Shorttrack 2014/2015

Discussie in 'Shorttrack' gestart door leenstrafan, 20 okt 2014.

 1. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Dit weekend gaat het WK Shorttrack (Allround en afstanden) plaatsvinden op de ijsbaan van Krylatskoje! In onderstaand filmpje zie je hoe een 400 meter baan veranderd in een Shorttrack arena.

  ZeeKoei vindt dit leuk.
 2. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Vond de NOS vandaag een tikje te negatief over het presteren van Sjinkie. Voor het eerst sinds ???? doet er een Nederlander volop mee om de wereldtitel. 1500 meter heel dicht bij de winst in een finale met alle toppers. 500 meter, zijn zwakste afstand, vierde van de wereld. Alles is mogelijk morgen.
  ZeeKoei en fransvanbakel vinden dit leuk.
 3. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Het is zeer voorbarig, maar volgens mij gaat Sjinkie "gewoon" wereldkampioen worden. Alles duidt er gewoon op.
  Sin is nergens, Hamelin gaat zomaar onderuit, An brouwt er tot nu toe helemaal niks van en die zogenaamd hele sterke Elistratov krijgt het voor elkaar om zowel in de 1/2 finale van de 500 als de 1/4 finale van de 1000 zich zomaar te laten verrassen in de laatste ronde. En Knegt? Die glipt overal keurig tussendoor.

  Er hangt een grootste dag voor Sjinkie in de lucht. Sportman van het jaar?
  ZeeKoei en G1ant vinden dit leuk.
 4. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Schiet mij maar lek. An wordt in de 1/4 finale met een zuchtje naar buiten geschoven en krijgt een advance. Fontana kegelt gisteren haar directe concurrent Choi de kussens in en mag gewoon haar 3e plek houden. En nu wordt Knegt in een millimeter oorlogje onderuit geschaatst en krijgt hij geen advance maar zelfs een penalty.

  Het blijft een zenuwslopend vreemde sport dat shorttrack. Een soort schaatsen in het 16 meter gebied. Benieuwd naar het oordeel van Juffermans...
  leenstrafan vindt dit leuk.
 5. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Tjongejonge. Is shortrack nu een individuele sport of niet?
  Sin offert zich op voor de kansen van Park. En Hamelin is het slachtoffer. Charles mag nog blij zijn dat ie een fractie voor Shi uitkwam.
  Het houdt het allemaal wel enorm spannend voor de finale.
  Toch weer een Koreaan? Eindelijk Hamelin?
  Komt Elistratov nog bovendrijven na 2 mislukte afstanden?
  Gaat de sprinter Wu nog iets geks doen op de langste afstand?
  Of valt uiteindelijk alles nog in de schoot van Knegt?

  Dat wordt een duizelingwekkende finale.

  Bij de dames ben ik zwaar voor Choi. Prachtig vlieggewicht om te zien. En zonder die val van gisteren (veroorzaakt door Fontana) was zij nu koploopster geweest.
 6. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Ohhhh Knegt ....

  Die penalty ...

  Wat is het nu?
 7. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Stomme Sukkel commentator !!!!!!!!!

  KNEGT WERELDKAMPIOEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  FANTASTISCH !!!!!!!!!!!!!!!!!
  ZeeKoei en G1ant vinden dit leuk.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Joris van den Berg moet zich voortaan toch maar bij wielrennen houden, want hij snapt toch echt te weinig van shorttrack. Juist in een sport waarbij het belangrijk is om uitleg te verschaffen, er gebeuren rare dingen en de meeste Nederlanders kijken er niet heel vaak naar. Cees Juffermans promoveren naar commentator dan maar?
  Jeronimo1 en G1ant vinden dit leuk.
 9. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Ik vind Van den Berg normaal gesproken een hele goede commentator. Maar dit was toch echt een verschrikkelijke misser. Daar zit je dan als kijker. Knegt juicht alsof hij Wereldkampioen is, maar de commentator blijft maar iets anders roepen. Enorme fout !!! Volgende keer maar duo-commentaar met Juffermans? Maar ja, Cees vind ik ook een ontzettend fijne analist. Het ratelt niet, het is niet TOTAAL voor de een en tegen de ander en hij strooit ook niet constant met allerlei vooroordelen, idiote conclusies en nare stereotypes.

  Maar Wat een finale !!!

  Prachtige en totaal essentiƫle wanhoopsactie van Elistratov. Die Hamelin dwingt om achter 'm aan te gaan. Park loert. Maar Knegt loert nog iets meer. Dat hij het vervolgens met een zwaar dappere aanval afmaakt en zijn beroemde telescoopbeen net iets eerder over die streep schuift, maakt het alleen nog maar mooier. Een Nederlander die in een beresterk veld vol kampioenen en toppers uit gigantische shorttrack bolwerken Wereldkampioen wordt, het is echt waaaaaaaanzinnig !!!

  Jammer dat zo'n historische gebeurtenis in het schaatsen hier op dit forum zo verschrikkelijk weinig aandacht krijgt...
  Sjinkie verdient beter.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Joris van den Berg is a) dom en doet b) zijn huiswerk niet. Die regels moet je gewoon kennen. Cees moet op zijn minst ernaast zitten.

  Laatst was ie commentator bij de livestream van het uurrecord van Thomas Dekker. Hij had geen flauw benul wat er aan de hand was allemaal. Druk dan zelf een stopwatch in en pak een rekenmachine erbij.

  Jeroen Koster zou een hele goede zijn voor shorttrack. Maar doet in de winter ook al veldrijden.
 11. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Maar: geweldig gedaan natuurlijk van Sjinkie! Historisch.

  Wordt Sven weer geen Fries sporter van t jaar :)
 12. Joris180

  Joris180 Active Member

  Mooie wedstrijden, het ging alle kanten op, jammer dat niet meteen duidelijk was dat Knegt wereldkampioen is.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik was met mijn eigen sportieve prestaties bezig, maar heb het net met heel erg veel plezier teruggekeken :D
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 14. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Niet alleen geen fries sporter van het jaar maar ook weer geen sportman van het jaar
  Hij wordt alleen nog maar sportman van het jaar als hij op zn minst 4x olympisch goud haalt
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Sjinkie met zijn telescoopbeen heeft het hem toch maar mooi geflikt. Echt super gedaan, mooi sportman is het!
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 16. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Zo wat een weekend en wat een held die Sjinkie! Pas de vierde europeaan die deze titel wint (eigenlijk de derde als we de titel van An van vorig jaar niet meetellen).

  Echt gigantisch knap, een titel die Hamelin al zo'n tien jaar wil winnen. De nummer waar Sjinkie net van won is dus Se-Yeong Park en dat is dan weer de broer van Seung-Ju Park en Seung-Hi Park.

  De commentator zat er inderdaad flink wat keren naast. Waardoor het voor de neutrale toeschouwer onnodig verwarrend over kwam. Een specialist daarnaast kan geen kwaad maar verder super hoeveel er van dit WK is uitgezonden!
  Elina en LeeMoZovski vinden dit leuk.
 17. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Sven heeft trouwens verzocht om niet meer genomineerd te worden voor de Friese sportman van het jaar. Ik denk wel dat Sjinkie een grote kans maakt op sportman van het jaar, bij het sportgala hebben ze het niet zo op Sven Kramer. Omdat hij zo overheerst lijkt het wel of ze zijn prestatie niet mee kunnen waarderen. Maar Sjinkie Knegt verdient het overigens wel om sportman van het jaar te worden (dan moet Epke Zonderland wel niks presteren dit jaar, want die heeft toch wel de gun factor).
 18. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zelfs als Epke dit jaar wereldkampioenen wordt maakt Sjinkie nog wel een goede kans, denk ik. Epke heeft al zo vaak gewonnen. Als Bauke de Tour wint, of een man wint goud op het WK atletiek (beiden zeer onwaarschijnlijk) dan wordt het wat anders.
 19. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Omdat dit het shorttrack topic is, wil ik hier toch vooral benadrukt zien hoe razend knap en ontzettend bijzonder het is wat Sjinkie dit Weekend heeft gedaan. Jeronimo1 heeft dat al aangegeven door even te melden dat Knegt pas de 3e Europeaan is die deze titel wint + ook nog even leuk toevoegt dat een shorttrack grootheid als Hamelin deze titel al 10 jaar nastreeft. Sinds de Canadese sportheld Marc Gagnon 'm in 1998 voor het laatst pakte, lukte het alleen de onmetelijk grote Apollo Anton Ohno om 1 keertje de Aziaten te vlug en te slim af te zijn. En dat heeft die gekke, dwarse Fries met dat telescoopbeen nu dus ook gewoon geflikt! Niets minder dan dikke, grote, moddervette klasse.

  Je moet het maar doen. Al die kwart en halve finales goed doorkomen en dan ook nog zoveel mogelijk punten pakken in de finales. Het werd nu nog razend spannend omdat Sin met een wanhoopsactie Hamelin omver beukte waardoor Park plotseling aan de leiding kwam en omdat Knegt die verschrikkelijk lastig te beoordelen penalty aan zijn broek kreeg. Maar anders had Sjinkie gewoon met een soort van overmacht gewonnen. Hij was gewoon de sterkste. De best allround shorttracker van de wereld. En in deze hectische en internationaal minstens net zo sterke sport is dat echt wel knap.

  Het is in mijn ogen dermate bijzonder dat ie van mij (voorlopig) Sportman van het Jaar mag worden. Gewoon voor de vorm, want die hele verkiezingen is al jaren niet meer geloofwaardig, wat mij betreft.
  Kramer verdient 'm natuurlijk ook weer, maar misschien moeten ze Sven gewoon maar meteen de speciale eer gunnen door hem nog tijdens zijn actieve sport loopbaan al die Fanny Blanker-Koen CarriĆØreprijs te geven.

  Sven blij.
  Sjinkie blij.
  Wij blij.
  Tsuki vindt dit leuk.
 20. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Prachtig WK in Moskou. Jammer dat het ijs niet al te best was en de tribunes niet altijd even vol (maar in ieder geval wel voller dan bij een langebaanwedstrijd), maar Sjinkie Knegt heeft bewezen de meest veerkrachtige shorttracker te zijn van dit moment. Ongelooflijk hoe hij met de druk wist om te gaan en alles op alles zette om precies op het juiste moment de superfinale te winnen. Qua kracht of techniek mag het dan niet de allerbeste zijn, hij weet dondersgoed hoe je het spelletje tactisch moet uitspelen. Dat betaalt zich dit seizoen uit in de Europese en de Wereldtitel. Wat een fantastisch sportman!

Deel Deze Pagina