schaatsfouten.nl

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door EenBrabander, 24 mrt 2016.

?

Maakt schaatsen.nl te veel fouten?

 1. Ja

  68,0%
 2. Een Beetje

  16,0%
 3. Nee

  16,0%
 1. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Hadden ze dat reactiesysteem nou maar gehouden :D
  kritischkijker24 vindt dit leuk.
 2. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Ja, daar heb ik me ook ontzettend over verbaasd. Ik zit zelf vooral in het marathonschaatsen, daar is het allemaal ontzettend raar:

  - In Utrecht kun je als je een trainingsabonnement bezit elke zondagavond marathons rijden voor € 8,50 onbeperkt!!
  - In Den Haag kun je als je een trainingsabonnement bezit af en toe op vrijdagavond (keer of 8 per seizoen) marathons rijden voor € 60,-!

  - Zonder trainingsabonnement Den Haag: 8 marathons voor € 85,- (25 euro voor fictief trainingsabonnement)
  - Zonder trainingsabonnement Utrecht: Iedere zondagavond voor € 73,-

  Wat betreft Marathons: ik zag pas op youtube een becommentarieerd live-verslag, zodat je altijd achteraf de hele marathon terug kan kijken. Als je dan als schaatsen.nl iets toe wil voegen, waarom maak je dan geen uitgebreide samenvatting (minuut of 15 - 20) van de wedstrijd en gooi je die op de site? Dan heb je leuke beelden + commentaar en breng je het marathonschaatsen eindelijk weer eens wat meer aan de man. Snap niet dat ik daar dan weer via youtube bij moet komen ipv de knsb. Ze willen zich zo graag met de promotie van het schaatsen bemoeien, doe dan zoiets!
  EenBrabander en leenstrafan vinden dit leuk.
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik hoorde toevallig op een radio reclame dat kaarten voor de KNSB cup te koop zijn via schaatsen.nl/tickets. En daar staan idd twee wedstrijden waarvoor kaarten gekocht kunnen worden. Scheelt me een hoop gezoek.

  Het achterlijke is dat je op de hoofdpagina van schaatsen.nl nergens een menu item hebt dat "tickets" heet en waar je op kan klikken. Ik weet niet welke kneus deze website heeft bedacht maar die heeft niet heel veel verstand van een goede HMI.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Als je op de site komt staat beeldvullend in je scherm KNSB Cup. Klik daarop en dan staat groot in je scherm: koop tickets. Veel simpeler kunnen ze het toch niet maken.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  Hakkie2 en leenstrafan vinden dit leuk.
 6. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ja, maar ik ben immers niet op zoek naar kaarten voor de KNSB cup maar naar een manier om te ontdekken of je al kaarten kan kopen voor het EK. En dat staat nergens. Dan blijkt bovendien via een reclame op de radio dat er iets bestaat dat schaatsen.nl/tickets heet waar je niet bij kan komen vanuit de hoofdpagina, en waar alle wedstrijden in een overzicht staan waarvoor je tickets kan kopen. Precies waarnaar ik op zoek was maar onvindbaar vanuit het hoofdmenu. Ik begrijp dat jij de KNSB graag verdedigt maar schaatsen.nl is nu eenmaal een onoverzichtelijke bende.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  @Monique: wat staat er links onder in beeld:

  De verkoop voor het EK Allround en Sprint 2017 nog niet gestart! Houd schaatsen.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

  Hakkie2 vindt dit leuk.
 8. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Ja, en dan langer. Ik heb denk van beide wedstrijden 70% gezien, maar die samenvatting is echt waardeloos. Juist die rondenlange gevechten met teamspelletjes maken het marathonschaatsen zo interessant om naar te kijken. Nu zie je Jouke Hoogeveen alleen maar in zijn eentje de laatste bocht door rennen terwijl hij een paar ronden daarvoor nog wel kans leek te hebben een rondje te pakken omdat hij met twee teamgenoten onderweg was. Maar dat werd vervolgens weer niet gepikt door een ander team, peloton werd op gang getrokken en Jouke Hoogeveen was gezien. Nu is dat een beeldje van 5 seconden en verkoop je de charme van het marathonschaatsen helemaal niet. Met andere woorden: maak gewoon wat langere samenvattingen.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ja klopt, staat keurig op schaatsen.nl/tickets. Ik ben blijkbaar heel onduidelijk in mijn posts, want mijn hoofd commentaar op schaatsen.nl is:
  - Dat er vanuit de hoofdpagina nergens een directe link is naar het totaaloverzicht van de tickets. Die bestaat wel, maar niet vanuit de hoofdpagina, althans ik heb hem niet kunnen vinden. Als iemand hier wel ziet hoe je moet doorklikken hou ik me aanbevolen, gewoon uit nieuwsgierigheid. Het is toch raar dat je via de radio moet horen dat schaatsen.nl/tickets bestaat maar dat dat niet te vinden is vanaf de website?
  - Dat het sowieso heel rommelig oogt met al die felle tegels, waar bovendien verschillende teksten over elkaar heen staan zodat het moeilijk leesbaar is.

  Maar dankzij de radio reclame heb ik schaatsen.nl/tickets nu gevonden en kan daarop de kaartverkoop keurig in de gaten houden en hoef ik de hoofdsite helemaal niet meer te bezoeken. En wie weet leest de KNSB hier mee en komt er binnenkort een pagina onder de tekst "kaartverkoop" die op hun hoofdpagina al heel lang zichtbaar is maar waar niets onder zit.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Rechtsboven op de hoofdpagina staat toch de knop 'Tickets'. Daarmee kom je ook bij de juiste pagina.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Kijken we naar dezelfde pagina? Bij mij staat een winkelwagentje en een vergrootglas, maar nergens tickets. Ik kijk vanaf mijn iPad, zou dat nog verschil maken?
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Bovenstaande is vanaf PC.

  Op de mobiele telefoon staat rechtsboven een knop met 3 strepen (naast het vergrootglas voor zoeken), als je daar op klikt opent er een menu. Daar kun je kiezen voor tickets.

  Een iPad heb ik niet.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Heb net schaatsen.nl op de vaste computer bekeken en verrek, daar staat bovenin een knop die tickets heet. Die is er dus niet op de iPad versie van schaatsen.nl. Moet ik mijn commentaar veranderen in: zorg ervoor dat mensen met een tablet dezelfde informatie zien als mensen op een vaste computer. Ik gebruik mijn laptop echt zelden tot nooit en ik ben vast niet de enige.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Haha, dit wordt echt grappig. Dit zit niet op de iPad versie, geen drie streepjes te ontdekken. Ik ga nu even op mijn telefoon kijken .... en ja hoor, daar staan ze wel. Bizar dit. :D
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dan is er iemand vergeten om te testen op de iPad. :oops:

  Welkom in de wondere wereld van de techniek. ;)
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben zelf techneut dus die wereld is helemaal niet wonderlijk voor mij, daarom verbaas ik me enorm over zulke fouten. Bij ons wordt alles tot in den treure getest op de hardware waar het uiteindelijk gaat draaien. Maar goed, ben allang blij dat ik niet gek blijk te zijn.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Laatst bewerkt: 27 okt 2016
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb ze net een email gestuurd.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  op de hoofdpagina staat rechtsboven in beeld "koop tickets". Weliswaar gaat dat over de KNSB Cup en niet over het EK, maar je bent wel met 1 klik van de hoofdpagina op de site die jij niet kunt vinden... Met alle respect, maar dat ligt niet aan de website.

  EDIT: blijkbaar ligt het aan een verschil tussen smartphone/tablet en een computer...
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Uit je eerste post leek dat je wel kaarten zocht voor de KNSB Cup, dat schreef je namelijk gewoon. En ik verdedig de KNSB helemaal niet graag (sterker nog, op de vorige pagina had ik nog commentaar op schaatsen.nl), maar de kaarten van de KNSB Cup zijn goed te vinden. En die van de rest ook, als ze er zijn. Dat is echt niet zo slecht geregeld.

  Ook op de iPad, gewoon op de site van het evenement.

Deel Deze Pagina