Raps Voltage V8 of Zandstra Ving

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Smurfje, 19 jan 2013.

 1. Smurfje

  Smurfje New Member

  Hallo,

  Ik wil meer gaan schaatsen en op les. Ik weet alleen niet welke van deze schaatsen ik het beste kan kopen. Verder hou ik ook erg van natuurijstochten.

  - Raps Voltage v8

  - Zandstra Ving

  Een ander probleen is dat ik niet weet of ik ze als vaste schaats moet kopen of met een klaponderstel.
  Nu wil ik graag jullie advies.
 2. wortelzicht

  wortelzicht New Member

  Bij de Zandstra Ving heb je verschillende modellen die je met een pin vast kan zetten, voordeel is vast op natuurijs indien nodig en klappen op de ijsbaan.
  De pinnetjes zijn in een handomdraai te bevestigen en weer los te maken.
  Zelf rijd ik op natuurijs met de hoge Zandstra ving comfortclap, maar er zijn ook lage schoenen verkrijgbaar met hetzelfde systeem.
  Succes.
 3. Smurfje

  Smurfje New Member

  Ik zat zelf ook te denken aan de hoge zandstra ving comfoornoor, maar ik dacht zelf dat je in de raps wat meer bewegingsvrijheid hebt.
  Ik heb de raps voltage ookal een keer geprobeerd en ze zaten eigelijk best goed. Nu ben ik wel benieuwd wat jullie me dan aanraden. Omdat ik bij de raps voltage wel moet kiezen of ik vast of klap wil.
 4. Hallo Smurfje,

  bij Zandstra Ving heb je toch een harde plastic schoen? Iets minder ideaal lijkt me als je meer op techniek wilt trainen, een leren schoen geeft meer "gevoel". Bij Raps kun je later ook nog een losse klapset er bij kopen. Voor in het begin en techniek training is het helemaal niet erg om met
  "vast" materiaal te beginnen.

  In een eerder topic schreef je al dat je een setje Voltage had gepast maar dat het haakje er af was? Ik zou eens informeren bij een goede schoenmaker of die een dergelijk haakje er op kan zetten. Die moeten er nog wel zijn denk ik. Skates en andere schaatsschoenen hebben toch ook wel dergelijke haakjes? Zou vreemd zijn dat dat niet te repareren is............

  Succes, Hedzer
 5. Smurfje

  Smurfje New Member

  Bedankt voor je reactie Hedzer.

  Ik heb inmiddels de raps voltage met vast v8 onderstel gekocht en ze voldoen prima. Ik had nog naar het haakje gevraagd en ze zeiden dat als het zou gebeuren ik een nieuwe schoen zou krijgen. Ondanks de hoge schoen kom ik toch een heel eind in de schaatshouding. Dus voor mij een prima schaats.

Deel Deze Pagina