Schaatsen in de media 2021/2022

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 10 okt 2021.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  https://nos.nl/video/2401150-nuis-e...-mallorca-puntjes-op-de-i-voor-schaatsseizoen

  Nuis en Wüst aan het woord.

  Opvallend: Nuis heeft wat tegenslag gehad en lijkt daar best wel relaxed onder. Bijvoorbeeld dat hij een zeldzame bijwerking had van het coronavaccin. "Dus jij bent 1 van die 0,000...%?" "Ja, ik had pech. Maar ik heb ook wel eens geluk". Die zit prima in zijn vel.

  En ook opvallend: Wüst houdt niet van schaatsen zonder publiek. Dat is op sommige WorlD Cups wel een probleem... :p
  Lorca vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

 3. VorstM

  VorstM Well-Known Member

 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  JohnZero, Camila, leenstrafan en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Vind het overigens wel goed dat ze de DQ-regels bij de Mass Start hebben verscherpt met betrekking tot onsportief gedrag en het betere duw-en trekwerk. Mocht ook wel na het WK van SLC en die World Cup wedstrijd dit jaar waarin Schouten flink lastig werd gevallen door Maltais. Al is de regel straks in de praktijk voor discussie onderhevig natuurlijk, met z'n algemene bewoordingen.
  mhp1988 vindt dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Camila, Nickel, SprintMaster en 5 anderen vinden dit leuk.
 8. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Dit is wel bijzonder. Effectief verminderen ze hiermee de breedte van de baan.

  Op pagina 13 van bijgaand document staat dat de baan 4 meter breed is. Aan de buitenzijde mag je geen blokje aantikken (die zal ca 3.5 cm breed zijn). Je mag met je schoen niet een blokje aan de binnenkant wegtikken. Wat bij de hoeken die de toppers halen, ook een ingeschatte 5 cm kan schelen. Daarmee is de baan eerder 3.90 meter dan 4 meter.

  https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-regulations-rules/file
  Camila en Lorca vinden dit leuk.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Die vreemde Justlease-perikelen van destijds terzijde; Verweij stopt er waarschijnlijk evengoed mee na dit seizoen toch? Althans, daar heeft hij de afgelopen jaren steeds op gezinspeeld.

  Tijssen denkt dus dat 3 schaatsers uit zijn team naar de Spelen kunnen. Kersten moet als Brit geen probleem zijn en die rijdt ook al limiettijden. Die haalt het wel. Leerdam is de logische tweede naam. Verweij zou dan de derde naam moeten worden, maar ik vind het met elke verstrijkende week een moeilijker verhaal worden. Z'n enige drie kilometer van het seizoen was niet overtuigend voor een 1500m-man met inhoud. De races in Inzell waren geen succes. 1.09,89 (11e plaats) op de 1000m en een DNF op de 1500m (reed 'm niet uit, maar gelet op z'n tussentijden was een plek in de top 10 al onwaarschijnlijk. Eindtijd had boven de 1.48 gelegen). En dan rijdt je primair tussen World Cup sub-top en niet eens tegen alle goede Nederlanders. Een World Cup ticket bemachtigen is dan al lastig zat en er vervolgens mooie dingen mee kunnen doen is al helemaal onwaarschijnlijk. Aangezien Worldstream al een behoorlijk poosje terug op het ijs is begin ik me ook af te vragen hoeveel rek er nog kan inzitten richting het NK. De teamonderdelen kunnen voor Verweij eventueel een escape vormen, maar hij is uit de gratie geraakt bij het Team Pursuit-team en in de afgelopen Mass Start wedstrijden kwam hij er totaal niet aan de pas. Zelfs met een deelnemersveld zonder de Zaanlanders kwam hij niet op het podium. Wordt nog een helse klus om hem op de Spelen te krijgen, Rutger.

  Een paar andere rijders zie ik wel als kanshebbers voor World Cups (Voskamp, Van Elst, en als er mensen World Cups overslaan kunnen ook Dijkstra en Kiel in aanmerking komen), maar reëel gezien niet om naar de Spelen te gaan.
  SprintMaster, Duif, mi en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja dat vroeg ik mij ook al af. Enige manier waarop ik Koen op de spelen zie is als team manager ;)

  Enige wat misschien nog kan is de MS, maar ik zie niet in waarom je hem zou selecteren voor welke wedstrijd dan ook. Een jong talent is hij zeker niet meer en bij lange na ook niet de beste keus dus dan moet je al met blessures zitten. Op de individuele afstanden lijkt het mij erg onwaarschijnlijk dat hij Krol, Nuis of Verbij er gaat afrijden en Roest ook niet op de 1500m.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Eens hoor, Koen heeft een klein wonder nodig. Maar is op zich ‘pas’ 31 dus zou als hij doorwil nog best even mee kunnen.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Eelco en Camila vinden dit leuk.
 14. mi

  mi Well-Known Member

  G1ant, Camila en Lorca vinden dit leuk.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Beetje bijbeunen ;)


  Ook opvallend nieuws, Corendon terug in het schaatsen bij Verweij en co: https://www.schaatsen.nl/nieuws/202...-bij-team-worldstream-terug-in-het-schaatsen/

  Zou Jan van Veen al benaderd zijn voor een functie?
  mi vindt dit leuk.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De laatste keer dat die in het nieuws was had het te maken met een blunder van de KNWU over of de Nederlanders wel mee mochten doen aan het WK baanwielrennen in Robaais/Roboais/Roobeke/Roubaix/Roubeke deze week. Ze mogen niet op alle onderdelen meedoen.
  G1ant vindt dit leuk.
 17. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Wasn't sure where to post this, but i guess YouTube qualifies as media so here we go

  Peder Kongshaug has a YT channel where he posts short videos/vlogs about the team's everyday life (training and skating sessions) but mostly bois just being bois and having fun along the way. It's honestly very refreshing and a bit silly and i absolutely love it

  also Allan is a memelord and he owns my heart, you can't change my mind.

 18. mi

  mi Well-Known Member

  Patrick Roest was bij Yvonne Jaspers afgelopen week. Mooie aflevering over een timide jongen die helemaal niet zo senang is op de apenrots?

  en ik heb de podcast Ijzige Tongen van Bart Veldkamp en Ben van de Burg ontdekt!

  ‘Kemkers en Visser gingen nog in gesprek met het ijs, wij gingen in discussie!’ :D
  Laatst bewerkt: 6 nov 2021
  ZeeKoei, Elina en Inimene vinden dit leuk.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik vind die podcast leuk om naar te luisteren. Iets meer doorwrocht commentaar dan de theekransjes van Dione en Henry. Als ik het me goed herinner deed Ben van de Burg een tijdje het commentaar op Eurosport, toen dat nog schaatsen uitzond. Dat was tenminste iemand die een wedstrijd kon lezen en dat ook nog goed kon verwoorden. Zoals hij dat elke week in zijn column bij BNR nog steeds doet.
  Duif en mi vinden dit leuk.
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Douwe de Vries gespot bij de Sinterklaasintocht!
  Camila en Koen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina