Seizoen 2023-2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 19 apr 2023.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Daar is ie dan:

  ISU European Speed Skating Championships to be held in Heerenveen, Netherlands on January 5-7, 2024
  ISU Four Continents Speed Skating Championships to be held in Salt Lake City, USA on January 19- 21, 2024 ISU World Junior Speed Skating Championships to be held in Hachinohe City, Japan on February 9- 11, 2024 ISU World Speed Skating Championships, Single Distances format, to be held in Calgary, Canada on February 15-18, 2024
  ISU World Speed Skating Championships, Allround & Sprint format, to be held in Inzell, Germany on March 7-10, 2024

  Wereldbekers:

  November 10-12, 2023 Obihiro, JPN
  November 17-19, 2023 Beijing, CHN
  December 1-3, 2023 Stavanger, NOR
  December 8-10, 2023 Tomaszów Mazowiecki, POL
  January 26-28, 2024 Salt Lake City, USA
  February 2-4, 2024 Québec City, CAN

  WB junioren
  November 25-26, 2023 Baselga di Piné, ITA (YOG 2024 Qualifying Event)
  December 2-3, 2023 Collalbo, ITA (YOG 2024 Qualifying Event)
  February 3-4, 2024 Hachinohe City, JPN
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat vinden we van seizoen 23/24?

  Schermafbeelding 2023-04-19 om 14.31.18.png

  Paar opvallende dingen:
  - Jaa, Japan keert terug! Eindelijk. Mooi begin voor het nieuwe team van De Wit.
  - Mooi dat Beijing open blijft. Dat zal met Milaan niet gebeuren... Hoe dan ook, Beijing is een fraaie en snelle baan.
  - Nog één keer Tomaszów en dan drie jaar niet.
  - De indoorbaan van Québec pakt voor het eerst een World Cup. Daar ben ik benieuwd naar.
  - De World Cups zijn net als dit jaar telkens in blokken van twee.
  - Waar is Heerenveen? Alleen in het eerste WB-seizoen ooit, 1985/1986, had Heerenveen geen World Cup, en dat was toen omdat er een dak op werd gezet.
  - Duitsland zal na dit seizoen voorlopig niet terugkeren als organisator.
  - Leuk hoor dat de junioren in Collalbo en Baselga een wedstrijd gaan rijden, maar waarom mogen de senioren dat dan nooit doen?
  - In Obihiro, Stavanger, Heerenveen en Inzell kun je veel toeschouwers verwachten. In Calgary zal vast ook wel publiek zitten. Tomaszów en SLC zijn vaak wat leger, terwijl Beijing wat dat betreft niet te voorspellen is.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik vind het een mooie kalender. Een mooi begin op een prima baan in een land waar we al 4 jaar niet geweest zijn gevolgd door de eerste Olympische baan sinds SLC die open blijft na de OS (ok Turijn was nog open in 06/07 maar sloot daarna). Stavanger en Tomaszów zijn natuurlijk wat traag, maar de tweede wereldbeker in Tomaszów dit seizoen was zeker wel interessant dus dat hoeft geen probleem te zijn.

  Een EK in Heerenveen is wat standaard (en het EK afstanden is sowieso een wat saai toernooi) maar het kan wel leuke tijden opleveren. SLC-Quebec City-Calgary-Inzell is een erg mooie tweede helft van het seizoen en buiten misschien nog een 7e WB de week voor het WK in Inzell had ik me binnen de regels van het gecombineerde WK vierkamp zo niet een betere kunnen bedenken.

  Ik zeg: Goed gedaan ISU.
 4. Kristian

  Kristian Active Member

  Much better calendar than 2022/2023.

  But not so much for the lang time planning... Its the mix of locations that are most exciting. Dont forget the new obligation to arrange World Cup. The Calendar doesnt deal with structural problems.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Op aich een aardige kalender, in ieder geval stukken beter dan afgelopen jaar.

  Lijkt erop dat buitenbanen en andere interessante banen nog steeds niet echt worden overwogen....Waarom mogen de senioren nooit naar plaatsen als Baselga of Collalbo?
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Mooi programma, met toch twee kanttekeningen. Er is opnieuw geen WB finale in het programma opgenomen. Dit had best (in Heerenveen bijvoorbeeld ) de week na het WK allround/sprint georganiseerd kunnen worden.
  Het EK in Heerenveen had beter in het 2e dan in het 1e weekend van januari georganiseerd kunnen worden. Al is dat vooral uit Nederlands oogpunt bekeken ivm de wedstrijden tussen Kerst en oud en nieuw.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wil de ISU niet langer buitenbanen in het programma opnemen, of willen de buitenbanen geen World Cup organiseren?
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat zou ook kunnen, wellicht ivm kopsten danwel stevigere eisen voor WC vergeleken met junioren wedstrijden
 9. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  (* Cynische modus aan *)
  Welke wereldbekers gaan de Nederlanders overslaan?
  a) Poeh poeh, helemaal naar Azië...
  b) Die trage banen van Stavanger en Tomaszow
  c) Ruim 4 weken in Amerika???
  Er is helemaal geen plek voor trainingskampen in Collalbo en Tenerife.
  (* Cynische modus uit *)

  Ben benieuwd hoe de KNSB de NKs hier tussen gaat plaatsen. Ja, iets met de kerst, en daarna is er eigenlijk geen ruimte meer voor een serieus kampioenschap/kwalificatiemoment. Of net na het EK? Drie weekends achter elkaar Heerenveen? En de selectiewedstrijd in oktober kan natuurlijk ook een NK-stempel krijgen. Of niet, maar dan zal het vast niet meetellen als wedstrijd waar je een limiet kan rijden. In vroegere jaren werden daarvoor buitenlanders in Nederlandse ploegen opgetrommeld om er een internationale wedstrijd van te maken. Ik kan me niet voorstellen dat de buitenlanders daar nog zin in hebben na het KNSB-besluit ze te weren uit Thialf.
 10. Trymare

  Trymare Active Member

  Good news. We will see Håvard Lorentzen next season. He was considering to retire, but has found the motivation again, with a goal of winning the 1000 meters in the world championships!
 11. Trymare

  Trymare Active Member

  I think the calendar for next season is very good. Todays world cup format is good!! No need for more changes there. Only change is want, is removing Europeam Championships and instead World champiobships every year, in both allroynd, sprint and single distance.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wel een goede vraag eigenlijk.

  Vlgend jaar wil ik of naar de WC in QUebec, of naar het WK in Calgary. Het WK kan ik waarschijnlik maar 1 dag zijn, en ik probeer in te schatten of zaterdag of zondag het meest interessant is. Wat zou de kans zijn op een soortgelkijk schema als afgelopen WK? In dat geval is voor mij de zondag duidelijk de favoriet..

  Aan de andere kant kan ik ook naar het volleidge weekend in Quebec, wat ik ook wel interessant vind, maar ik kan moeilijk inschatten of alle toppers daar zullen zijn. Met nog 2 weken tot het WK zou het ook zo kunnen zijn dat velen dat weekend overslaan en pas later weer terug naar N-Amerika komen.....
 13. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het lijkt me dat voor Tomaszow veel Nederlanders gaan afzeggen om nog een trainingsblok in te lassen. Misschien zelfs ook in Stavanger. Obihiro en Beijing (als het de Olympische baan is) zijn behoorlijk snelle banen waar men graag zal rijden. SLC is altijd interessant en Quebec is de finale en ook redelijk snel. Het lijkt me niet handig om na SLC nog weer terug naar Europa te gaan vanwege dubbel jetlag.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ligt er ook aan hoe de kwalificatie gaat. Zou het NK allround en sprint na het WK afstanden worden gepland? Als je het na het EK afstanden houdt, komt er geheid geen topper op af.

  WBKT in oktober en een commercieel interessant NK afstanden eind december lijken me logisch. De Nederlanders zullen waarschijnlijk ofwel Tomaszow ofwel Stavanger afzeggen. Zouden er ook mensen SLC af gaan zeggen om niet een maand in Noord-Amerika te zijn?
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Lijkt me sterk. Het is een gratis hoogtetraining voor de WK afstanden. ;)
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het lijkt me ook dat velen daar snelle tijden willen rijden. Roest ging dit seizoen al voor een wereldrecord en Leerdam is ook heel erg met snelle tijden bezig. Die willen graag voor een wereldrecord gaan denk ik.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, je hebt wel die dubbele jetlag, maar ik denk aan de andere kant dat veeln het ook niet zo zien zitten om een maand aan 1 stuk in N-Amerika te blijven, en als je direct na SLC terug vliegt kun je nog een behoiorlijke tijd in NL doorbrengen voor je weer terug moet voor het WK. Maar ja QUebec is idd wel de wereldbeker finale....Ik vermoed dat velen die 2 weken tussen de finale en het WK niet heel fijn vinden...
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wij denken nu “de Nederlandse schaatsers zullen een maand in Noord-Amerika wel lang vinden”.
  En toen dacht ik aan de schaatsers uit Azië, die het hele seizoen 2022/2023 hun internationale wedstrijden op een ander continent reden.
 19. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ja maar snap je het niet? De Nederlanders moeten elke maand zes weken op trainingskamp in het Friese Moddergat, anders zijn ze bij de belangrijke wedstrijd in april niet goed genoeg.
  chicagodude vindt dit leuk.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  Moddergat? was het maar zo'n feest. Je bedoelt denk ik dat ze niet een maand van huis kunnen zijn omdat ze dan niet een maand in Italië op hoogte kunnen gaan trainen.

Deel Deze Pagina