langdurig bekeken, maar leek erop dat ze alleen heen en weer schaatsten langs de zuidkant van het meer.
 7. KORT VERSLAG PW-MEER: Vanochtend met 6 m/v voorzichtig enkele honderden meters gereden vanaf vuurtoren richting paalkoepel. Toch teveel gekraak van dun ijs om lekker te schaatsen. na 10 minuten verkast naar dat mooie vennetje bij de Borgsingel in Haren. Dikker ijs, en zorgeloos rijden daar. ik denk dat het morgen een stuk beter is op het PW meer, maar het blijft oppassen.
 8. ijsenweder7

  ijsenweder7 New Member

  Vandaag ook nog het Paterswoldse meer bekeken maar er was weinig activiteit te bespeuren en terecht.....Het Hoornse meer bestaat vooral uit water en wakken.
 9. Ianmuller62

  Ianmuller62 New Member

  Ik reed vanmorgen over de weg langs het Paterswoldse Meer. Daar werd door een aantal mensen geschaatst. Hoe veilig is het meer vandaag?
 10. Ianmuller62

  Ianmuller62 New Member

  Vanmiddag zelf geschaatst op het Paterswoldse Meer, alleen aan de zuidrand. Dat was oke. Een paar schaatsers gingen het hele meer rond, maar vertelden dat dit nog niet vertrouwd is. Aan de Westrand zit bv nog een windwak.
 11. Harenaar

  Harenaar New Member

  Vanmiddag heb ik ook op het Paterswoldse mee geschaatst. Tussen het surfstrand kraakt het een beetje. Ik ben een stukje richting de molen gegaan, dat kraakte mij te veel. De meeste mensen die die kant op schaatsen keerden snel weer om.
  Her is wel supermooi ijs, zwart en hele stukken helemaal glad, bijna zonder ribbeltjes. Het moet alleen nog wat dikker worden. Na een paar keer op en neer had ik het wel weer gehad en ben naar Friescheveen gegaan. Daar is het ijs iets dikker en kun je een rondje schaatsen.
 12. Vandaag (zaterdag) met meerdere mensen een ronde van 4,1 km gemaakt op het PW-meer, prachtig! met op sommige stukken nog wel dun kraakijs, maar al veel beter dan gisteren, dus morgen, zondag moet je vrij onbekommerd hier kunnen schaatsen, zie track: http://goo.gl/maps/BieJt uiteraard geen duizenden tegelijk, maar daarvoor is het weer nog te onaangenaam denk ik ;-)
 13. jjong1

  jjong1 New Member

  Vanmiddag schaatsen op het Paterswoldsemeer was zo geweldig dat ik er een filmpje van heb gemaakt! 1e schaatstocht van het jaar op het Paterswoldsemeer bij Groningen, 19 jan 2013: http://youtu.be/X9aw20Quzu4
 14. Quiri

  Quiri Member

 15. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  Prachtig filmpje Jelmer!
  p.s. Niet te veel reclame maken hoor! :lol:
 16. ijsenweder7

  ijsenweder7 New Member

  Heel goed beeld van de werkelijke situatie. Ook dat het af en toe kraakt en er scheuren zijn. Heb ik meer aan dan filmpje van die- hard J.
 17. Groenewegen

  Groenewegen New Member

  Hetzelfde fenomeen als bij het Leekstermeer. Grote windwakken maken het schaatsen hier steeds gevaarlijker. Er zijn veel mensen op het ijs, maar na 1 rondje te hebben geschaatst heeft het wind wak van het midden richting het Scandinavisch dorp zich met misschien wel 50 meter uitgebreid. Tussen de Meerweg parkeerplaats en de molen is het erg dun ijs, ook daar breid het water zich hard uit.

  Onverantwoord.
 18. Harenaar

  Harenaar New Member

  Vanmiddag lekker een paar rondjes geschaatst op het Paterswoldse meer. Richting de molen kraakte het gisteren zo dat ik niet verder durfde, vandaag kraakte eht maar een beetje. Je kon een mooi rondje maken, zelfs voorbij de molen tot bijna bij het Hoornse meer.
  Na een paar rondjes trok de wind aan en begonnen de windwakken op te vallen. Eentje richting molen en die richting scandinavisch dorp. Toen ik daar weer langs kwam was dat wak enorm gegrooid, tijd om naar Friescheveen te gaan, daar zijn geen wakken.
 19. oktopus

  oktopus New Member

  Het rondje kan niet meer. Drie enorme windwakken aan de westzijde die in mum van tijd uitgroeiden.
 20. Quiri

  Quiri Member

  Wat zonde! Ik heb nog wel een prachtig filmpje gemaakt... http://youtu.be/4Oo0QyiZPhk
  Ik hoop dat het nog wat wordt deze week! 8)
  Eventueel sneeuwschuiven...
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina