problemen met loslatende binnenvoering maples

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Niek, 7 mrt 2011.

 1. Niek

  Niek New Member

  Augustus 2010 kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn lieve vrouw een paar mooie nieuwe maple BFT800 schoenen. Uiteraard wel meegeweest om ze te helen en gelijk netjes aan de voeten te laten zetten. Eenmaal thuisgekomen de schoenen nog een vol bewondering bekeken. Helaas zag ik al snel dat ze bij de fabriek het carbon aan de buitenkant met een kwast hadden bijgewerkt. Er zat een flinke beschadiging (2 bij 2 cm) die ze geprobeerd hebben weg te poetsen met een beetje zwarte lak. Gelijk terug naar de winkel en dit was het laatste paar in mijn maat (vroeg in seizoen en er was nog niet veel binnen) De winkel (een betere schaatswinkel) stuurde mijn nieuwe schoenen op en ruim 3 weken later kon ik mijn nieuwe sloffen ophalen. Gelukkig maar want de week erna startte het seizoen. Ze reden en sturen heerlijk op een klein plekje na dat netjes met het bekende knobbeltangetje werd opgelost.

  Tot ik in de kerstvakantie na het schaatsen de binnenzijde van de linkerschaats eens bekeek. De gehele binnenvoering was los gekomen. Ik moet vertellen dat ik gemiddeld 1,5 keer per week schaats (1 training en af en toe wat vrij schaatsen) Weer terug naar de winkel (nu woon ik bijna op de ijsbaan met 2 schaatsende dochters dus ik hoef er niet speciaal heen) Ik bleek de eerste te zijn die hier last van had (volgens Maple) De schoenen werden weer opgestuurd en na bijna 4 weken kreeg ik een paar nieuwe schoenen. (gelukkig een paar oude Bont Boss schoenen met maple onderstel als reserve liggen)

  Vorig weekend was ik met de dochters in Hasselt (shorttrack) en er werd gesproken over de shorttrack versie van de nieuwe Maple modellen. Daar bleek iemand te zijn die om exact dezelfde reden ook nieuwe schoenen had gekregen. Mijn vertrouwen in Maple (made by Luigino) daalde met stip.

  Dit bleek geheel terecht te zijn, want na ruim een maand (vandaag om precies te zijn) de binnenzijde van mijn maples bekeken na het schaatsen en wat schetst mijn verbazing (of eigenlijk niet) van beide schoenen zit de binnenvoering los. Wederom gelijk de winkel in gelopen en met alleen de ijzers huiswaarts gekeerd. Morgen gaan ze Maple bellen. Ik ben benieuwd want ik heb aangegeven dat ik een goede oplossing wil.

  Nu uiteraard ook de vraag aan jullie, die Maple schoenen hebben van het nieuwe type (made by Luigino) Heb je hier ook last van. Het meets zichtbaar is dit vlak na het schaatsen wanneer de schoenen door het zweet een beetje vochtig zijn van binnen. Je ziet dan kleine vouwtjes in de voering zitten. Eenmaal opgedrocht staat de voering dan te strak en komt (deels) los van de zool met name aan de binnen zijde.

Deel Deze Pagina