Rottemeren Bleiswijk-Zevenhuizen

Discussie in '2012-2013' gestart door MKarreSchaats, 17 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Goverman

  Goverman Member

  Het was inderdaad een erg mooi stuk schaatsen vandaag op de Rottemeren. De baan was 8,5 km. lang, zie hier.

  Hier en daar waren er wel wat plassen op het ijs, vooral daar waar de baan wat smaller was (en dus meer uitgetrapt ijs). Ik ben benieuwd hoe dat morgen is... Verder waren er eerder duizenden dan honderden mensen op het ijs...

  Dank aan de ijsclubs die met hun veegmateriaal een prachtig mooie baan hebben uitgezet! Ik heb er weer een nieuwe favoriete stek bij! Een punt om het nóg mooier te maken zou een doorsteekje tussen de rijbanen zijn. Nu waren er met name bij de Roerdomp veel 'spookrijders' die een stukje tegen de stroom in gingen. Met name op de smalle passages erg gevaarlijk. Met een doorsteekje hier en daar zou men dat wellicht niet doen. Maar goed, daar moet het ijs dan natuurlijk wel geschikt voor zijn.
 2. rvm

  rvm New Member

  Vanochtend 08:30 uur het ijs op, voor de sneeuw en drukte uit. IJs kwaliteit aan de kant van Bleiswijk ter hoogte van de Roerdomp is over bepaalde stukken gewoon slecht te noemen. Veel scheuren, kapotgereden ijs en hier en daar water op het ijs. Wie vandaag nog een rondje wilt maken raad ik aan om bij de IJsclub van Bleiswijk het ijs op te gaan en daar je rondjes te maken. Het ijs is daar nog prima. Ben om 10:30 uur van het ijs gestapt toen het begon te sneeuwen en de scheuren een beetje onzichtbaar werden. Werd toen al behoorlijk druk. ......enneh...let op, de politie moet zijn quotum nog halen dus op plaatsen waar heel de week gewoon geparkeerd werd zijn ze nu bezig om hun bonnen boekjes op te maken...was een wat minder leuke afsluitende verrassing :( van een hele fijne week schaatsen. Tot de volgende vorstperiode.
 3. Janbar

  Janbar New Member

  Helaas de vorst is weer voorbij. Bij deze heel veel dank aan de vegers van het ijs op de Rottemeren . Ik heb weer onvergetelijke schaatsplezier beleefd dankzij deze vegers Hulde!!!!
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina