Schaatsers die afscheid nemen na seizoen 2023/2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door NienDND, 19 feb 2024.

 1. NienDND

  NienDND Member

  Schouten beëindigt haar topsportcarriere! Wow die had ik niet verwacht. Het is haar gegund, wat hebben we ongelofelijk van haar genoten. Wel jammer voor de team persuit..
 2. Flambeau_

  Flambeau_ Member

  Laatst bewerkt door een moderator: 19 feb 2024
 3. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Phoeh toch wel een mokerslag dit. Had graag over 2 jaar nog een x van 3x of 4x goud van haar willen genieten. Denk dat o.a. Blondin juichend door haar kamer aan het springen is.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Raar. Apart.
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Opmerkelijk, maar tegelijkertijd niet enorm verrassend. Ze liet al vaker blijken op te zien tegen van huis zijn, reizen en alle opofferingen doen die nodig zijn voor topprestaties. Het zou me ook niet verbazen als een kinderwens heeft

  Wel een van de allerbeste schaatssters die Nederland ooit gehad heeft.

  En het Nederlandse schaatsen verliest niet alleen een individueel ijzersterke schaatsster, maar dit heeft ook enorme gevolgen voor de teamdisciplines. Op de massastart was zij samen met Marijke Groenewoud een schier onverslaanbaar duo en dit duo vormde samen met Joy Beune het ideale achtervolgingsteam. We hebben veel goede vrouwelijke schaatssters, maar het zal toch minder worden.
  Laatst bewerkt: 19 feb 2024
  VictorP, Duif, Marcel Vos en 2 anderen vinden dit leuk.
 6. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Dul zal haar plek in de TP en MS wel overnemen.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  AH NEEE!! :(:confused:

  Daarom stond de nieuwe podcast ook nog niet online ...
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Of toch weer ARDJ erbij halen in de TP. Ik weet niet hoe ARDJ, Beune, en Groenewoud onderling liggen, maar als ARDJ toch besluit commitment te tonen voor de TP, dan is er IMO geen hele duidelijke reden om haar niet weer in te passen. Of er moeten 2 echt duidelijk betere TP rijdsters zijn.
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dul kan op de TP die plek overnemen, maar op de massastart gaat het even zoeken worden. We kunnen niet verwachten dat we iemand van hetzelfde niveau vinden, want Irene Schouten is de beste massastartrijder ooit.

  Hoe dan ook: Prachtige carrière gehad met een heel stel wereldtitels en drie Olympische titels. Helaas net geen wereldrecord, maar wel twee baanrecords in Thialf die zo nog 10 jaar kunnen blijven staan.
  Nogevendit en alexander79 vinden dit leuk.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Goh wat jammer, en toch tamelijk verrassend dat ze het nu aankondigt, en niet aan het eind van het seizoen.
 11. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Inderdaad. Enorm nieuws, maar tegelijkertijd ook niet heel verrassend. Ik dacht dit weekend ook nog meermaals dat ze na de komende Spelen sowieso wel zou stoppen, omdat ze het op het oog gewoon niet leuk genoeg vindt. Maar dat werd dus nu al.

  Voor mijn gevoel werd dit ook steeds meer het geval in de afgelopen jaren. Waar ze vroeger a la Groenewoud altijd monter de pers te woord stond, winst of verlies, was dat frivole er na Peking volledig vanaf. Sindsdien was elke wedstrijd die ze niet won voor mijn gevoel een soort martelgang (zie ook haar openhartige interview vorig jaar en afgelopen weekend toen ze nog zei niet alles te willen opgeven in een niet-olympisch seizoen).

  Ik heb ook altijd het idee gehad dat Schouten ook andere dingen in het leven leuk vindt, terwijl bijvoorbeeld Wust en Sablikova voor mijn gevoel altijd volledig voor de sport hebben geleefd.

  Voor zover ik kan inschatten de beste Nederlandse 3/5 kilometerrijdster ooit. Voor de ploegenachtervolging en MS kan dit inderdaad reusachtige consequenties hebben, maar dat is ook wel weer mooi, want dat houdt de spanning er een beetje in. Hebben wij ook weer wat om over te praten ;).

  Edit: Tuurlijk Dul, kan het overnemen, maar met deze opstelling had je 3 vrouwen waarvan je wist dat ze zich individueel waarschijnlijk wel gingen plaatsen, die elkaar klaarblijkelijk goed lagen en die alle 3 mee konden doen voor goud op de individiuele afstanden. En van die 3 was Schouten dan ook nog eens het sterkst/degene met de grootste motor. Zelfs áls Dul ook aan al die eerste eigenschappen voldoet/gaat voldoen is het voorlopig natuurlijk gewoon een achteruitgang in de absolute kwaliteit van het trio.
  Laatst bewerkt: 19 feb 2024
  Duif, De Keizer, EenBrabander en 3 anderen vinden dit leuk.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Wat een jammerlijk nieuws. Ik dacht: die gaat Wüst misschien wel uit de boeken rijden als succesvolste olympiër. Ik dacht ook vrij snel aan de TP. Nét nu we een trio hebben gevonden dat in alle opzichten zo perfect was. Rintje mag terug naar de tekentafel.

  Maar het is uiteraard haar goed recht. Als vrouw van 31 spelen wellicht nog andere overwegingen een rol dan bij mannen van die leeftijd, hoewel dat zeker niet zo hoeft te zijn.

  Verklaart misschien wel waarom ze, tegen alle adviezen in, niet van ijzers wilde wisselen tijdens het seizoen. Ze wist dat het maar voor een paar maanden was.
  Duif en SprintMaster vinden dit leuk.
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Holy smokes! Dat had ik echt niet verwacht! Wat ontzettend jammer!
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik kan me ook voorstellen dat ze bijv. meer wil helpen in het familiebedrijf danwel met haar moeder, allebei zaken die de afgelopen jaren logischerwijs bij haar andere familieleden terecht kwamen.
 15. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Had altijd het gevoel dat ze na de volgende Spelen zou stoppen.. Ok, daar gaat de nederlandse kopvrouw. Wie gaat haar schoenen vullen?
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Inderdaad! Dat van die ijzers is nu ineens heel logisch geworden. Begrijp de emotie na de 5km ook ineens beter. Realiseerde me overigens niet dat ze 31 is, maar wat een eind van een tijdperk! Hoop dat ze nog een mooi afscheid krijgt in Thialf.
  G1ant, EenBrabander en Jeronimo1 vinden dit leuk.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Prachtige carrière die bij de langebaan niet meteen flitsend van start ging, maar de afgelopen 3 seizoenen waren van zeldzame klasse.
 18. diploma

  diploma Active Member

  Jeetje, ben er helemaal stil van. Maar het is haar natuurlijk van harte gegund. Toe aan een ander leven, ik begrijp het helemaal. Maar voor ons heel erg jammer. En voor de team pursuit ook; ik kon heel erg genieten van het rijden van het treintje Beune-Schouten-Groenewoud. Hele grote schoenen om te vullen voor Wijfje, Dul of Groot.
 19. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ze wist het voor dit toernooi dus al. Dan is het bij nader inzien extra mooi dat ze haar laatste ontbrekende grote titel heeft binnengehaald op de 3.
  alexander79 vindt dit leuk.
 20. Tuft

  Tuft Active Member

  Wat een gemis voor de sport (zowel langebaan als marathon), zo'n persoonlijkheid die afscheid neemt. Na haar moeilijke vorige seizoen komt het toch niet echt als een verrassing. En ook dit seizoen zag je minder het plezier dat ze in de twee seizoenen tot de Spelen uitstraalde.

  Ik ben benieuwd welk effect dit op team Zaanlander gaat hebben. Zouden Groenewoud en Dul hierdoor nog verder opbloeien, of toch stagneren nu ze zo'n enorm boegbeeld missen om zich mee te meten? Voor de teamonderdelen zie ik eigenlijk geen problemen op de lange termijn, met schaatsers als Dul, Groot en Daleman die genoeg ervaring hebben (ook vanuit de junioren) en ook al hoopgevende resultaten hebben kunnen laten zien.

Deel Deze Pagina